Mielipide

Näkemys: Ryan O’Reilly ei yksin voita Tuukka Raskia tai Stanley Cupia − Bluesin on saatava uniset hyökkääjänsä hereille

NHL / Kolumni
St. Louis Blues on voiton päässä Stanley Cupista. Voitto vaatii huippuvireisen Tuukka Raskin ohittamista, mikä puolestaan vaatii uinuvien kärkihyökkääjien heräämistä.

Jääkiekko on maalintekopeli. St. Louis Blues on finaalisarjassa Boston Bruinsia vastaan hallinnut tasaviisikoin vaarallisia maalipaikkoja neljässä pelissä, joista joukkue on kuitenkin hävinnyt kaksi. Maaliero on kuitenkin Bruinsin hyväksi 21−14.

Tasaviisikoin molemmat joukkueet ovat tehneet 13 maalia, mutta ylivoimaosumia Bruins johtaa 7−1. Lisäksi Bruins on tehnyt yhden alivoimamaalin. Bruinsin maalivahti Tuukka Rask on ansainnut kaiken hehkutuksensa, mutta viidellä viittä vastaan -pelissä Bluesin Jordan Binnington on suoriutunut selvästi paremmin, vaikka on ollut työllistetympi.

Maalivahtitilastot finaaleissa S/60 GSAA/60 xG/60 HDSA/60 HDSv% HDGSAA/60
Jordan Binnington 28,47 0,20 2,2 6,55 86,2 0,90
Tuukka Rask 23,74 -0,24 1,86 6,57 80,6 -0,19

S/60 = torjunnat suhteutettuna 60 peliminuuttiin, GSAA/60 = ehkäistyt maalit suhteutettuna 60 peliminuuttiin, xG/60 = päästettyjen maalien odottama suhteutettuna 60 peliminuuttiin, HDSA/60 = korkean todennäköisyyden laukaukset suhteutettuna 60 peliminuuttiin, HDSV% = Korkean todennäköisyyden laukausten torjuntaprosentti, HDGSAA/60 = korkean todennäköisyyden laukauksista ehkäistyt maalit suhteutettuna 60 peliminuuttiin. Kaikki tilastot viidellä viittä -vastaan pelissä.

Blues on ottanut yhden voitoistaan puhtaasti Binningtonin torjuntojen avulla, mutta on vastavuoroisesti ollut kahdessa tappioon päättyneessä pelissä viimeistelyä lukuun ottamatta hyökkäyspelissä vahvoilla. Viimeistely on kuitenkin ollut aivan liikaa Ryan O'Reillyn harteilla.

Kärkihyökkääjät eivät voi nukkua kauden ratkaisuhetkillä tai ainakin heidät pitää saada hereille seitsemänteen finaaliin.

Pudotuspelien maalipörssin kolmonen Vladimir Tarasenko on tehnyt kuudessa finaaliottelussa kolme maalia, mutta ei ole dominoinut samalla tavalla kuin ottelusarjassa San Jose Sharksia vastaan. Lapsen syntymä on toki inhimillinen syy suoritustason laskuun.

Kaksi hattutemppua pudotuspeleissä tehnyt Jaden Schwartz on maalipörssin kakkonen, mutta finaaleissa maalisarake näyttää nollaa. David Perron teki kiistanalaisen voittomaalin viidennessä finaalissa, mutta kokonaisuutena konkarihyökkääjä on ollut finaaleissa vaisu.

Kärkihyökkääjät eivät voi nukkua kauden ratkaisuhetkillä tai ainakin heidät pitää saada hereille seitsemänteen finaaliin.

Bruins sen sijaan on saanut tehoja useammalta hyökkäysketjulta − lisäksi puolustaja Torey Krug on ollut dominoiva. Bluesillakin on tehopistepotentiaalia laajalla rintamalla sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Päävalmentaja Craig Beruben alaisuudessa joukkueen viimeistely terävöityi alkukauteen verrattuna.

Nyt Bluesin pitäisi vielä kerran voittaa vastustajansa maalintekopelissä.

Tilastot: NaturalStatTrick

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös