Miikka Kiprusoff osoitti huumorintajuaan juhlaseremoniassa: "Osasit kaiken, paitsi maalinteon minun taakseni"

NHL / Artikkeli
Miikka Kiprusoff Flamesin maalilla joulukuussa 2009.
Kuva © Brad Watson / NHLI via Getty Images
Miikka Kiprusoff sai pitkään odotetun kunnian, kun Calgary Flames jäädytti hänen pelinumeronsa 34 sunnuntain vastaisena yönä.

Calgary Flamesin TV-juontaja Brendan Parkerin johtaman seremonian ensimmäiset kunniavieraat olivat Calgary Flamesin tärkeitä henkilöitä Miikka Kiprusoffin uran ajalta. Maalivahtina tuotiin tietysti esiin häntä valmentaneet David Marcoux ja Jamie McLennan, huoltaja Mark DePasquale ja entinen päävalmentaja Darryl Sutter. Entisistä pelitovereista paikalle oli kutsuttu Dion Phaneuf, Curtis Glencross, Matt Stajan, Robyn Regehr, Rhett Warrener, Martin Gelinas sekä joukkueen nykyinen GM Craig Conroy.

Aiemmin Flamesin jäädyttämien pelinumeroiden omistajista paikalla olivat Mike Vernon ja Jarome Iginla. Lanny McDonald ei päässyt terveyssyistä paikalle.

Seuraavana vuorossa olivat Kiprusoffin perhe sekä veli Marko poikansa kanssa. Paikalle tuli myös joukko nuoria maalivahteja ennen kuin oli itse juhlakalun vuoro.

Calgary Flamesin organisaation puolesta lahjoitettiin 25 000 dollaria lasten hyväksi, ja sen jälkeen ilmoitettiin Kiprusoffin 34 000 dollarin lahjoituksesta paikallisen juniorikiekon tueksi.

Ensimmäisenä kunniapuhujana oli McLennan, joka ehti olla myös hänen joukkuetoverinsa. Hän kertoi kokeneensa Kiprusoffin olevan erityinen henkilö ensimmäisen tapaamisen jälkeen. McLennanin mukaan hänen tulonsa Calgaryyn johti lopulta sillä kaudella Flamesin etenemiseen aina Stanley Cup -finaaliin asti. Samalla muistutettiin huomaamatta jääneestä Martin Gelinasin maalista finaalisarjan kuudennessa ottelussa.

McLennanin mukaan Kiprusoffin valmistautuminen oli ainutlaatuista, ja se auttoi häntä pelaamaan 70 ottelua kaudessa. McLennan muisti myös kesäisen vierailun Turkuun, joka sisälsi pyörälenkin, jossa Kiprusoff ohitti hänen kevyesti pitkän nousun päätteeksi. Myöhemmin McLennanille selvisi, että Kiprusoff liikkui sähköpyörällä, mikä osoitti McLennaille Kiprusoffin huumorintajua.

Tämän jälkeen näytettiin Kiprusoffin huippuhetkiä videolta ennen kuin juhlakalu itse sai aloittaa puheensa.

Kiprusoff kiitti paikalla ollutta yleisöä ja kertoi kokeneensa olonsa etuoikeutetuksi päästessään pelaamaan Calgaryssa. Hän koki, että joukkue ei ollut täynnä tähtiä, mutta täynnä hyviä ihmisiä. Kiprusoff kiitti myös kutsuvieraita, ja hän osoitti huumorintajuaan kertomalla, että Iginla osasi kaiken muun paitsi tehdä maalin hänen taakseen harjoituksissa. Samoin hän oli iloinen, ettei pelannut koskaan Vernonin kanssa, koska Kiprusoff ei pitänyt varamaalivahdin roolista.

Tämän jälkeen Kiprusoffin numero nousi kattoon, jossa se siirretään muiden Flamesin jäädytettyjen numeroiden viereen seuraavan viikon aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle