Maalivahti Kerttu Kuja-Halkola vei torjunnoillaan Suomen lähelle MM-finaalia − "Saamme olla ylpeitä peli-ilmeestämme"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kerttu Kuja-Halkola oli Suomen tuki ja turva välieräottelussa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Suomen ykkösveskari Kerttu Kuja-Halkola torjui jatkoajalle venyneessä välierätrillerissä Kanadaa vastaan hurjat 38 kiekkoa. 15-vuotias maalivahti oli allapäin, mutta joukkueeseensa tyytyväinen tappion hetkellä.

− Kyllähän se harmittaa todella paljon. MM-välierä on sellainen kokemus, ettei joka kerta tule kokemaan. Vastassa hallitseva maailmanmestari ja noin tiukka tappio. Pistää ärsyttämään tosi paljon. Silti saamme olla ylpeitä peli-ilmeestämme. Olimme tosi yhtenäisiä ja teimme kaiken jäällä, mitä voimme.

Ratkaisumaali otti Kuja-Halkolaa ymmärrettävästi koville.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Suomen turnaus lähti mollivoittoisesti liikkeelle, kun Tyttöleijonat hävisi suurinumeroisesti kaikki kolme alkulohkon otteluaan.

− Alkusarja oli meille tosi vaikea, eikä siinä auttanut Ruotsi-pelin jälkeen muu kuin istua alas ja puhua asiat läpi. Siitä eteenpäin on mennyt tosi hyvään suuntaan. Puolivälierä oli helpottava meille ja saimme itseluottamusta. Väitän, että se näkyi tänään jäällä. Olemme alkaneet uskoa itseemme ja toisiimme, ja että mihin se riittää, kun kaikki tekevät täysillä, Kuja-Halkola pohti.

15-vuotias Kuja-Halkola analysoi välierää harmissaan, mutta pystypäin.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Nuori torjuja oli Kanadaa vastaan joukkueen hahmoja ja piti Suomea pystyssä moneen otteeseen. Hän on Tyttöleijonien kenttäpelaajien tavoin parantanut peli peliltä.

− Joukkueena oli haastava alkusarja, mutta joukkueen toiminnan parantuminen heijastui itseenikin ja sain lisää virtaa. Sanotaan niin, että vaikeuksien kautta voittoon. Välillä pitää hakea pidemmän kaavan kautta. Toivotaan, että saamme vielä hyvän päätöksen turnaukselle, Kuja-Halkola sanaili lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle