Jokerit vastaan Euroopan suurin ja rikkain – Pietarin SKA kohtaa huippuvireiset helsinkiläiset

KHL / Ennakko
Illalla selviää juhliiko Viktor Lööv Jokerit-joukkueensa kanssa kalenterivuoden ensimmäistä voittoaan
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Arenalla nähdään tänään huippukamppailu, kun Jokerit isännöi odotetussa kohtaamisessa Pietarin SKA:n tähtisikermää. Jokainen joukkueiden välinen kohtaaminen on tuonut runsaasti yleisöä katsomoihin, kuten myöskin perjantainakin. Helsinkiläisseuran edellinen voitto pietarilaisista nähtiin helmikuun 27. päivänä vuonna 2018. Jokereiden kotiareenan yksi omistajista toimii myös SKA:n taustalla.

Helsinkiläiset marssivat vuodenvaihteeseen kymmenen ottelun pisteputkessa, joista voittoja oli kahdeksan. Pietarilaisten vuosi vaihtui neljän ottelun pisteputkessa, mutta edellisestä ottelusta on alla tappio Severstal Tšerepovetsia vastaan vieraista.

Illan ottelu on joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella. Aikaisempi päättyi syyskuussa Pietarissa SKA:n niukkaan voittoon lukemin 3–2.

Illan vierasjoukkueen kokoonpanossa löytyy neljä suomalaishyökkääjää: Miro Aaltonen, Jarno Koskiranta, Joonas Kemppainen sekä viime kaudella NHL-kaukaloissa pelannut Jori Lehterä. Lisäksi pietarilaisseuran riveissä kiekkoilee NHL-uran tehnyt hyökkääjä Nail Jakupov. Jakupov, Aleksandr Barabanov sekä Anton Burdasov eivät matkusta joukkueen mukana Helsinkiin. 

Jokereilta sivussa ovat Antti Pihlström, Veli-Matti Savinainen, Saku Mäenalanen ja koko loppukauden huilaava Oliver Lauridsen. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat Teemu Eronen, Aleksi Halme sekä Konsta Hirvonen. John Normanille illan ottelu on KHL:ssä 200:s. 

Lokakuun tappioon päättyneen Neftehimik Nizhnekamsk-vierasottelun jälkeen SKA on napannut 12 peräkkäisessä matkustusottelussa pisteitä. Kauden 22 vierasottelussa pietarilaisryhmä on kerännyt 34 pistettä ja on läntisen konferenssin toiseksi paras vierasjoukkue, joka aiheuttaa samassa konferenssissa kahdeksanneksi parhaiten kotonaan pelaavalle helsinkiläisille haastetta. 

Jokereiden alkukauden kotiottelut ovat sujuneet ailahtulevasti pisteiden osalta, mutta viidestä edellisestä Arenalla nähdyistä otteluista kotijoukkue on napsinut pisteitä.

Läntisen konferenssissa toisena oleva SKA Pietari on kuusi pistettä ja kaksi ottelua edellä neljäntenä majailevia helsinkiläisiä. 

- Pelit SKA:ta vastaan ovat aikana kovia. Nyt olemme kotikentällä ja olemme pelanneet hyvin, joten uskon meillä olevan hyvät mahdollisuudet voittoon, helsinkiläisseuran puolustaja Viktor Lööv ennakoi illan huippukamppailua. 

Jokereiden kokoonpano illan huippukamppailuun

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O'Neill
25 Henrik Haapala – 27 Petri Kontiola – 71 Nicklas Jensen
48 Henri Ikonen – 37 John Norman – 11 Steve Moses
9 Ahti Oksanen – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila (A)

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
4 Tommi Kivistö – 90 David Sklenicka
77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Muokattu 3.1.2020 kello 15.13: Otsikkoa muokattu.

Seuraa Heitä

Nicklas Jensen #71 |

Laitahyökkääjä

Tanskalaishyökkääjä palasi edellisessä ottelussa Jokereiden riveihin ja muodosti hyvän tutkaparin Petri Kontiolan kanssa. Saako tanskalainen maalihanat auki isossa ottelussa?

Miro Aaltonen #52 |

Hyökkääjä

Vitjazista SKA:han siirtyneellä suomalaisella KHL:n tähtihyökkääjällä ei ole alkanut ura kovin ruusuisasti Pietarissa. Miten Aaltonen pärjää Jokereita vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle