Mielipide

Ilomäestä luopuminen oli Tapparalta peliliike

LIIGA / Kolumni
Sarjakärki Tappara päästi laadukkaan keskushyökkääjän Arttu Ilomäen siirtymään pahimman haastajansa KalPan riveihin, mitä voi pitää vähintään arveluttavana ratkaisuna. Rohkea siirto oli kuitenkin Tapparalta erinomainen osoitus voitontahdosta.

Arttu Ilomäki on ennenkin siirtynyt kesken kauden Tapparasta KalPaan. Kaudella 2013-14 KalPa ei kuitenkaan ollut Tapparan pahin kilpakumppani, eikä Ilomäki ollut vielä pelannut yli 30 pisteen liigakautta.

Taitavan keskushyökkääjän päästäminen sarjakakkosen riveihin oli Tapparalta rohkea ratkaisu, mutta osoitti samalla, että Tappara-leirissä on tärkeintä joukkueen menestys. Mestaruuskamppailussa vaaditaan rohkeita ratkaisuja.

Ilomäen lähdöllä on myös symbolinen merkitys. Tappara sai pois joukkueesta alisuorittaneen ja tyytymättömän yksilön, jollaisille ei ole tilaa mestaruudesta taistelevassa joukkueessa.

Aamulehden haastattelussa päävalmentaja Jussi Tapola kertoi siirron syyksi Ilomäen tyytymättömyyden rooliinsa, erityisesti Sebastian Revon hankinnan jälkeen.

Vertailun vuoksi toista liigakauttaan pelaava Repo on Tapparassa pelaamissaan 16 ottelussa kerännyt 13 tehopistettä, Ilomäkeä vähemmällä peliajalla. KalPaan siirtyneen 25-vuotiaan keskushyökkääjän saldo puolestaan on seitsemän tehopistettä 23 ottelussa.

Roolin sijaan Ilomäen olisi syytä olla tyytymätön suoritustasoonsa.

Toistaiseksi potentiaalisen keskushyökkääjän liigaura on kuvautunut epätasaisena suorittamisena. KalPassa Ilomäki on kuitenkin pelannut viime kautta lukuun ottamatta uransa tehokkainta peliä, ja maisemanvaihto tunnetusti herättää monet kiekkoilijat nostamaan tasoaan.

Edellisellä vierailullaan Kuopiossa Ilomäki teki jo taidoillaan vaikutuksen valmentaja Pekka Virtaan, joten siirto hyödyttänee sekä KalPaa että pelaajaa itseään.

Tappara ei puolestaan Ilomäen lähdössä menettänyt mitään. Pelaavan kokoonpanon ulkopuolella on neljä sopimushyökkääjää. Loukkaantumisten varalle Tappara oletettavasti hankkii vielä vahvistusta, mutta välitöntä tarvetta hankinnalle ei ole.

Ilomäen lähdöllä on Tapparalle myös symbolinen merkitys. Pukukopista poistui alisuorittanut ja tyytymätön yksilö, jollaisille ei ole tilaa mestaruudesta taistelevassa joukkueessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös