Petri Kontiola näkee Jokereissa vielä paljon potentiaalia – "Pitäisikö sitä sitten kokeilla?"

KHL / Artikkeli
Petri Kontiola on toistaiseksi ollut odotuksiin nähden melko vaisu ilmestys Jokereissa, mutta loppukausi määrittää tämänkin pelaajan kauden.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit otti maukkaan voiton 4–1-lukemin Vitjaz Podolskista. Joukkueen tehomiehenä häärinyt Petri Kontiola odottaa kuitenkin jo talven isoja pelejä.

KHL-kautta on nyt takana reilut 40 ottelua. Runkosarja kestää 62 ottelun verran, joten pelejä on vielä jäljellä ennen kuin kauden tärkeimmät pelit 16 parhaan joukkueen kesken alkavat.

Helsingin Jokereiden maanantainen ottelu Vitjaz Podolskia vastaan oli kuin pienoiskuvassa koko kausi tähän mennessä. Alku oli todella tahmeaa, keskivaiheilla alkoi yritystä ja tulosta tulla. Loppu oli kosmetiikkaa.

Sama pätee oikeastaan joukkueeseen kärkisentteriksi hankittuun Petri Kontiolaan, joka iski kauden viidennen ja kuudennen maalinsa tuossa ottelussa sekä nosti pistesaldonsa 21:een.

Ensimmäinen erä oli Kontiolalta ja koko joukkueelta hankala. Toisessa erässä meno muuttui ja kolmannessa erässä ei enää tarvinnut kuin pelata aika pois kellosta.

Heti ottelun alussa Jokerit joutui alivoimalle ja erä oli kokonaisuudessaankin rikkonainen. Sen taakse myös kokenut keskushyökkääjä menee.

— Rehellisesti sanottuna aika vaikea peli. Tuli pitkiä taukoja itselle, kun en pelaa alivoimaa. Oli vaikea pysyä pelin ytimessä taukojen takia.

Nicklas Jensenin paluu virkisti

Synkän alkukauden aikana tai tarkemmin sanottuna ensimmäisen kuuden pelin aikana Jokereiden joukkueessa oli yksi valopilkku ja se oli Kontiolan sekä tanskalaisen Nicklas Jensenin muodostama duo. Jensen teki kuuteen peliin seitsemän tehopistettä ja auttoi Kontiolankin hyvään alkuun narripaidoissa. Sittemmin syyskuussa Jensen loukkaantui, ja paluu tapahtui vasta vuoden viimeiseen otteluun.

Vitjaz-ottelussa Kontiola ja Jensen pelasivat käytännössä koko ajan Henri Ikosen kanssa, mutta kolmannessa erässä myös Henrik Haapala toimi ketjun kolmantena lenkkinä.

Nicklas Jensen tuo ison hyökkäysuhan Kontiolan ketjuun loistava laukauksensa ansiosta.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Jensen toi Kontiolan peliin yhden vaihtoehdon lisää ja selkeästikin lisää ideaa ketjun pelaamiseen

— Henkisesti hyvän mielen ennen peliä. Tykkään pelata Nikin kanssa. Meillä oli hyvä alku ennen Jensenin loukkaantumista. Sopii mun pelikaveriksi tosi hyvin, kun kaveri on maalintekijä ja itse tykkään syötellä. Tänään kyllä saattoi näkyä pelaamattomuus, koska harjoittelu ja pelaaminen on niin täysin eri asioita, kommentoi Kontiola.

Runkosarjan lopulla jaossa tärkeitä pisteitä

Jokereilla on runkosarjaa jäljellä nyt 21 ottelua. Näiden aikana joukkue kohtaa vielä kolmesti päävastustajansa SKA Pietarin, joista ensimmäinen näytös on perjantaina. SKA johtaa läntisen konferenssin Bobrov-divisioonaa kuuden pisteen erolla helsinkiläisiin.

Pietarilaisilla on toki kaksi ottelua enemmän pelattuna, joten Jokereille tarjotaan äärimmäisen hyvää mahdollisuutta nousta kärkisijoille läntisessä konferenssissa, mikä mahdollistaisi kotiedun pudotuspelien kahdelle ensimmäiselle kierrokselle.

Kontiola näkee joukkueessa paljon potentiaalia ja myöntää, että itsekin alkaa vasta syttyä, kun tärkeimmät pelit lähestyvät.

— Hyvä, että ollaan saatu paljon pinnoja kokoon viime aikoina. Kokonaisuudessaan hyvä fiilis joukkueessa voittojen myötä, mutta paljon voimme vielä parantaa. Tässä on hirmuisesti potentiaalia. Meistä jotkut alkaa olla jo iällä, niin alamme odottelemaan sitä loppuhuipennusta.

KHL:ssä Gagarin Cupin mestaruuksia juhlinut laitahyökkääjä Oskar Osala analysoi taannoin Viasatin KHL-studiossa, että Jokerit näyttää juuri sellaiselta joukkueelta, että se on paria kolmea saunailtaa valmis taistelemaan koko sarjan voitosta tällä kaudella.

Kontiola ei osannut asiaan sanoa oikein mitään, mutta jätti ilmoille hyvän ajatuksen pilke silmäkulmassa.

— Oskuhan sen tietää vanhana mestarina. Pitäisikö sitä sitten kokeilla?

» Lähetä palautetta toimitukselle