CHL-kierros: Tappara haastaa SHL-mestarin ratkaisevassa pudotuspeliottelussa, Lukko isännöi Bolzanon kettuja

CHL / Ennakko
Lukko jatkaa kamppailua Euroopan kiekkokentillä keskiviikkona.
Kuva © Samuli Huikuri
CHL:n neljännesvälierien ratkaisevat toiset osaottelut pelataan tiistaina ja keskiviikkona. Suurin mielenkiinto kohdistuu Tampereelle, jossa Tappara ja Växjö Lakers kamppailevat tasapäin jatkopaikasta.

Mestarien liigan ensimmäinen pudotuspelikierros jatkuu tiistaina ja keskiviikkona, kun turnauksen 16 pudotuspelijoukkuetta pelaavat neljännesvälierien toisen osaottelun.

Ottelupareista jatkoon selviää joukkue, joka on tehnyt kahdessa pelatussa ottelussa enemmän maaleja. Mikäli maalimäärä on tasan toisen osaottelun 60 peliminuutin jälkeen, joukkueet pelaavat kolmella kolmea vastaan kymmenen minuutin jatkoajan. Mikäli jatkoajalla ei nähdä ratkaisua, joukkueet ratkaisevat paremmuuden voittomaalikilpailussa.

Liiga-joukkueista pudotuspeleissä pelaavat Tappara sekä Lukko.

Tappara yrittää nujertaa väkevän Växjö Lakersin

Tapparan kauden ensimmäinen pudotuspeliottelu pelattiin Växjön kotikentällä. Tasaisessa ottelussa molemmilla joukkueilla oli mahdollisuutensa voittaa ottelu, mutta lopulta peli päättyi tasalukemiin 2–2.

– Viime kerralla molemmilla oli maajoukkuepelien vuoksi taukoa peleistä ja se näkyi vähän levottomina esityksinä. Uskon, että tällä kertaa pelaaminen paranee, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola ennakoi tulevaa koitosta.

Tapparan riveistä ottelussa vakuuttivat otteillaan Casimir Jürgens, kaksi pistettä ansainnut Jere Henriksson sekä 17-vuotias Topi Rönni, joka olisi voinut viimeistellä enemmänkin kuin yhden maalin.

Vieraiden joukosta esiin nousi erityisesti Emil Forslund. Tapparan on syytä olla varuillaan myös tehohyökkääjä Richard Gyngen kanssa. Sen sijaan vielä viime kaudella NHL-kaukaloissa viilettänyt Tobias Riederiltä odotetaan vielä selkeästi enemmän. Lakersin maalilla torjui edeltävässä ottelussa 22-vuotias Adam Åhman, joka on jäänyt selvästi Jokereistakin tutun Jānis Kalniņšin varjoon ottelumäärissä mitattuna.

Ruotsalaisjoukkuetta edustaa myös kolme suomalaista, joista Juuso Vainio sekä Miika Koivisto pelasivat edeltävässä Tappara-ottelussa. Sen sijaan Julius Nättinen seuraa ottelua todennäiköisesti kokoonpanon ulkopuolelta. 24-vuotias tehohyökkääjä on ollut edeltävän kerran tositoimissa 28.10.

Tapparan kokoonpano harveni Vaasan-ottelun myötä, sillä Kristian Tanus ei ole tiistain ottelussa mukana. Tapolan mukaan Joona Luoto sen sijaan saattaa olla pelikunnossa Lakersia vastaan.

Tappara ja Lakers kohtaavat tiistaina kello 19 alkaen.

Lukko lähtee kahden maalin karkumatkalta kotiotteluunsa

Rauman Lukko onnistui ensimmäisessä osaottelussa Bolzanossa voittamaan ottelun kahdella maalilla ja siten ottamaan vankan otteen jatkopaikasta. Lukko pelasi tiiviin ottelun ja otti siten vakuuttavan voiton Vili Saarijärven ja Scott Pooleyn tehokkaan iltapuhteen ansiosta.

Siinä missä raumalaisten riveistä löytyi useampi onnistuja tehopelaajien lisäksi, etelätirolilaisten rivit olivat selvästi harvemmat. Joukkueen selkein syömähammas oli sen ykkösvitja Michael HalmoBrett FindlayDustin Gazley. Halmo oli myös joukkueensa ainoa maalintekijä ensimmäisessä osaottelussa.

Joukkueen puolustuksessa luutivat myös suomalaiselle kiekkoyleisölle hyvin tutut puolustajat Nick Plastino sekä Mathew Maione.

Vaikka lähtökohdat vaikuttaisivat olevan vahvasti Lukon puolella, joukkueen päävalmentaja Marko Virtasen jalat pysyvät visusti maan pinnalla.

– Nollista silti lähdetään tähän peliin. Se olisi hölmöyttä miettiä, että meillä olisi joku selkeä etu. Kolme erää on vielä jäljellä.

Vaikka vierasjoukkue ei varsinaisesti kuulu eurooppalaisen jääkiekon kuninkaallisiin, Virtanen antaa arvoa joukkueen kokemukselle.

– Bolzanolla on paljon pelaajia, jotka ovat tottuneet pelaamaan kovia kansainvälisiä pelejä. Meidän on vain iskettävä heidän heikkouksiinsa. Kiekkoa ja miehiä on pistettävä liikkeelle.

Lukko ja Bolzano kohtaavat keskiviikkona kello 19.

Lähtökohdat ensimmäisen pudotuspelikierroksen toisiin osaotteluihin:
Tiistai 23.11.
HC Sparta PrahaSkellefteå AIK (maalit ensimmäisen osaottelun jälkeen 3–1)
TapparaVäxjö Lakers (2–2)
Frölunda HCAdler Mannheim (10–1)
Rögle BKZSC Lions (4–3)
Leksands IFKlagenfurth AC (0–4)

Keskiviikko 24.11.
LukkoHC Bolzano (3–1)
RB MünchenHC Fribourg-Gottéron (4–2)
RB SalzburgRouen Dragons (0–3)

Pudotuspelien puolivälierien ensimmäiset osaottelut pelataan 7.–8.12.

» Lähetä palautetta toimitukselle