Mielipide

Näkemys: Kärpät ja Tappara alkukauden kiinnostavimmassa pelissä illalla, mutta pelikiellot eivät ole selvillä − montako kurinpitäjää tarvitaan vaihtamaan yksi lamppu?

LIIGA / Kolumni
Liigassa pelataan tiistaina alkukauden kiinnostavin ottelu. Peliin vaikuttavat kurinpitotoimet eivät ole vieläkään edes lauantailta selvillä.

Montako kurinpitäjää tarvitaan vaihtamaan yksi lamppu? Kysy parin päivän päästä uudestaan. Pelejä pelataan jo, ja kurinpitäjillä on kiireitä. Kilpailutoimenjohtaja miettii syitä, joilla lamppua ei pitäisi edes vaihtaa.

Kello on tiistaina 11.40 ja Veikkaus julkaisee joukkueiden kokoonpanot parinkymmenen minuutin kuluttua. Liigan osalta ollaan sellaisessa ikävässä tilanteessa, että pelikieltojen osalta ei tiedetä ainakaan julkisesti, pelaako lauantaina ulos ajettu pelaaja Kärpiltä kyseisessä ottelussa.

Ei toimi.

Liiga on lisännyt päätöksiään kattavina videoiden kanssa kurinpidon sivuille. Niillä ei kuitenkaan ole samanlaista merkitystä, jos edes uutinen toimenpiteestä ei tule ajoissa. Järjestelmän pitäisi kestää sarjan oma otteluohjelma. Ja varsinkin, jos välissä on useampi päivä.

Vaan kukapa tätä Liigan pelillistä sisältöä ehtii miettiä, kun alkukausi menee ees taas pelikieltoja arpoessa ja niitä vältellessä.

Linjan kyseenalaisuus on oma lusikallinen soppaan. Jos päähän kohdistuneita taklauksia tuomittaisiin linjakkaammin pelistä pois, tulisi vähäisemmäksi ja vahingoiksi tulkittavistakin tapauksista edes jonkinlainen "kakku". Myös lopullisen päätöksen tekoon saataisiin lisäaikaa!

Pelaajien terveyttä koskevissa asioissa riman täytyy olla alhaalla. Harva toista tahallaan vahingoittaa, mutta aivovamman haluaa vielä harvempi. Rima alas, skaala ylemmäs.

Illan kärkikamppailussa kiinnostavinta on se, kuinka Tappara saa iskettyä kärppäketjujen hyökkäyspeliin, etenkin ketjun venyttämiseen. Tapparalla on resursseja puolustaa eteenpäin niin hyvin, että viime vuoden runkosarjan ylivoimainen ykkönen jää ahtaalle.

Tapparalla on kärsivällisyyttä iskeä myös siihen, kun Jesse Puljujärvi ampuu mistä sattuu, ja viisikon tasapaino tulee haavoittuvaiseksi, kun se ei ole ehtinyt asettua kyseisen laukauksen kannalta järkevästi.

Enkä ihan vakuuttunut ole vielä Kärppien maalivahtipelistäkään. Tapparalla näyttää olevan tarjolla ihmemies ECHL:sta Christian Heljangon lisäksi. Lasken pienen edun Tapparalle. Kiinnostava vastakkainasettelu.

Vaan kukapa tätä Liigan pelillistä sisältöä ehtii miettiä, kun alkukausi menee ees taas pelikieltoja arpoessa ja niitä vältellessä. Sitten joskus, kun ehtivät.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös