Tappara ylsi historialliseen saavutukseen CHL:ssä − Växjö taipui tiukassa ottelussa

CHL / Raportti
Anton Levtch laukoi komean maalin kolmannessa erässä.
Kuva © Jarno Hietanen

Ruotsissa pelattu avausottelu päättyi tasanumeroihin 2−2, mikä tarkoitti sitä, että Hakametsän ottelun voittaja jatkaisi CHL:ssä kahdeksan parhaan joukkoon.

Tappara pelasi kiekollisesti pätevästi ottelun ensiminuutit, mutta Växjö Lakers pääsi tempoon nopeasti mukaan. Vauhti tosin oli melko tunnusteleva. Kumpikaan ei halunnut selvästi hävitä yhtään kamppailua tai tehdä karkeita virheitä.

Kotijoukkue oli ottelun alkupuolella takaa-ajajana, mutta pystyi kääntämään numerot itselleen edullisiksi kolmannen erän maaleillaan. Ottelun viimeiset minuutit Lakers painosti, mutta Tappara onnistui taistelemaan 4−2-voittoon, kun Veli-Matti Vittasmäki löi kiekon tyhjään vastustajan maaliin. Paikka kahdeksan parhaan joukossa oli tamperelaisille CHL-historian ensimmäinen.

Tunnusteleva alku

Molemmat joukkueet joutuivat tiukoille jo avauserässä, ja sekä Christian Heljanko Tapparan maalilla että Jānis Kalniņš Lakers tolppien välissä joutuivat venymään muutaman kerran parhaimpaansa. Muutaman kerran yleisö kohahti heidän mielestään viheltämättä jääneen jäähyn merkiksi, mutta suuria tunteita ei ennen ensimmäistä erätaukoa nähty.

Toisessakin erässä varovaisuus ja pelin merkitys näkyivät. Tappara pääsi erän alkuun ylivoimalle, mutta ratkaisut jäivät ponnettomiksi eikä Växjön latvialaismaalivahdilla ollut normaalia hikisempiä minuutteja joukkueensa pelatessa vajaalla.

Växjö siirtyi johtoon Hardy Häman Aktellin osumalla vierasjoukkueen hyvä painostuksen päätteeksi. 2−0-psumakin oli lähellä, mutta tällä kertaa vain tolppa Heljangon selustassa kilahti. Jos Lakers ei ollut aiemmin omalla ylivoimallaan tehokas, Tappara sitä oli. Kyle Platzer pisti verkon pullistelemaan Kalniņšin selän takana.

Tappara kesti Växjön rynnistyksen

Växjö oli lähellä siirtyä johtoon vielä toisen erän lopun ylivoimallaan, mutta vielä erikoistilanteen aikana erän aikana kovan tällinkin saanut Heljanko piti pelin tasoissa. Kuitenkin juuri ennen toista erätaukoa Olle Lycksell vei vieraat jälleen edelle.

Kolmannessa erässä Tappara hallitsi kiekkoa ja saikin värkättyä tasoituksen, kun Patrik Virta ohjasi kiekon Växjön verkkoon. Hyvä tekeminen ei loppunut tamperelaisilta tähän, vaan hetkeä myöhemmin Anton Levtchi kiskaisi limpun sisään ja kirvesrinnat johtoon.

Ruotsalaisvieraat ajoivat ottelun lopussa hanakasti maalille, mutta Heljanko selviti yhdessä puolustajien kanssa irtokiekkotilanteet. Selvitettyään kyseenalaisesti tuleen alivoiman ottelun lopussa ja Vittasmäen onnistuttua maalinteossa Tappara jatkoi taivaltaan kohti CHL:n huipennusta ja Växjön turnaus päättyi.

» Lähetä palautetta toimitukselle