Mielipide

Kiitos ja hyvästi, Ilves 2021−22: Etukäteen tuulettelua aiheetta ja aiheesta sekä vakaa askel eteenpäin

LIIGA / Kolumni
Huikeat maalivahdit, pitkät sairaslistat ja otteiden ailahtelevuus olivat tunnusomaisia Ilveksen kaudelle 2021−22.

Ilveksen kausi 2021−22 päättyi pronssimitaleihin. Tuloksellisesti nappiin menneen kauden jälkeen osalle kannattajista pronssi oli jopa pettymys, vaikka mitali olikin ensimmäinen yli 20 vuoteen. Mitä kaudesta jäi käteen?

Kauden kohokohta: Siirtyminen uuteen areenaan ja kotivoittoputki

Pitkään ja hartaasti odotettu Tampereen uusi areena avasi ovensa joulukuussa paikallisotteluiden tuplalla. Vierasjoukkueet pilasivat vuorollaan toistensa juhlaottelut, mutta ensimmäinen häviö avausviikonlopun jälkeen nähtiin vasta helmikuun puolenvälin jälkeen.

Tämän putken aikana Ilves oli noussut sarjataulukon piikkipaikalle, ja jatkoikin kärjessä tai sen välittömässä tuntumassa runkosarjan loppuun saakka.

Kunniamaininta: Mitali se on pronssinenkin, ja se oli tärkeä osoitus niin organisaatiolle kuin kannattajillekin, että Ilveksen prosessi jatkaa oikeaan suuntaan.

Vuoden synkin hetki: Kärki karkaa, Jouko Myrrä ulos!

Kun runkosarjaa oli pelattu reilu kuukausi, Ilves näytti matkaavan tyystin toiseen suuntaan kuin mitä ennen kautta odotettiin. Sijoitus oli peräti 11. eikä tamperelaisjoukkio noussut pistekeskiarvollakaan järjestäen kahdeksatta sijaa korkeammalle.

Ottelut lipsuivat tupsukorvien tassuista tavalla ja toisella. Ehjä kuusikymppinen vaikutti asialta, josta kirjoiteltiin hartaita toiveita joulupukille. Maalivahtien lisäksi puhtaimmat paperit sai ylivoima ja Petri Kontiola, joka vaikutti olevan suuressa roolissa ylivoiman toimimisessa.

Kärkkäimmät vaativat päävalmentaja Jouko Myrrälle jo potkuja, kun joukkueella vaikutti olevan suuria vaikeuksia löytää pelistä punaista lankaa. Ketjut vaihtuivat usein pelistä toiseen. Kumpi sitten olikaan syy ja kumpi seuraus.

Kunniamaininta: Hakametsässä pimeni, kun Matti Kaario sammutti valot Ilveksen osalta viimeistä kertaa.

Vuoden päästä kukaan ei muista: Siirtotakarajan paniikkihankinnat

Korona ja loukkaantumiset häiritsivät Ilveksen kautta paikoitellen todella pahasti. Kun joukkueelle oli selvinnyt Santeri Virtasen ja Antti Saarelan kauden päättävät ongelmat, Ilves oli pakotettu hankkimaan leveyttä kevättä varten. Haaviin tarttuivat Ivan Nikolišin, Colton Beck ja Daniel Gazda.

Nikolišinin profiililla olisi voinut jonkinlaista onnistumista voinut odottaakin, mutta Beck ja Gazda vaikuttivat varmuuden vuoksi -hankinnoilta. Kolmikko pelasi pudotuspelit mukaan lukien yhteensä 37 ottelua ja tekivät niissä pisteet 3+5. Tosipaikassa he pääsivät pelaavaan kokoonpanoon lähinnä silloin, kun muut olivat loukkaantuneena.

Kunniamaininta: Marko Anttilan hankinta oli Ilvekseltä imagollisesti ja kaupallisesti täysi kymppi, mutta "Stretsin" pelillistä ansioista ei kovin suurta ja mieleenpainuvaa listaa muodostu.

Silloin nauratti: Henrik Haapala luotti Petri Kontiolaan, eikä suotta

Seitsemännessä puolivälierässä Ilveksen ja Kärppien välillä mitalipeleihin etenevää joukkuetta selvitettiin jatkoerien kautta. Hieman ensimmäisen jatkoerän puolenvälin jälkeen Miro Nalli jatkoi kiekon keskialueella Kontiolalle, joka polkaisi pelivälineen kanssa läpiajoon. Henrik Haapala tuuletti vaihtopenkillä osumaa jo sekuntitolkulla ennen maalia.

Kunniamaininta: Puolustaja Tuomas Salmela sai laittaa kiekon tyhjään verkkoon, kun Jukurien maalivahti Oskari Salminen jäi luistimestaan kiinni maalitolppaan.

Kiitos ja hyvästi, Ilves 21−22!

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös