Tappara taisteli CHL-pudotuspeliavauksestaan tasapelin 17-vuotiaan Topi Rönnin tasoitusmaalilla: "Pitää nauttia joka minuutista ja sekunnista"

CHL / Raportti
CHL:n pudotuspelit alkoivat myös Tapparan osalta.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Tappara aloitti CHL-pudotuspelit vierasottelulla Växjö Lakersia vastaan. Tasainen ottelu päättyi tasapeliin.

Tappara aloitti CHL-pudotuspelinsä vahvasti suhteessa vastustajaansa Växjö Lakersiin. Joukkueet eivät olleet vielä kerenneet kierrättää kokoonpanojaan jäällä, kun Lakersin Miika Koivistolle tuomittiin kahden minuutin rangaistus mailasta kiinnipitämisestä.

Erikoistilanteen aikana ei juhlittu maalia, mutta ylivoimaisena pelaaminen vahvisti vierasjoukkueen väkevää alkua otteluun. Tamperelaisten työteliäs alku palkittiin lopulta onnekkaalla maalilla. Lakersin maalivahti Adam Åhman epäonnistui karkeasti yrityksessään ohjata Tyler Morleyn rystylipaisu mailallaan kulmaan, ja kiekko kimposikin takanurkkaan.

Kotijoukkue virkosi kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen otteluun. Tapparan pelaaminen sen sijaan tyrehtyi miltei täysin Lakersin nostettua kierroksia. Isäntien heräämistä korosti se, että joukkue teki ottelun ensimmäiseen erään kaksi maalia. Näistä varsinkin Joel Perssonin tasoitusmaali syntyi erinomaisella laukauksella ohi Christian Heljangon.

Siinä missä Lakers vei peliä ensimmäisen erän loppua kohti, Tappara aloitti myös toisen erän vahvasti. Tamperelaiset pitivät huolta kiekosta ja määräsivät siten pelaamisen tahdin. Määrätietoinen ote palkittiin lopulta muutaman minuutin pelaamisen jälkeen, kun 17-vuotias Topi Rönni ohjasi kiekon maaliin Jere Henrikssonin erinomaisesta syötöstä.

Maalin jälkeenkin Tappara hallitsi pelin virtaa, mutta kolmatta maalia ei nähty samaan rupeamaan. Lakers sen sijaan nosti pian kierroksiaan ja sai hyödynnettyä Tapparan pitkän vaihtomatkan. Toiseen erään herännyt kotijoukkue palkittiin erän ylivoimalla, mutta Tapparan alivoima kesti paineen.

Erän edetessä loppuaan kohti molemmat joukkueet pääsivät toteuttamaan kiekollista peliään, minkä myötä pelin virta aaltoili päädystä toiseen. Maaleja ei kuitenkaan nähty enempää.

Myös kolmannessa erässä nähtiin vahva alku Tapparalta. Vieraat pelasivat ahnaasti ja itseluottamusta huokuen, mikä tuotti myös muutaman mallikkaan maalipaikan. Parhaimmillaan Tappara sai kiekon tolppaan, mutta myös Rönni oli lähellä ottelun toista maaliaan.

Tapparan vahva alkuerä tyrehtyi Veli-Matti Vittasmäelle tuomittuun estämisrangaistukseen. Lakers sai ylivoimansa aikana muutaman maalipaikan, mutta erikoistilanteen suurin vaikutus ottelulle oli punnusten tasoittuminen. Rangaistuksen jälkeen ottelu jatkui tasaisissa merkeissä, ja kotijoukkue oli jälleen päässyt otteluun mukaan.

Mitä pidemmälle erä eteni, sitä paremmin kotijoukkue sai otetta ottelusta. Laukaukset viuhuivat Tapparan maalia kohti, mutta Heljanko selvitti tilanteet kerta toisensa jälkeen. Myös Tapparalla oli paikkansa, mutta maaleja ei kuitenkaan enää nähty vaikka molemmat joukkueet saivat aivan ottelun loppuun vielä ylivoimamahdollisuuden.

Ratkaisu siirtyy Tampereelle

Tasainen ottelu päättyi siis tasatulokseen. Tapparan yhdeksi sankariksi noussut Rönni näki ottelun tasaisena ja ennakoi samanlaista ottelua ratkaisevaan otteluun viikon päästä Tampereella.

− Molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta toisesta ottelusta tulee varmasti jännä ottelu, pienellä vastuulla vakuuttavasti esiintynyt Rönni kommentoi saamaansa vastuuta C Moren hikihaastattelussa.

Rönni ei ole pelannut Tapparan edustusjoukkueen kanssa kovinkaan paljon, mutta suotu vastuu otettiin innolla vastaan.

− Kaikki minuutit täällä ylhäällä on tosi tärkeitä. Pitää nauttia joka minuutista ja sekunnista,

Tasainen ottelu päättyi siis tasatulokseen, ja Tapparan ja Lakersin pudotuspelien ensimmäisen kierroksen toinen osaottelu pelataan 23.11. Tampereella. Otteluparin voittaja ratkeaa yhteenlasketun maalimäärän perusteella,

Juttua muokattu 16.11.2021 22.42: Topi Rönnin nimi korjattu oikeaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle