Tehokas kymppi riitti Jokereille voittoon Vitjazista

KHL / Raportti
Petri Kontiola sai tuulettaa kahdesti maalia maanantai-illan taistelussa.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Helsingin Jokerit palasi voittojen tielle kotijäällään Vitjaz Podolskia vastaan ja venytti pisteputkensa jo kymmenen ottelun mittaiseksi.

KHL:n kuumin joukkue Helsingin Jokerit otti maukkaan 4-1 –kotivoiton Vitjaz Podolskista. Joukkueen tehomiehinä häärivät kaksi maalia tehnyt Petri Kontiola ja tehot 1+1 iskenyt Brian O'Neill. Reilun 9000 katsojan silmien edessä Janis Kalnins esitti myös kotijoukkueen maalilla huippuotteita torjumalla 30 kertaa.

Jormakka löi alkutahdit pelille

Ottelun avauserä oli todella vaisu etenkin kotijoukkueelta, mutta peli näytti todella paljon siltä kuuluisalta maanantai-läpsyttelyltä. Vitjaz Podolsk oli ottelun avauserässä selvästi kotijoukkuetta parempi ja loi paikat useampaankin maaliin, mutta onnistui vain kertaalleen.

Vitjazin maalista vastasi ylivoimalla ex-Jokeri Pekka Jormakka, joka iski pelivälineen maalin edustalta Joonas Nättisen syötöstä ohi Kalninsin. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkittiin joukkueen kolmas suomalainen, myöskin Jokereita edustanut puolustaja Ville Lajunen.

Tehokas kymppi käänsi pelin Jokereille toisessa erässä

Vaikka toisessa erässä nähtiinkin kolme maalia, ei pelin taso suuremmin päätä huimannut.

Jokerit sai kuitenkin kaivatun tasoitusmaalin erän puolivälin jälkeen, kun Jesse Joensuu karvasi kiekon hyökkäysalueella ja syötti maalin taustalta kiekon b-pisteen kaarelle nousseelle O'Neillille, joka tälläsi kauden 17. osumallaan pelin tasoihin.

Kotijoukkue siirtyi vain hetkeä myöhemmin ottelussa johtoon, kun sensaatiomaisen nousun esittänyt puolustaja Victor Lööv syötti kiekon laidassa luistelleelle Nicklas Jensenille. Jensen laukoi b-pisteen yläkaarelta kovan laukauksen kohti maalivahti Igor Saprykinia, jonka torjunnasta tulleen paluukiekon Kontiola ohjasi sisään.

— Vastustaja ei aina kerkeä karvaamaan ajoissa päätykiekkoaan. Tässä tilanteessa ei ollut toista puolustajaa vieressä, joten ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin luistella alta pois. Pääsin hyvään vauhtiin omalla alueella ja annoin vain mennä, kuvasi Lööv hienoa nousuaan, joka lopulta johti ottelun voittomaaliksi jääneeseen osumaan.

Regin pääsi tuulettamaan kauden kahdeksatta maalia.

Kontiola iski erään vielä illan toisen maalinsa, kun keskushyökkääjä laukoi ranteella kiekon takayläkulmaan erän viimeisillä minuuteilla.

Vaikka tilastot muuta osoittaakin, tämä maanantai ei ollut Kontiolan kauden ensimmäinen kahden maalin ilta.

— Meillä on parit treenit ollu iltaisin. Siellä mä olen tehnyt välillä enemmänkin, kommentoi kahden maalin mies virne naamallaan.

Hartwall Arenan katsojista monet varmasti hämmästyivät Kontiolan toista maalia, jossa kiekko päätyi takayläkulmaan terävällä rannelaukauksella.

— En mä tiedä itsekään, mistä se veto löytyi, komppasi hyökkääjä.

Kapteeni kaunisteli lukemat

Kolmas erä ei ottelussa paljoa tarjonnut. Jokerit siirtyi heti erän ensimmäisellä minuutilla 4-1 –johtoon, kun tanskalaiskapteeni Peter Regin sivalsi kiekon ohi Saprykinin O'Neillin syötöstä ja tyrehdytti vieraiden kirin.

Jokerit nousi voitollaan neljänneksi läntisessä konferenssissa ja ainoastaan kahdeksan pisteen päähän konferenssia johtavasta TsSKA Moskovasta, joka on kahdeksan pisteen päässä pelin enemmän pelanneena.