KalPan joukkue lähes valmis tulevaan liigakauteen

LIIGA / Artikkeli
KalPan tulevan kauden joukkue ja organisaatio esittäytyivät lehdistölle Kuopion Rauhalahdessa koleana perjantai-iltapäivänä. Kahden jenkkihankinnan myötä joukkue on lähes valmis tulevaan kauteen. Joukkueen lisäksi myös organisaatiossa puhaltavat uudet tuulet.

KalPan media-iltapäivään saapui kutsumaton vieras, kun kolea sää ja kylmä tuuli latistivat ulkoilutapahtumaa. Tilaisuuden informaatio-osuus alkoi myös kylmillä uutisilla KalPan toimitusjohtaja Jukka Pennasen kerrottua KalPan päättyneen tilikauden madonlukemat. Organisaation tilikauden tulos on tappiolle peräti noin 300 000 euron verran.

Varsinaista hätää yhtiöllä ei kuitenkaan ole. Vahvan taseen ja aktiivisten omistajien ansiosta tappiot on saatu kuitattua ja toiminta jatkuu aivan normaalisti. Ensi kauden pelaajabudjetti kuopiolaisilla noin miljoona euroa, kulupuolen kokonaisbudjetin ollessa noin 2,7 miljoonaa euroa. Lukemat ovat viime kauden tasolla. Organisaatiolla onkin iso työ kasvattaa tulotasoa, mikä on toimitusjohtaja Pennasen tärkein tehtävä.

- Mielenkiintoiset kolme kuukautta takana tässä organisaatiossa. Voin sanoa, että ei ole kaduttanut hetkeään. Realiteetit ja toiminnan raadollisuus ovat kuitenkin paljastuneet. Näen tämän tilanteen isona haasteena. Nyt on aika kääntää tämä laiva, niin taloudessa kuin urheilullisessa menestyksessäkin, KalPan toimitusjohtaja Jukka Pennanen kertoi.

- Päättynyt tilikausi on raskaasti tappiollinen, mikä ei ole liiketaloudellisesti hyväksyttävää. Tilanne luo mielenkiintoiset puitteet tulevaisuuteen. Negatiiviset asiat on käännettävät haasteiksi. Juuri haasteiden takia KalPan organisaatioon halusin.

Perehtymisjakson jälkeen tuore toimitusjohtaja on käynyt ongelmaan käsiksi. Organisaatio ja organisaation työnjako ovat jo uudistuneet. Seuraavana vuorossa on yrityssuhteiden kehittäminen. Työn alla on myös täydellinen remontti KalPan imagoa ja brändiä koskien.

- Me lähdetään rakentamaan KalPan imagoa systemaattisesti uudella tapaa. Jatkuvuus, säännönmukaisuus ja sisällön vastaavuus ovat tärkeitä yritysimagoa luotaessa. Me tullaan julkaisemaan KalPan uusittu ulkoasu elokuun puolivälissä harjoitusturnauksessamme. Uusi ulkoasu tulee näkymään jäähallilla, KalPan toimistolla ja joukkueessa. Meidän viesti tulee olemaan hyvin systemaattinen. KalPa-brändin rakentaminen alkaa siitä.

- Yhteistyöyritykset on erittäin tärkeä osa meidän kasvua. Tavoitteena on kerätä yrityspuolelta yli kahdenkymmenen prosentin tulokasvu. Tavoite on kova, mutta kasvua haetaan täysin uusin eväin. Uusittu yritysyhteistyökonseptimme on otettu hyvin vastaan ja olemme jo nyt saaneet useita uusia yhteistyökumppaneita uuden konseptimme myötä. Tavoitteemme on realistinen, Pennanen arvioi.

Kilpipaitaryhmä lähes valmis ensi kauteen

KalPa julkaisi perjantain infotilaisuudessa myös kaksi ulkomaalaisvahvistusta. Joukkueeseen liittyvät yhdysvaltalaislähtöiset puolustaja Justin Harney ja keskushyökkääjä Bryan Lundbohm. Kaksikon taustat ja ominaisuudet on käyty kuopiolaisorganisaatiossa todella tarkkaan läpi.

