Tappara huuhtoi hunajat TPS:n hyvästä alusta ja siirtyi sarjakärkeen

Ottelussa tehot 1+1 iskenyt Veli-Matti Savinainen juhli maaliaan Waltteri Merelän kanssa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Liigassa pelattiin torstai-iltana vain yksi ottelu, TPS:n ja Tapparan kohdattua Gatorade Centerissä. Ottelu päättyi kirvesrintojen voittoon lukemin 2−3. Voitto oli tamperelaisille runkosarjan voittotaistelun kannalta erittäin merkittävä.

Tampereen Tappara otti tärkeän kiinnityksen taistelussa Liigan runkosarjan voitosta torstai-iltana kaatamalla TPS:n vieraissa lukemin 2−3. Voiton myötä Tappara siirtyi runkosarjan piikkipaikalle. Kirvesrinnat ovat pelanneet toiseksi tippuneen Lukon tavoin 56 ottelua, yhden enemmän kun paikallisvastustaja Ilves. Kärkikolmikko on voiton myötä kolmen pisteen sisällä.

TPS siirtyi ottelussa johtoon kultakypärä Arttu Ilomäen napakalla rannelaukauksella. Osuma oli Ilomäelle kauden yhdestoista. Palloseuran kotipelit jatkavat tuttua kaavaa, sillä TPS on iskenyt ottelun avausmaalin nyt neljässä perättäisessä kotiottelussa.

Edellisestä maalista ehti kulua seitsemän minuuttia, kun Ilomäki toimitti kiekon jälleen Tappara-vahti Christian Heljangon selän taakse, tällä kertaa ylivoimalla. Vieraiden pääkäskijä Jussi Tapola onnistui haastamaan tilanteen, ja maali hylättiin maalivahdin häirintänä.

Tappara-alivoima sisuuntui tilanteesta merkittävästi, ja Veli-Matti Savinainen suti Eetu Anttilan jalkojen välistä karanneen kiekon tyhjään reppuun. Superlupaus Aron Kiviharju loi itselleen hyvän maalipaikan erän lopulla, mutta enempää maaleja avauserä ei tarjonnut.

Tuomarilinja kuumensi turkulaisyleisöä

Erä alkoi TPS:n kannalta erinomaisesti. Jussi Ahokkaan ryhmä oli heti erän alusta aktiivinen kiekon kanssa ja taklasi painavasti. Erän hyvä alku kruunautui Juhani Jasun huudatettua kotiyleisöä vain kahden minuutin jälkeen viemällä isännät johtoon. Maalia edelti Jimi Suomen hyvä karvauspeli, kiekonriisto ja syöttö keskelle nousseelle Jasulle. Kokenut TPS-kapteeni kiersi Heljangon maltillisesti ja iski kiekon tyhjiin.

Edellisen maalin tavoin Tappara syttyi jälleen takaiskusta. Kirvesrinnat hallitsivat kiekkoa saaden muutaman laadukkaan maalintekomahdollisuuden, mutta Anttila kesti paineen TPS-maalilla. Edes Jasun kiinnipitämisrangaistuksesta seurannut ylivoima ei nähnyt ottelun tasoitusmaalia.

Jasun rangaistus herätti kovia tunteita kotiyleisön keskuudessa. Kyseenalainen linja jatkui läpi erän, kun päätuomarikaksikko Anssi Salonen-Mikko Kaukokari ei viheltänyt estämisrangaistusta vieraille kahteen otteeseen.

Seuraavaa Tappara-myllytystä isäntien johto ei enää kestänyt. Vieraat pyörittivät peliä hyökkäysalueella pitkään, kunnes Ben Thomas pääsi laukomaan terävän rannelaukauksen Savinaisen loistavasta tarjoilusta kiekon maaliin. Lisämaaleja ei ennen summeria nähty, ja kolmanteen erään lähdettiin tasalukemista 2-2.

TPS syttyi liian myöhään

Tappara löysi jälleen tutun vaihteen erän alkuun, kun kirvesrinnat katkoivat Ilomäen syötön omassa päässään. Casimir Jürgens sai kiekon Niko Ojamäeltä keskialueella, ja päätti vahvan ajon maaliin, joka antoi vieraille illan ensimmäisen johtoaseman. Puolustajan rystylaukaus näytti uppoavan muuten kelpo pelin pelanneelle Anttilalle hieman helpon näköisesti.

TPS pelasi jokseenkin vaisusti takaa-ajoasemassa, eikä loppukiri tahtonut käynnistyä ennen kuin oli liian myöhäistä. TPS-päävalmentaja Jussi Ahokas käytti aikalsän puolitoista minuuttia ennen loppua. Tuomarityöskentely herätti jälleen tunteita Mikael Pyyhtiän tultua torpatuksi Tappara-puolustajan toimesta.

Palloseura haki tasoitusta vimmatun lailla, muttei päässyt Veli-Matti Vittasmäen luistimesta kimmonnutta syöttöä lähemmäs maalia. Summeri päästi Tapparan pälkähästä, ja kolme pistettä matkasivat vierasbussissa Tampereelle.

Viikonloppu tulee uudelle sarjakärjelle kovin nopeasti, sillä kirvesrinnat matkaavat jo huomiseksi Mikkeliin, kun vastaan asettuu Jukurit. TPS pelaa niin ikään vieraissa lauantaina, kun Palloseuran matka käy Kuopioon KalPan vieraaksi.