Juhani Jasu haluaisi Liigaan toisen joukkueen pääkaupunkiseudulta − "Siellä on niin paljon ihmismassaa"

LIIGA / Haastattelu
Juhani Jasu uskoo Liigan hyötyvän useammasta pääkaupunkiseudun joukkueesta.
Kuva © Timo Savela
Tappara siirtyi Liigan kärkeen hakemalla 3−2-vierasvoiton TPS:n kotihallista. TPS-kapteeni Juhani Jasu näkee positiivista kehitystä joukkueen taisteluilmeessä.

Tappara haki tiukan otatuksen jälkeen kolme pistettä Turusta ja siirtyi Liigan kärkeen. TPS:n kapteeni Juhani Jasu on tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen, mutta kehitettävää löytyy joukkueen henkiseltä puolelta.

− Perustaso oli hyvä, aloitettiin hyvin ja pystyttiin aika hyvin pitämään pelin rytmi meillä. Virheet vaikuttavat meihin liikaa tällä hetkellä. Päästetyn maalin jälkeen tulee epäuskoa ja henkisesti joutuu tekemään ison työn päästääkseen pelin päälle uudestaan.

Tappara sulki johtomaalinsa jälkeen oman alueensa portit, liukuovet ja muuta vastaavat sisäänpääsyreitit totaalisesti. Jasun mukaan TPS:n olisi pitänyt kyetä väsyttämään vastustajansa paremmin.

− Tappara on kliininen joukkue. Montaa paikkaa ei pystytty luomaan kolmannessa erässä. Heitä pitäisi saada väsytettyä enemmän, puskimme liikaa ja pitkiä kiekkoja tuli paljon. Pelasimme myös paljon läpisyöttöjä yksittäisille pelaajille, jotka pätyivät kahden tai kolmen Tapparapelaajan väliin.

Arvostusta Suomelle ja Haapaselle

Jasun rooli on TPS:n neljännen ketjun keskellä. Ketjun laidalta on löytynyt lähipäivinä yllättävä pelikaveri, sillä puolustaja Jimi Suomi on nostettu kattavan sairaslistan ansiosta pelaamaan hyökkääjänä. Kuulemamme mukaan tilanne ei tuota hankaluuksia Jasun oman pelin tai ketjun suorittamisen suhteen.

− Ei se omaan pelaamiseen vaikuta mitenkään, omaan hommaan pystyy silti keskittymään. Ei ole ideaali tilanne pakille joutua hyökääjäksi, mutta Suomi pärjäsi siinä hyvin.

TPS on todennäköinen pudotuspelijoukkue. Jasulla ei ole yksittäistä toivevastustajaa kevään kirkkaisiin valoihin.

− Paha sanoa, pysähtyy Jasu miettimään.

− Ei sarjakärjestä ainakaan mieluiten ottaisi ensimmäistä vastustajaa. Kun katsoo miten pelasimme viidestä kymmeneen peliä sitten, sillä ilmeellä tulisi tukkaan keneltä tahansa. Parin viimeisen ottelun ilmeellä taas voi voittaa kenet tahansa.

− Olen siihen tyytyväinen ja se antaa lähtökohdat, joista on mahdollista voittaa. Viimeiset pari kautta ollaan pystytty pelaamaan parhaat pelimme pudotuspeleisä, joten uskon asian olevan samoin.

Jokaisella joukkueella on arvoja, joita se pitää tärkeänä. Jasun mukaan TPS:lle tärkeitä arvoja edustaa yksittäsistä pelaajista parhaiten ketjukaveri Topias Haapanen.

− Joka viisikosta löytyy ainakin yksi, mutta Haapanen on helppo heittää siihen. Olen pelannut hänen kanssaan koko kauden ja siinä on sen näköinen ja sen henkinen jätkä, joita me tarvitsemme.

− Jos heität itsesi likoon ja annat kaikkesi se näkyy kauas asti ja antaa energiaa kaikille muille. Mitään hänen taidoiltaan pois ottamatta, jos lyö kaiken likoon ja taistelee joka tilanteen loppuun asti sillä paikkaa aika paljon taitoakin.

Sarjan formaatti kaipaa ravistelua

Kauden jälkeen tehdään isoja päätöksiä Liigan sarjaformaatin suhteen. Kapteeni Jasulla on oma harkitsevainen näkökulmansa siihen, miltä Liigan kuuluisi tulevaisuudessa näyttää.

− En tiedä itse taloudellisia lukuja, mutta urheilullisin perustein jonkinlainen muutos tarvitaan. Muutama joukkue vähemmän ja mahdollisuudet karsintoihin ja niiden kautta tippumiseen ja nousemiseen. Mallin pitäisi myös varmistaa, että mahdollinen Liiga-joukkueen tippuminen ei johda välittömään konkurssiin.

− Se olisi ison kuvan kannalta hyvä, jos pääkaupunkiseudulta olisi enemmän kuin yksi joukkue. Siellä on niin paljon ihmismassaa että uskon Liigan hyötyvän, jos sieltä olisi enemmänkin kuin yksi joukkue.

» Lähetä palautetta toimitukselle