Urheilupäällikkö Janne Kekäläisen hankkimat jenkkipelurit tulevat olemaan kilpipaitaryhmässä isossa roolissa. KalPan päävalmentaja Pekka Virta vakuutti ettei hakuammuntaa tehty, vaan KalPa tietää täsmälleen mitä sai.

Päävalmentajan näkemyksen mukaan edelliskausien tilastoja tärkeämpiä ovat ulkomaalaiskaksikon ominaisuudet ja kyvyt, joiden perusteella heidän pitäisi nosta KalPassa johtavaan rooliin, niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin.

- Kovia kavereita, jotka on erittäin tarkasti tiimin sisällä scoutattu. He liittyvät joukkueeseen elokuun alkupuolella. Varmat huippupelaajat, joiden nimi jo sanoo kaikille paljon maksavat meidän kannalta aivan liikaa. Meillä ei ole myöskään varaa lotota tai tehdä hakuammuntaa. Ainoa järkevä vaihtoehto on käydä huolella jokainen vaihtoehto läpi ja valita meidän kannalta paras mahdollinen.

- Me scoutattiin paljon myös näiden pelaajien henkistä puolta. Nuoreen joukkueeseen tarvitaan johtajuutta ja jatkuvuutta. Molemmat pelaajat ovat ominaisuuksiltaan sellaisia, että he pystyvät näyttämään esimerkkiä, päävalmentaja Pekka Virta kommentoi.

KalPan joukkueen kerrottiin olevan kahden hankinnan myötä käytännössä valmis. Päävalmentajan kommenttien rivien välistä paistoi kuitenkin selvästi läpi se, että joukkueeseen on vielä tulossa ainakin jossain määrin vahvistuksia ennen kauden alkua.

- Aika näyttää lopullisen kokoonpanoon. Toive, ettei lisähankintoja tarvitse tehdä, mutta me olemme hereillä koko ajan. Loukkaantumisia voi tulla, ja välttämättä joku ei pysty paikkaansa täyttämään, tai tilanne voi elää muutenkin. Nykyinen kokoonpano ei ole millään tapaa kiveen hakattu.

KalPan pelaajat aloittivat perjantaina neljän viikon mittaisen omatoimisen harjoittelujakson. Päättyneeseen harjoittelujaksoon päävalmentaja Virta oli erittäin tyytyväinen. Energinen päävalmentaja oli myös hyvin luottavainen tulevaisuuden suhteen.

- Olen erittäin tyytyväinen meidän kevätharjoitteluun. Takana on kuuden viikon jakso, jonka aikana harjoiteltiin 11-12 kertaa viikossa. Nyt on edessä neljän viikon omatoiminen jakso, jonka jälkeen alkavatkin jo jääharjoitukset. Koen erittäin tärkeänä tämän takana olevan vaiheen.

- Realiteetit tietäen minulla on erittäin positiiviset odotukset tulevaa kautta koskien. Ilmapiiri joukkueessa todella hyvä, ja se on sitä, mitä on lähdetty hakemaan. Joukkue uskoo itse menestyvänsä, mikä on tärkeintä, sillä juuri pelaajien täytyy uskoa tähän hommaan.

- Meidän on nyt päästävä junaan ajoissa mukaan. Paketin on oltava valmis, kun sarja käynnistyy ja meidän on oltava heti viime kautta paremmassa menestyksessä mukana. Olen kuitenkin täysin vakuuttunut, että me tullaan olemaan kauden alussa parempia kuin päättyneen kauden lopussa, jolloin meidän pitäisi olla mielestäni riittävän kilpailukykyisiä, päävalmentaja lupasi.

Kuopiolaisjoukkueen ja -yleisön kannalta on toivottava, että Virran näkemys on oikea. Uudistunut organisaatio, uudistunut joukkue ja uudistunut ulkoasu kaipaa ehdottomasti uudistuksen myös sarjasijoitukseen, tai usko fanaattisimmillakin kannattajilla alkaa olla loppu.

Positiivisen ilmapiirin, uudistusten ja kovien tavoitteiden lisäksi KalPa tarvitsee ehdottomasti kaudelleen hyvän alun. Huojuva korttitalo ei voi romahtaa, tai kuopiolaisen liigakiekkoilun tulevaisuudesta tulee todella vaikeaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle