Perjantai-illan huumaa − Jokerit murskasi SKA Pietarin historiallisen suurin numeroin

KHL / Raportti
Peter Reginillä oli peli-ilme SKA:ta vastaan kohdallaan.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Helsingin Jokerit murskasi perjantai-iltana lähes täyden Hartwall Arenan edessä SKA Pietarin jäänrakoon. Loppulukemat 6−0 olivat SKA:lle historiaa, sillä joukkue ei ollut koskaan aiemmin hävinnyt KHL:ssä suurinumeroisemmin.

Jokereiden suurimmat tähdet KHL:n huippuottelussa olivat Peter Regin, Steve Moses ja 19 torjuntaa nollapelin eteen ottanut maalivahti Janis Kalnins. Regin heilutti maaliverkkoa kahdesti ja antoi syötön ottelun voittomaaliksi jääneeseen avausosumaan. Moses niin ikään ohitti kahdesti SKA:n maalivahdin.

Vauhdikas avauserä ei tarjonnut maaleja

Ottelun alku oli SKA:n parasta koko iltana, mutta tämän jälkeen Jokerit otti pelin komentoonsa.

Kotijoukkue jäi hieman telineisiin ja joutui heti kolmannella peliminuutilla jäähylle, kun vieraiden ylivoimahyökkäyksessä Alex Grant sai rangaistuksen kampituksesta. Parhaat maalintekopaikat ottelun ensimmäisellä erikoistilanteella oli kuitenkin kotijoukkueella.

Alex Grant ja Steve Moses pelasivat vahvan pelin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Ensimmäisen viiden minuutin jälkeen Jokerit alkoi hallitsemaan peliä ja loi useita maalintekopaikkoja, mutta viimeistely ontui.

SKA:n parhaat paikat torjui mallikkaasti maalivahti Kalnins, joka antaa ison osan nollapelistään koko joukkueelle.

− SKA:lla oli ensimmäisessä erässä muutama paikka, mutta sitten otimme pelin kontrolliin ja pelaaminen oli helppoa. Kokonaisuutena vahva peli koko jengiltä ja aina sitä vaaditaan tietysti, mikäli nollapelin haluaa pelata.

Viiden maalin toinen erä

Maalipaikkojen tuhlailu kotijoukkueen osalta loppui toiseen erään, sillä kymmenestä maalia lauotusta vedosta viisi päätyi maaliin.

Maalitehtailun aloitti joukkueen paras pistemies Brian O'Neill, joka laukoi vastahyökkäyksestä kiekon ohi Aleksei Melnichukin Jesse Joensuun loistavasta syötöstä.

Ottelun puolivälissä Jokerit pyöritti peliä pidemmän tovin SKA:n alueella ja sai ansaitun maalin. Tommi Kivistö tarjoili laidasta loistavan syötön keskustaan kapteeni Reginille, joka nosti illan ensimmäisensä. Vierasjoukkue käytti tilanteessa niin sanotun pidemmän aikalisän haastamalla tuomion. SKA koki, että tilannetta olisi edeltänyt Sami Lepistön korkea maila, mutta näin ei kuitenkaan ollut.

Viiden minuutin videokelailuilla vieraat yrittivät saada kotijoukkueen paineen katkeamaan, mutta toisin kävi. Jokerit karkasi 3–0-johtoon Mosesin upealla maalilla. Jenkkihyökkääjä sai kiekon keskialueella ja lähti nousemaan kohti SKA:n maalia. Lopulta parhaalla KHL-kaudellaan 36 osumaa tehnyt väkkärä täräytti kiekon ranteella takakulmaan b-pisteen yläkaarelta.

Kolmannessa erässä toisen osumansa tehnyt hyökkääjä näki, että alkaa saada pikku hiljaa paremmin pelistään kiinni.

− Peli on hyvässä mallissa. Olin jalkavamman takia tuossa kuusi viikkoa sivussa ja se ei tietysti voi olla näkymättä. Tänään oli todella hyvä päivä ja onneksi sain itsekin jotain aikaan.

Jokerit pääsi kolmesti toisen erän lopulla ylivoimalle ja onnistui näistä käyttämään kaksi ensimmäistä hyödykseen. Ensin SKA:n luokattoman purun siniviivassa katkaissut Mikko Lehtonen toimitti kiekon maalille, josta Regin iski illan toisensa.

Pari minuuttia myöhemmin 4–0-osuman syöttänyt Lehtonen oli itse arkkitehtinä lämäämällä kiekon erän viimeisellä peliminuutilla viivasta ohi Melnichukin, joka vaihdettiin tämän jälkeen Magnus Hellbergiin, joka päästi ottelun kuudennen maalin kolmannen erän viimeisillä peliminuuteilla.

Jääkiekkoviihdettä kauden suurimmalle yleisölle

Helsingin Jokerit pelasi SKA:ta vastaan todella hyvän kamppailun. Reilu 11 tuhatta katsojaa näki loistavaa jääkiekkoviihdettä, jossa Jokerit osoitti olevansa erittäin potentiaalinen menestyjä kevättalven isoissa peleissä.

− Olemme pelanneet jo pitkään hyvää kiekkoa. Tänään pelasimme todella hyvin ja tämä osoitti kaikille, että meillä on koossa loistava joukkue. Ennen kaikkea tämä näytti nyt kaikille, missä Jokerit menee tällä hetkellä, summasi Moses koko pelin.

» Lähetä palautetta toimitukselle