Nicklas Jensen tekee paluun Jokereiden vuoden viimeiseen otteluun

KHL / Ennakko
Nicklas Jensen on pelannut viimeksi syyskuussa ja oli tuolloin joukkueen paras pistemies.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit sai erinomaisia uutisia, sillä tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen palaa pelikentille pitkän loukkaantumisen jälkeen kotiotteluun Vitjaz Podolskia vastaan. Jensen loukkasi kättään syyskuussa käydyssä vierasottelussa SKA Pietaria vastaan.

Jokerit saapuu maanantain kotiotteluun tappio niskassaan, kun joukkue nöyrtyi HK Sotshille olympiakaupungissa jatkoajalle venyneessä ottelussa lukemin 3–4. Tappiosta huolimatta maanantain kotijoukkue on yhdeksän ottelun pisteputkessa, ja näistä otteluista narripaidat ovat voittaneet seitsemän.

Kokoonpanoon paluun tekevä tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen on ollut innoissaan joukkueensa vireestä viime aikoina.

− Joukkue on pelannut ihan uskomattoman hienosti, ja uskon, että siitä on myös minulle hyötyä ja pääsen nopeammin kiinni oikeisiin asioihin. Muut pelaajat varmasti auttavat minua ja on mahtavaa päästä jälleen jätkien pariin, Jensen tunnelmoi Jokereiden tiedotteessa.

Tavoitteet kuuteen peliin seitsemän pistettä tehneellä tanskalaisella ovat kuitenkin maltilliset.

– Haluan vain saada jalat alleni ja päästä takaisin rytmiin vaihto kerrallaan. Toivon, että löydän positiivisen fiiliksen ja itseluottamuksen nopeasti ja että ottelun jälkeen minulla olisi hyvä tunne, hyökkääjä kertoi.

Pekka Jormakka palaa innoissaan Helsinkiin

Vitjaz Podolsk on kärsinyt viime aikoina isoista menetyksistä, kun juuri ennen siirtorajaa KHL:n suuriin kuuluva SKA Pietari hankki Podolskissa ihastuttaneen keskushyökkääjä Miro Aaltosen riveihinsä.

Pudotuspelipaikasta tiiviisti läntisessä konferenssissa taisteleva Vitjaz on voittanut viimeisestä viidestä pelistään ainoastaan yhden. Helsinkiin joukkue saapuu kolmen ottelun tappioputkessa ja edellinen tappio on lauantailta TsSKA Moskovan vieraista lukemin 3-0.

TsSKA-ottelussa Vitjazin riveissä debytoi kanadalaishyökkääjä Quinton Howden, joka pelaa kolmatta kauttaan KHL:ssä. Entinen ykköskierroksen NHL-varaus Florida Panthersiin pelasi joukkueen ykköskentässä Aleksandr Sjominin ja Aleksei Makejevin keskushyökkääjänä. Howden on parhaalla KHL-kaudellaan iskenyt 31 pistettä Dinamo Minskin riveissä.

Sinivalkoista väriä Aaltosen lähdöstä huolimatta Vitjaziin tuo trio Pekka Jormakka, Joonas Nättinen ja Ville Lajunen. Kaikille kolmelle herralle kausi on ensimmäinen Vitjazin riveissä.

Jormakka ja Lajunen ovat edustaneet KHL:ssä aiemmin myös Jokereita, ja näistä Jormakka kerkesi pelaamaan neljä edellistä kautta helsinkiläisten riveissä.

– Erittäin tunteikas ja hieno ilta tulee. Lähtö riipaisi aika paljon. Kiva nähdä jokerifaneja ja toivottavasti en pilaa heidän iltaansa.

Jokerit historiatilastoissa Vitjazia edellä

Maanantain ottelu on joukkueiden kauden kahdesta kohtaamisesta ensimmäinen. Runkosarjan toinen kohtaaminen pelataan Podolskissa tammikuun puolivälissä.

KHL-historian aikana joukkueet ovat kohdanneet kymmenen kertaa runkosarjassa. Näistä voitot ovat Jokereille 7-3, ja helsinkiläiset ovat viiden ottelun mittaisessa voittoputkessa keskinäisissä kamppailuissa. Kolme edellistä kohtaamista ovat kaikki menneet Jokereille 4–1-lukemin .

Vitjaz on 41 pelatun ottelun jälkeen konferenssissa kahdeksannella sijalla eli viimeisellä pudotuspelipaikalla. Joukkue on kerännyt 47 pistettä. Edellä ovat vain pisteen päässä sekä Lokomotiv Jaroslavl että Torpedo. Torpedolla on kaksi peliä enemmän pelattuna ja Lokomotivilla yksi. Yhdeksännellä sijalla HK Sotshi on kahdeksan pisteen päässä yhden ottelun enemmän pelanneena, joten Vitjazin pudotuspelit ovat melko todennäköiset, vaikka runkosarjaa onkin noin 20 ottelua vielä jäljellä.

Podolskilaisten paras pistemies ja maalintekijä on kokenut venäläishyökkääjä Sjomin, joka on myös joukkueensa kapteeni. Hänellä on kasassa 12 maalia ja 28 tehopistettä 35 pelaamaansa otteluun.

Suomalaisista tehokkain on ollut puolustaja Lajunen yhdellä maalilla ja 15 tehopisteellä.

Joukkueiden välinen ottelu alkaa Hartwall Arenalla maanantaina kello 18.30.

Seuraa Heitä

Quinton Howden #61 | Vitjaz

Keskushyökkääjä

Kanadalaishyökkääjä pelaa kauden toisen ottelunsa uuden joukkueen riveissä. Häneltä odotetaan tehoja, koska peliaikaakin on paljon luvassa.

David Sklenicka #90 | Jokerit

Puolustaja

Tsekkipuolustaja iski Sotshissa uransa ensimmäisen KHL-maalin näyttävästi. Puolustaja on tullut vahvasti sisään joukkueeseen. Jatkuuko hyvin liikkuvan puolustajan loistavat otteet myös maanantaisessa väännössä?

» Lähetä palautetta toimitukselle