Näppi riemuissaan menestyksestä: "Ei voi olla kuin tyytyväinen"

MESTIS / Haastattelu
Kultakypärää kantava Näppi on päässyt tuulettelemaan useaan otteeseen.
Kuva © Antti Varonen
Hokin positiivisissa merkeissä sujunut alkukausi on nostanut esiin myös joukkueen yksilöitä. Yksi heistä on Niklas Näppi, joka kantoi tauolle lähdettäessä joukkueensa parhaan pistemiehen kultaista kypärää.

Hokin syyskausi oli varsin onnistunut ja joukkue lähtee tauolle sarjataulukon toiselta sijalta. Joukkueen kultakypärä Niklas Näppi on nauttinut pelaamisesta pelin kulkiessa mallikkaasti koko joukkueella.

− Aloitimme kauden erittäin vahvasti. Vahva, hyvä omilla vahvuuksilla pelaaminen jatkui pitkään. Sitten tuli pieni notkahdus, mutta niitä tulee kaikille. Toivottavasti se jää ainoksi. Parin tappion jälkeen vähän nöyrryimme taas ja ryhdyimme hommiin. Ei voi olla kuin tyytyväinen syksyyn, paketoi Näppi syyskautta.

Katsomosta nähtynä kajaanilaisjoukkueen alkuakauden pelaaminen oli välillä silmiähivelevän upeaa ja viihdyttävää, eivätkä tuloksetkaan juuri muuta antaneet olettaa. Pelivireen löytymiselle heti alkukaudesta Näppi ei osaa nimetä mitään yksittäisiä syitä.

− Ei siihen oikein löydy mitään yksittäistä syytä, paiskimme päivästä toiseen treeneissä hyvin hommia, ja peleissä kaikki tekevät työtä joukkueen eteen.

Myöskään marras- ja joulukuun vaihteessa koittaneen hieman heikomman, neljä perättäistä tappiota tuottaneen jakson takana ei ollut mitään dramaattista.

− Ote vähän lipsui perusasioista, kuten työnteosta. Onneksi saimme ne pian taas kuosiin.

Keskittyminen Hokissa – tavoitteet Liigassa

Myös Näpin oma suoritus on ollut alkukaudesta vakuuttava. Hyökkääjä kantaa Hokin parhaan pistemiehen kultaista kypärää ja on siinä sivussa myös joukkueensa tehokkain maalintekijä 13 täysosumalla.

− Ihan olen tyytyväinen omaan suoritukseeni. Olen saanut onnistumisia sekä pelata hyvien jätkien kanssa. Siinä on saatu tulosta aikaan, se kun on oma tehtäväni tässä joukkueessa.

Kauden Näppi aloitti Markus Piispasen ja Miska Humalojan ketjussa. Kolmikko olikin syksyn ajan Hokin kantavia voimia, yhteispeli näytti löytyneen heti kauden ensimmäisissä peleissä. Kauden aikana molemmat ketjukaverit ovat päässeet kokeilemaan myös Liiga-vauhtia Kärpät-yhteistyön kautta. Näpin mukaan pelaajien Oulun komennukset eivät ole vaikuttaneet joukkueen tekemiseen.

− Ei se ole vaikuttanut mitenkään, ainakaan negatiivisesti, kun tästä paljon kysellään. Hienoa Piispaselle, Miskalle, Antti Lehtoselle ja Aleksi Mäkelälle, jotka sinne ovat päässeet. Hieno homma, että ovat saaneet palkinnon työstään. Hyvin olemme täällä jaksaneet painaa, vaikka paljon on jätkiä lähtenytkin, ja nythän osa tuli takaisin.

Kärpissä pelanneista kaikki, edelleen jopa loppukauden liigapestistä kamppailevaa Humalojaa lukuunottamatta, ovat palanneet linnapaitaan. Kysymys Näpin omista tavoitteista Liiga-paikan suhteen, ehkäpä jo tällä kaudella, vetää hyökkääjän hieman mietteliääksi.

− Kyllä ajatukset ovat nyt täällä. Varmasti kaikilla Mestis-pelaajilla on tavoitteet Liigassa, mutta en nyt itse lähde ranteita vetämään auki, vaikka en vielä tällä kaudella itse sinne pääsisi, laituri linjaa.

Kuluva kausi on nuorelle hyökkääjälle toinen kokonainen miesten sarjassa ja Hokki-paidassa. Eniten Näppi on huomannut kehittyneensä kamppailupelaamisessa.

− Luulen, että eniten olen viime kaudesta kehittynyt kamppailupelaamisessa, mies miestä -vastaan ja mailakamppailussa.

Myös tämän hetken tärkeimmät kehityskohteet matkalla kohti Liiga-kaukaloita löytyvät samalta suunnalta.

− Vielä lisää kehitettävää löytyy varmasti eniten tuosta kamppailupelaamisesta. Pienikokoisen pelaajan täytyy vain löytää keinoja voittaa väännöt. Vahvemmin vaan vieläkin hyökkäyspäähän, sinne pyörimään enemmän ja tekemään omia ratkaisuja.

Kiitettävää arvosanaa ja joululahjatoiveita

Syyskauden tulokseen Näppi korostaa vielä tyytyväisyyttään antaessaan perinteisen kouluarvosanan joukkueensa esitykselle.

− Avosanaksi annan yhdeksikön, kun emme voittaneet aivan kaikkia pelejä. Aina voi parantaa.

Entäpä mitä Hokin joukkueen joululahjasäkistä löytyisi, jos eurajokelaislähtöinen taituri saisi valita yhden, koko joukkueelle iloa tuottavan asian?

− Jos koko joukkueelle saisimme samanlaisen jalkanopeuden, kuin Christoffer Seppelinillä, niin siinä olisi ihan riittävästi, maalitykki velmuilee.

» Lähetä palautetta toimitukselle