Liiga-kierros: Kärkikaksikolla yksityistilaisuus − kierroksen ainoassa kamppailussa vastakkain tappiottomat Tappara ja Kärpät

LIIGA / Kierrosennakko

Seuraa Heitä

Topi Niemelä #7 | Kärpät

Puolustaja

Kärppien 17-vuotias kasvatti on pelipaikkansa oululaisten raudanlujassa puolustuksessa ansainnut. Luutinut kolmosparissa kapteeni Lasse Kukkosen rinnalla.

Patrik Virta #11 | Tappara

Keskushyökkääjä

Liigaan yhden kauden ulkomaanvisiitiltään palannut taitosentteri on aloittanut kautensa hyvin. Viisi ottelua ja tehopisteet 2+2.

Tappara sitä Tappara tätä, mutta myös Kärpät on aloittanut totutun vahvasti

Tappara on aloittanut kautensa poikkeuksellisen väkevästi. Viiden ottelun jälkeen tamperelaiset ovat sarjakärjessä. Myös pistepörssi on yksitoikkoista luettavaa: sijoja yksi, kaksi, kolme, viisi, kuusi ja seitsemän pitävät hallussaan Tappara-pelaajat. Kultakypärää kantaa päässään kapteeni Kristian Kuusela tehopistein 5+3.

Tehopisteiden lisäksi myös puolustuspelaaminen on ollut pääasiassa kuosissa. Kanadalaisvahti Michael Garteig on aloittanut kautensa väkevästi. Ensimmäisessä ottelussaan hän merkkautti nollapelin ja toisessa selän taakse livahti ainoastaan yksi kiekko.

Ainoan pistemenetyksensä Tappara koki JYPiä vastaan, kun jyväskyläläiset taipuivat vasta jatkoajalla Tapparan kauden toisessa kohtaamisessa.

Myös Kärpät on aloittanut kautensa vahvasti. Tapparan tapaan tappioitta toistaiseksi esiintynyt oululaislauma on jäänyt vaille täyttä kolmen pisteen pottia kahdesti.

Paluumuuttaja Jesse Puljujärvi kantaa kultakypärää, mutta konkariosastolla on vielä toivomisen varaa. Jussi Jokinen pääsi otiskoihin JYP-ottelussa suorittamansa kyseenalaisen taklauksen vuoksi ja saattaa olla sivussa Tappara-ottelusta.

Aivan Tapparan kaltaiseen ilotulitukseen ei Kärpät ole vielä äitynyt, mutta puolustus- sekä maalivahtiosasto on ollut kunnossa. Alivoimapelaaminen on ollut viime kauden tapaan rautaista.

Tilastot

Edelliset ottelut

Tappara

18.10
Tappara - HPK
2 - 1 VL
16.10
Tappara - Frisk Asker
12.10
Kärpät - Tappara
2 - 3 VL

Kärpät

19.10
KooKoo - Kärpät
0 - 1
15.10
Kärpät - Skellefteå
5 - 4 VL
12.10
Kärpät - Tappara
2 - 3 VL