Hyökkääjälupaus Aatos Koivu unelmoi Liiga-urasta ja NHL-varauksesta

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Aatos Koivu oli pirteällä pelipäällä, vaikka tulosta ei tullut illan ottelussa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Aatos Koivun otteet ovat vakuuttaneet juniorisarjoissa. Jatkoaika haastatteli nuorta hyökkääjälupausta Pikkuleijonien Yhdysvallat-ottelun jälkeen.

17-vuotias Aatos Koivu on kiekkopiireissä tunnetun Koivun suvun tuorein kasvo kaukalossa. Hänen isoisänsä Jukka Koivu valmensi meritoituneen uran sekä isänsä Saku Koivu ja setänsä Mikko Koivu pelasivat mahtavat urat aikoinaan.

− Aina, jos on itseäni joku asia mietityttänyt, tai on ollut jotain kysyttävää, niin olen kysynyt isältäni tai sedältäni ja olen sitä kautta saanut tarvittavan avun, Aatos kertoo saamastaan avusta. 

Nuorelle hyökkääjälle viikonlopun turnaus on ensimmäinen näytönpaikka maajoukkueessa. Turnauksen ensimmäisessä ottelussa Pikkuleijonat voitti niukasti Tšekin ja perjantaina Leijonien tapaan tuli voitto Sveitsistä.

Illan ottelun Yhdysvaltoja vastaan Pikkuleijonat hävisi lukemin 0–5. Aatokselle tilastoitiin kamppailussa kuusi laukausta, yksi kahden minuutin rangaistus ja tehotilasto meni yhdellä maalilla pakkasen puolelle.

Illan yleisömäärä oli huima 5 682 katsojaa. Ensi kertaa näin ison yleisön edessä pelanneen Aatoksen mielestä oli hienoa pelata ja yleisömassa toi enemmän fiilistä pelaamiseen.

− Peli oli oikein hyvä vauhdiltaan. Oli todella kova intensiteetti ja kokonaisuudessa todella hyvä joukkue vastassa taitavine pelajineen. Tiukka oli peli, vaikka emme saaneet maalia tehtyä.

Aatoksen otteet ovat vakuuttaneet TPS:n juniorijoukkueissa ja moni kiekkoseuraaja onkin pohtinut, että milloin hyökkääjä nähdään Liigassa. Aatoksen katse kirkastuu, kun aiheeksi otetaan Liiga-ympyrät.

− Totta kai haluan joskus pelata Liigassa. Se on ollut suurena unelmana. Toivottavasti se joskus toteutuisi, että pääsisi myös sinne koettamaan.

Nuori hyökkäjälupaus on varattavissa NHL-kaukaloihin ensi kesän varaustilaisuudessa. Hyökkääjä odottaa innolla tulevaa varaustilaisuutta.

− Ei ole mitään väliä, että mikä joukkue varaisi minut, kunhan vain joku varaisi. Se olisi mahtava juttu.

Muokattu 10.11.23 klo 22.40: Jukka Koivun ja Mikko Koivun sukulaisuussuhde Aatokseen oli aiemmin virheellinen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle