Lightning-pelaajat ylistävät Tukholman-matkan peliä ja joukkuekemiaa parantavaa vaikutusta: "Olemme saaneet hiottua pelin kuntoon"

NHL / Artikkeli
Tyler Johnson ja Kevin Shattenkirk kehuivat lehdistötilaisuudessa viikkoaan Tukholmassa.
Alkukauden alisuorittaneelle Tampa Bay Lightningille Global Series ja matka Tukholmaan tuli juuri oikeaan hetkeen. Keskusteluiden ja videoiden kautta he ovat saaneet viilattua pelisysteeminsä toimivammaksi, ja yhdessä vietetty aika on hitsannut joukkueen paremmin yhtenäiseksi yksiköksi.

Tukholman ensimmäinen kohtaaminen Buffalo Sabresin ja Tampa Bay Lightningin välillä päättyi Lightningin 3−2-voittoon. Alkukaudesta joukkueiden kuntokäyrät olivat erilaiset, ja siinä missä Sabres voitti pelejä, tuskaili Lightning oman pelaamisensa kanssa.

NHL:n kiihkeä ottelutahti ei juurikaan anna mahdollisuutta tehdä pelitapamuutoksia, joten muutaman päivän tauko tuli varmasti valmentaja Jon Cooperin mielestä sopivaan saumaan. Samaa kertoivat Lightningin pelaajat Tyler Johnson ja Kevin Shattenkirk lauantaisessa lehdistötilaisuudessa.

− Meillä on ollut hyvä harjoitusviikko. Olemme saaneet keskusteltua pelaamisesta ja katselleet paljon peliämme videolta. Tuntuu, että nyt olemme saaneet hiottua pelin kuntoon, totesi Johnson heti tilaisuuden alussa.

Vaikka joukkue olikin saanut paneuduttua pelisysteemin parantamiseen, jäi pelaajille myös aikaa tutustua kaupunkiin, totta kai Victor Hedmanin toimiessa oppaana.

− Vanhakaupunki oli upea nähtävyys. Kuulla kaikki se historia ja nähdä ne pienet kaupat, fantastinen kokemus! Saimme viettää paljon aikaa yhdessä, ja se teki meistä tiiviimmän joukkueen, kehui puolestaan Shattenkirk.

Pelkästään lomamatkastahan ei suinkaan ole kyse, vaan neljästä sarjapisteestä, joista kaksi on vielä jaossa. Pelaajat kertoivat keskiviikon olleen se käännekohta, kun ajatukset siirtyivät pelkästään tuleviin otteluihin.

− Tiesimme kohtaavamme täällä kahdesti sellaisen joukkueen, jonka saamaa etumatkaa yritämme kuroa kiinni. Olimme hyvin valmistautuneita ensimmäiseen kohtaamiseen, ja tuloksena oli voitto. Tänään on varmasti vaikeampaa voittaa, sillä Sabres tulee varmasti otteluun ärsytettynä ja nälkäisenä, kertoi Johnson.

Shattenkirk siirtyi täksi kaudeksi Lightningin riveihin New York Rangersin ostettua hänet ulos. Parin vaisumman kauden jälkeen puolustajan pelaaminen on jälleen palannut sille tasolle, jolla se oli parhaimmillaan St. Louis Bluesin aikoihin. Pohjoisamerikkalainen toimittaja kysyi häneltä, onko Floridan lämpö herättänyt miehen pelaamaan paremmin.

− No onhan se tietysti mukavaa herätä ja aloittaa päivän harjoittelu, kun on lämmintä, mutta kyllä pelin parantumisen salaisuus taitaa olla kuitenkin toinen. Harjoittelin todella kovaa koko kesän ja jotenkin vain tämä Lightningin pelitapa tuntuu minulle sopivan, vastasi Shattenkirk leveästi hymyillen.

» Lähetä palautetta toimitukselle