Anton Levtchistä pistepörssin kärkinimi – "Pitää olla ylpeä, että saan olla osa tätä organisaatiota"

LIIGA / Haastattelu
Tappara kasvatti on ollut kovassa vireessä.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Viime keväänä Floridan NHL-organisaatiosta Tapparaan siirtynyt Anton Levtchi on ollut liekeissä Tampereella. Tällä kaudella hyökkääjä on tehnyt 25 otteluun 32 pistettä, mikä oikeuttaa pistepörssin kärkipaikkaan. Kaksi pistettä perässä ovat JYPin Jerry Turkulainen sekä Ilveksen Eemeli Suomi.

Kärpät kaatui keskiviikkona Tampereella 4–1, ja Levtchi saalisti ottelussa maalin ja syötön.

– Hyvät fiilikset pelistä, kun voitimme!

– Pisteiden tekemisen salaisuutena ovat hyvät kenttäkaverit. Peli ei ole ollut niin hyvää kuin tulos antaa ymmärtää, mutta sitä olemme yrittäneet jatkuvasti kehittää.

Tapparan vahvuuteen liittyi marraskuun maajoukkuetauon jääkiekkokonkari Petri Kontiola. Veteraanisentteri pelasi vielä viime keväänä paikallisvastustaja Ilveksessä.

Hän ilmoitti uransa päättyneen viime kauden jälkeen, kunnes marraskuussa hän liittyi Tapparan vahvuuteen. Kontiola teki Kärppiä vastaan illan avausmaalin, johon Levtchi sai syöttöpisteen.

– Meillä on neljä hyvää kenttää ja "Konna" istuu joukkueeseen todella hyvin. Hän on taitava pelaaja, ja hänen kanssaan on mukava pelata.

Levtchi nappasi syötön Petri "Konna" Kontiolan kauden toiseen maaliin.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Kansainvälisyys vauhdittaa tamperelaisten menestystä

Keväällä Tapparaan palannut Levtchi pääsi pudotuspelien päätteeksi nostamaan mestaruuskannua. Kesän aikana hän teki Tapparaan jatkosopimuksen, joka kestää vuoteen 2026 asti.

– Eivät tänne kaikki pääse. Tänne valitaan tietyt pelaajat, ja siitä pitää olla ylpeä, että saan olla osa tätä organisaatiota.

Tällä kaudella Tapparan päävalmentajana on ruotsalainen Richard Grönborg, joka toi vauhdikkaan pelityylinsä lisäksi Tampereelle kansainvälisyyttä. Muutos vaihtoi Tapparan pukukoppikielen suomesta englanniksi.

– Ainakin oppii englantia. Kyllä se vaikuttaa, kuten on huomannut vuosien varrella. Se on mukavaa vaihtelua, ja pääsee itsekin oppimaan englantia paremmin.

Illan ottelussa Kärppien kokoonpanodebyytin teki Nick Ritchie. Kanadalaishyökkääjä siirtyi Ouluun suoraan Calgary Flamesin NHL-joukkueesta. Ritchiellä on yhteensä 519 NHL-ottelua, joissa on kertynyt 190 pistettä.

– En tiedä, miten Ritchietä vastaan tulisi pelata. Keskityin vain omaan tekemiseeni enkä siihen, ketä vastaan pelaan. Menen kentälle ja pelaan joukkueen arvojen mukaan ja toivon, että siitä tulee hyvä lopputulos.

» Lähetä palautetta toimitukselle