Joukkueraportti 26.3.2001

NHL / Artikkeli
Floridan pelaajat "pääsevät" taas vuoden tauon jälkeen aikaiselle kesälomalle. Playoffsit jäävät ensi kauden haaveeksi, mutta pelaajat eivät silti ole lopettaneet pelaamista. Joukkue pelaa enää kunniakysymyksistä ja joukkueen suurin tähti,Pavel Bure, on tekemässä historiaa.

Kauden 1995-96 jälkeen kukaan pelaaja ei ole tehnyt NHL:ssä yli 60 maalia yhden kauden aikana, mutta Bure on hyvää vauhtia muuttamassa tuota tilastoa. Pavelilla on nyt koossa 58 maalia ja tahti ei näytä hiipuvan; pisteitä on tullut hänelle nyt 11 perättäisessä ottelussa (15 maalia, 7 syöttöä) . Viimeisimmällä voittomaalillaan Bure nousi Panthersien kaikkien aikojen listassa tasoihin Scott Mellanbyn kanssa (22 voittomaalia) ja samassa ottelussa tuli täyteen 360 laukausta, joka sivuuttaa Buren itsensä tekemää joukkueen laukausennätystä. Burea ei siis voi ainakaan syyttää joukkueen huonosta menestyksestä, sillä mies on tehnyt 30% joukkueensa maaleista (NHL:n ennätys). Bure on saanut jopa enemmän vastuuta valmentaja Duane Sutterin alaisena kuin Murrayn aikana. ”The Russian Rocket” pelaa välillä aivan huikeita minuuttimääriä ja on ilmeisesti tehnyt vaikutuksen Sutteriin myös puolustuspään otteillaan. Minuuttimäärät eivät ole ainakaan laskussa kun joukkueella on kaupoissa menetettyjen hyökkääjien lisäksi muutama tärkeä pelimies sivussa mm. Viktor Kozlov ja Rob Niedermayer.

Joukkueen nuoret pelaajat ovat myös huomanneet peliaikansa kasvaneen loukkaantumisten johdosta.
Nilson jatkaa hyviä otteita ja Olli Jokinen on parantanut otteitaan kasvaneen peliajan johdosta, vaikka pisteissä ei suurta lisäystä näykkään. Ollin peliaika on välillä kivunnut yli 20 minuutin , joka on varmasti hyvä asia hänen itseluottamukselleen. Panttereiden farmijoukkueesta on viime aikoina kutsuttu vuorotellen nuoria pelureita kokeilemaan taitojaan NHL:ssä. Näin joukkueen johto pystyy myös arvioimaan heitä ensi kautta varten, jolloin pelipaikoista tulee varmasti tiukka taistelu. Columbuksesta tullut Kevyn Adams on pelannut mukavasti, hänellä on koossa 5 pistettä viimeisestä kolmesta ottelusta.

Florida ei ole hävinnyt kolmeen viimeiseen otteluun, saldo on 2 voittoa ja yksi tasapeli.
Tasapelissä Montrealia vastaan yksi Floridan nuorista, Podkonicky teki ensimmäisen NHL-maalinsa ja Kevyn Adams saalisti ensimmäisen pisteensä Pantteripaidassa. 3-3 tasapeliä seurasi voitot Torontoa ja Washingtonia vastaan. Greg Adams-Vaclav Prospal- Len Barrie muodostavat tällä hetkellä Floridan kakkosketjun ja heidän otteittaan on kehuttu hyvin paljon, viimeisimmässä pelissä kolmikko saalisti yhteensä kuusi pistettä. Tätä kautta ajatellen valitettavan myöhäissä nämä hyvät otteet tulevat, mutta ne antavat edes vähän toivoa ensi kautta ajatellen.