Mielipide

”Hankintoja tehdään, jos tarvetta ilmenee”

MESTIS / Kolumni
Titaaneilla on kasassa varsin nuori ja yllätysvalmis miehistö. Tarpeen vaatiessa, esimerkiksi tärkeän pelaajan loukkaantuessa, apuja pitäisi kuitenkin olla helposti saatavilla SM-liigasta tai ulkomailta.
style="border-top: solid 6px #BBD2E9; border-left: solid 2px #BBD2E9; border-right: solid 2px #BBD2E9; border-bottom: solid 2px #BBD2E9; padding: 3px;">Uutinen:

Pelaajasopimuksia
href="http://www.jatkoaika.com/mestis.php?sivu=uutiset&id=7296">[lue lisää]

Titaanien pelaajapakka on käytännössä elänyt aivan sarjakauden kynnykselle asti. Viimeisimpinä palasina miehistöä täydennettiin try-outin kautta sopimuksen saaneella Simo Karjalaisella ja SaiPasta koko lainalle tulleella Markus Rämällä.

Yllä mainittujen hankintojen jälkeen Titaanien kauden aloittava kokoonpano lyötiin ainakin hetkellisesti lukkoon, mutta houkuttelevan pelaajan tai tarjouksen osuessa kohdalle, voi pelaajarosteri muuttaa muotoaan vielä moneen otteeseen. Muutama titaanipelaaja on kärsinyt kauden alla pikkuvammoista ja varmasti avausotteluista sivussa ovat vain maalivahti Jaakko Valkama sekä koko kauden näillä näkymin missaava Jaakko Viljanen.

– Meillä on varsinkin Turkuun päin todella hyvät kontaktit. Sieltä tulemme myös jatkossakin saamaan pelaajia ex-toiminnanjohtaja Sakari Välimaan ja minun henkilökohtaisten suhteideni avulla, toteaa toiminnanjohtajan työt Kotkassa keväällä aloittanut 28-vuotias Tuomas Haanpää.

Lisätarvetta ei tällä hetkellä ole

Titaanit lähtee alkavaan Mestis-kauteen ilman niin sanottua yhteistyösopimusta minkään SM-liigajoukkueen kanssa. Titaanien pelaaja-asioista vastaavan Haanpään mukaan huoleen ei kuitenkaan ole aihetta, sillä pelaajia varmasti saadaan tarpeen vaatiessa Kotkaan näytille sekä pelaamaan.

– Yhdelläkään pelaajallamme ei ole liigapykälää sopimuksessa, joten kukaan ei liiku ilman meidän suostumustamme yhtikäs mihinkään. Mahdollisen SM-liigasiirron kohdalla pitää aina katsoa kaikkien osapuolten etua. Jos joku pelaajistamme nähdään liigajoukkueiden taholta riittäväksi kovempaan sarjaan, niin emme asetu poikkiteloin nuoren kaverin uraesteeksi. Tottahan toki jokaisessa tällaisessa tapauksessa pitää katsoa joukkueen tilannetta ja ajatella asioita laajemmalta kantilta. Esimerkiksi jonkunlainen vaihtokauppa voi tulla tällaisissa tilanteissa kyseeseen.

Kotkassa aiotaan katsoa syksyn ajan rauhassa miltä joukkueen peli tulee näyttämään nykyisellä joukkueella ja vasta sitten aletaan miettiä mahdollisia SM-liiga-apuja, jollei homma toimi odotetulla tavalla. Pelaajabudjetissa on vielä hieman tilaa mahdollisella lisähankinnalle kauden aikana.

– Pelaajabudjettiin on jätetty sen verran tilaa, että jonkinlainen täsmähankinta voidaan tarpeen vaatiessa tehdä.

Harjoituskaudella Titaanit etsiskeli ahkerasti ulkomaita myöden vahvistuksia joukkueeseensa ja näytillä kävi parikin kaveria. Miehien taso todettiin kuitenkin jo hyvissä ajoin riittämättömäksi Mestikseen, mutta ovia ulkomaiselle hankinnalle ei kuitenkaan lyöty kokonaan lukkoon.

– Ulkomaalaispelaaja pitää olla todellinen vahvistus, että hänet voidaan ottaa joukkueemme palkkalistoille. Toki täytyy myös miettiä mitä olemme valmiita hänelle maksamaan. Hinnan ja laadun tulee kohdata oikeanlaisessa balanssissa, tuumii Haanpää.

"Potentiaalinen paketti kasassa"

Yhdessä päävalmentaja Jari Helteen kanssa joukkuetta kasannut Haanpää odottaa kauden alkua tyytyväisenä ja innokkaana.

– Leveyttä varsinkin hyökkäyksessä on ihan riittävästi. Meillä on varsin potentiaalinen ja yllätysvalmis paketti kasassa, joka voi pystyä ihan mihin vain. Mielenkiintoinen kausi on tuloillaan.

style="border-top: solid 6px #BBD2E9; border-left: solid 2px #BBD2E9; border-right: solid 2px #BBD2E9; border-bottom: solid 2px #BBD2E9; padding: 3px;">Analyysi:

Titaanit nuoruuden innolla alkavaan Mestis-kauteen
href="http://www.jatkoaika.com/mestis.php?joukkue=Titaanit&sivu=kolumnit&id=6539">[lue lisää]

Laidalle ja puolustukseen löytyy leveyttä, mutta keskushyökkääjäkalusto ei Titaaneilla hirveän suurissa kantimissa ole. Kolmen terveenä olevan vakiosentterin jälkeen täytyy yhdelle pelipaikalle istuttaa enemmän laidassa pelannut kaveri.

– Meillä on Vili Mustosen, Simo Karjalaisen ja Mikko Horton lisäksi vielä pari-kolme hyökkääjää, jotka voivat pelata keskellä ja laidalla. Esimerkiksi Jaakko Niemensivu ja Mikko Kansikas pelasivat viime kaudella Suomi-sarjassa ajoittain sentterin tonttia, Haanpää muistuttaa.

Titaaneilla on tulevalle kaudella kasassa sarjan nuorin joukkue, mutta toiminnanjohtaja ei näe pakottavaa tarvetta kokemuksen hankkimiselle hirveällä kiireellä.

– Nuoruuden innolla lähdetään haastamaan muita Mestis-porukoita, päättää Haanpää.

» Lähetä palautetta toimitukselle