Tyttöleijonien Aino Krook: "Iso käsi Kertulle, että mahdollisti voittotaistelun meille"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Aino Krook pelasi jämäkästi Suomen puolustuksessa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

2−3-jatkoaikatappiosta huolimatta Suomen puolustaja Aino Krook oli tyytyväinen siihen, miten tyttöleijonalauma esiintyi kaukalossa MM-välierässä. Tunteet olivat arvatenkin pinnassa tuoreeltaan.

− Ylivoimaisesti meidän paras pelimme. Pystyimme puolustamaan etuperin ja tiiviinä. Niin hieno taistelu, että olen joka ylpeä jokaisesta, joka tuolla oli taistelemassa. Harmittaa tosi paljon, ei tässä kovin paljon sanottavaa ole.

Aino Krook analysoi Suomen välierää tunteikkaana.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Tyttöleijonien MM-turnaus on ollut kovinkin nousujohteinen. Alkulohkon murskatappiot ovat vaihtuneet tiukoiksi väännöiksi kovakuntoisia huippumaita vastaan.

− Kyllä se lähtee työnteosta ja luistelusta. Olemme koko turnauksen ajan puhuneet tiiveydestä ja siitä, että jos vähän välimatkat karkaavat, niin puolustaminen on vaikeampaa. Pitää olla heti lähellä ja kamppailla kovaa, ja sitä kautta voitamme irtokiekkoja, Krook pyöritteli.

Hallitseva maailmanmestari oli lähellä kaatua MM-välierässä ja unelma finaalista eli jatkoajalle saakka.

− Saimme Kanadan pidettyä pois huippumestoilta ja jos he välillä pääsivätkin sinne, niin iso käsi Kertulle (maalivahti Kuja-Halkola), että mahdollisti voittotaistelun meille. Jos olisimme tehneet paikoista ja olisi pomppinut paremmin, niin olisi ollut mahdollisuus voittaa tämä peli.

Kerttu Kuja-Halkola otti isoja torjuntoja Suomen maalilla.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Suomi kohtaa sunnuntaina pronssiottelussa Yhdysvallat. Kiekko putoaa Östersund Arenan jäähän kello 17.

− Yritämme unohtaa tämän pettymyksen nopeasti ja asetamme katseet kohti pronssiottelua. Uskon, että jokainen haluaa hyvän päätöksen tälle turnaukselle.

» Lähetä palautetta toimitukselle