Jokereilla pakkovoiton paikka tiistaina - vastassa Kunlun Red Star

KHL / Ennakko
David Sklenicka on tehnyt Jokerien kaksi edellistä maalia varsinaisella peliajalla KHL:ssä.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Helsingin Jokerit pelaa erittäin tärkeistä pisteistä tiistaina Hartwall Arenalla Kunlun Red Staria vastaan. Jokerit on onnistunut voittamaan vain kertaalleen viimeisestä viidestä pelistä eikä peli ole enää näyttänyt samalta kuin aiemmin tämän kauden aikana.

Helsingin Jokerit kohtaa kello 18.30 alkavassa ottelussa tiistain KHL-kierroksella Kunlun Red Starin. Kyseessä on joukkueiden kauden toinen ja samalla viimeinen kohtaaminen. Aiemman Jokerit vei nimiinsä syyskuun alussa 6–5 -lukemin. Tuossa ottelussa Jokerien Kalle Kossila iski tehot 1+1 ja puolustaja Philip Holm teki kaksi maalia.

Viime kaudella joukkueiden keskinäiset kohtaamiset päättyivät vierasvoittoihin, kun Red Star oli Helsingissä jatkoajan jälkeen maalein 5–4 vahvempi ja Jokerit Moskovassa 2–1-lukemin.

Jokerit tulee otteluun tappio niskassaan, sillä pienen joulutauon jälkeen Jokerit taipui Avangard Omskia vastaan sunnuntaina pelatussa ottelussa 5–1 -lukemin. Edellisestä viidestä ottelusta tappioon on Jokerien kannalta päättynyt neljä kamppailua. Ainut voitto tuli ennen joulua pelatusta kotiottelusta Dinamo Minskiä vastaan, kun Jokerit oli parempi numeroin 2–1 jatkoajalle venyneessä ottelussa.

Kymmenes tappio häämöttää

Red Star on marraskuun alun jälkeen pelannut yhteensä 20 ottelua ja voittanut näistä ainoastaan neljä. Edelliset yhdeksän ottelua on päättynyt tappioon ja edellinen voitto on joulukuun toiselta päivältä, kun Red Star kaatoi kotijäällään Neftekhimik Nižnekamskin 2–1.

Yhdeksän ottelun tappioputken aikana KHL:n itäisessä konferenssissa viimeistä sijaa pitävä joukkue on kuitenkin kerännyt neljä pistettä, kun neljässä ottelussa ratkaisua on haettu varsinaisen peliajan jälkeen. Sunnuntaina joukkue kaatui Dinamo Riian vieraana 3–2 voittomaalikilpailun jälkeen.

Red Starin paras pistemies tällä kaudella on ollut Spencer Foo. Foo on iskenyt runkosarjassa 43 otteluun tehot 14+17. Toiseksi paras pistemies on ollut Tyler Wong. Wong on iskenyt Foon tavoin 14 maalia, mutta ainoastaan 26 tehopistettä 43 otteluun. Joukkueen ykköspuolustaja Ryan Sproul on iskenyt 22 tehopistettä ja yhdysvalloissa syntynyt pelaaja on nauttinyt yli 22 minuutin peliaikaa keskimäärin ottelua kohden.

Jokerit tarvitsee voiton

Näistä joukkueista ainoastaan Jokereilla on panosta loppukauden osalta. Jokerit on KHL:n läntisessä konferenssissa ainoastaan neljän pisteen päässä kärkipaikasta, kun runkosarjaa on vain 13 ottelua jäljellä. Red Star kuuluu Jokerien osalta joukkueisiin, joita vastaan kaikki muu kuin kaksi pistettä ovat pettymys. 

Lisäksi Jokereita on vaivannut tehottomuus viimeisen kolmen viikon ajan sillä varsinaisellä peliajalla Lauri Marjamäen valmentama miehistö on onnistunut tekemään ainoastaan 15 maalia joulukuun yhdeksään otteluun.

Seuraa Heitä

Nicklas Jensen #71 |

Laitahyökkääjä

Maaliahne tanskalainen on pelannut pitkään ilman kihausta. Tulisiko maali Red Starin kaltaista joukkuetta vastaan?

Ryan Sproul #5 | Kunlun Red Star

Puolustaja

NHL:ssäkin käväissyt puolustaja nauttii suuresta vastuusta kiinalaisjoukkueen takalinjoilla. Miten Detroit Red Wingsin entinen kakkoskierroksen varaus onnistuu Helsingissä?

» Lähetä palautetta toimitukselle