Sputnik Cup Kisapuistossa

LIIGA / Artikkeli
Viikonlopun kolmas kotimainen liigajoukkueen järjestämä turnaus pelataan Lappeenrannan Kisapuistossa. Isäntäjoukkue SaiPan lisäksi turnaukseen ovat joukkueen raahanneet Jokerit, Ässät ja Rapperswill.

SaiPa

Kotijoukkue SaiPa sai ensi kauden joukkueensa kokoon, kun tällä viikolla SaiPa solmi vuoden sopimuksen oman kasvattinsa Juuso Vakkilaisen kanssa.
SaiPalla on siis tällä hetkellä kasassa sopimukset kahdeksan puolustajan ja kahdentoista hyökkääjän kanssa. Toivottavasti tähän turnaukseen SaiPa saa jäälle parhaan mahdollisen kokoonpanonsa esittelemään uusia pelipaitojaan. Ainakin se on varmaa, että Sputnik Cupissa SaiPa esittelee kotiyleisölle ensimmäisen kerran puolustaja Miha Reboljin.
Tämä turnaus antaa hyvän kuvan SaiPan tämän hetken osaamisen tasosta eli kannattaa tulla paikan päälle katsomaan.

Jokerit

Jokerit on aina mielenkiintoinen ryhmä, joka herättää Kisapuiston yleisön. Täksi kaudeksi helsinkiläisjoukkue on taas kasannut todella vahvanimisen joukkueen. Raimo Summanen ei perinteisesti ole saanut olla rauhassa vaihtoaitiossa, kuinka käy tällä kertaa? Joukkueen riveistä puuttuvat mm. molemmat SaiPan paitaa päällään kantaneet pelaajat. Timo Saarikoski ja Antti Aalto ovat loukkaantuneiden kirjoissa, joten kotiyleisö ei pääse näkemään heidän esityksiään. Mutta se ei estä Jokereita nousemasta mielenkiintoiseksi joukkueeksi. Frank Banham, Pavel Rosa, Tuomo Ruutu ja monet muut todelliset nimimiehet pitävät Kisapuiston yleisön hereillä omilla peliesityksillään. Jokereiden uusien vahvistusten Jamie Ramin ja Rob Cowien pelaaminen ei ole oletettavaa.

Ässät

Porin Ässät teki viime kaudella todella suuren taloudellisen tappion. Tämänkin uhalla Poriin on kasattu ensi kaudeksi todella mielenkiintoinen ryhmä jossa esiintyy sekä kokemusta (Marko Palo, Jari Korpisalo), nuorta intoa (Jani Väänänen, Jarkko Immonen) että mielenkiintoisia ulkomaalaisia (Sandy Moger, Stanislaw Jasecko).
Ässille tämä on kohtalon kausi. Toista viime kautta vastaavaa Porin kiekkoilu ei kestä. Joukkueella on siis varmaan jo alkusyksystä lähtien kova into päällä näyttää viime kauden olleen vain täydellinen epäonnistuminen. Täksi kaudeksi on joukkueella olemassa kaikki edellytykset nousta pudotuspelijoukkueeksi. Valitettavasti Ässien uusin vahvistus Sandy Moger ei taida ehtiä mukaan vielä tähän turnaukseen.

Rapperswill

Rapperswillin odotetuin pelaaja Dale McTavish taitaa jättää saapumatta Kisapuistoon. Euroopasta kantautuneen huhun mukaan Dale olisi käynyt leikkauspöydällä eikä ole siis pelikuntoinen. Tämä on vahinko, sillä Dale olisi varmaan tuonut joitakin kymmeniä katsojia lisää katsomoon.
On joukkueessa toki muitakin mielenkiintoisia pelaajia. Hyökkääjä Michael Richard #72 teki viime kaudella Sveitsin sarjassa enemmän tehopisteitä kuin McTavish ja Puolustaja Kari Martikainen #11 on pelannut Suomen maajoukkueessa.

Aikataulu ja liput

Pe 17.8.2001 klo 16:00 Jokerit-Ässät
Pe 17.8.2001 klo 19:00 SaiPa-Rapperswill

La 18.8.2001 klo 14:00 Pronssiottelu
La 18.8.2001 klo 17:00 Loppuottelu

Päivälippu, sisältäen päivän molemmat ottelut:
Aikuiset 50 FIM sekä lapset ja opiskelijat 20 FIM.

» Lähetä palautetta toimitukselle