TPS saattoi laulaa viimeisen laulunsa - Sport vei vuoristorataottelun

Ei kai taas. Alexander Georgiev sai kaivaa viisi kertaa kiekon selkänsä takaa.
Turussa nähtiin todellinen sekamelska. TPS menetti kahden maalin johtonsa kahdessa minuutissa ja Sport vei kolme pistettä mukanaan Vaasaan lukemin 4-5. Tappio saattoi olla turkulaisille ratkaiseva pudotuspelipaikan kannalta.

TPS pelasi vakuuttavaa kiekkoa ja oli menossa väkevään kotivoittoon, mutta Sportin salamakaksiminuuttinen ottelun puolivälissä käänsi lopulta ottelun. Turkulaiset maksoivat jälleen kovaa hintaa virheistään.

− Tämä oli erikoisin peli, mitä tällä kaudella on ollut. Todella tyytyväisiä olemme totta kai voittoon, Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen kummasteli tyytyväisenä.

TPS tuli otteluun juuri niin kuin murskaavan kotitappion jälkeen pitääkin tulla, täynnä energiaa. Turkulaiset paineistivat korkealta ja hyökätessä suunta oli selkeästi kohti maalia.

Maalinedustakahakoita oli ensimmäisessä erässä yllättävän paljon. Palloseura oli tullut tosissaan näyttämään kotiyleisölle oikean tasonsa, mutta sekään ei torstaina riittänyt.

− Joukkue näytti joukkueelta ja voidaan palauttaa kiekot taas treeneihin. Jostain me kaivamme silti aina näitä maalin tappioita, TPS-päävalmentaja Miika Elomo tuskasteli.

Vaasalaiset olivat pinteessä ja joutuivat roikkumaan turkulaisissa, mikä aiheutti Sportille torstaina kolme kakkosta ensimmäiseen erään. TPS pääsi avauserässä huomattavasti paremmin maalintekosektorille ja laukauksia sateli.

Valtonen näki parhaaksi ottaa aikalisän ajassa 8.33 herätellääkseen joukkojaan. Se näytti tehoavan kuin häkä, sillä Sport sai ensimmäisen paikkansa heti tämän jälkeen ja kiekko oli samantien myös turkulaismaalissa.

− Ei oltu tänään valmiita pelaamaan. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella siitä huolimatta saatiin kolme pistettä mukaan, Valtonen kommentoi.

Jarkko Immonen tarjoili upealla syötöllä kiekon keskustaan entiselle TPS-pelaaja Charles Bertrandille, joka antoi kylmän suihkun turkulaisyleisölle tarkalla rannelaukauksellaan.

− Charles on ollut meidän paras pelaaja koko kauden. Täytyy vain ihmetellä, miksi Ranskan A-maajoukkue ei valinnut häntä tuohon helmikuun tapahtumaan, Valtonen ylisti kultakypäräänsä.

Turkulaiset ottivat pelin haltuun

TPS ei kuitenkaan antanut otetta vaasalaisille, vaan painoi kiekkoa Sport-päätyyn. Oskari Manninen lähti istumaan kaksiminuuttista korkeasta mailasta erän loppupuolella pyörityksen päätteeksi.

Vihdoin ja viimein myös turkulaisylivoima onnistui. Torstain TPS-hahmo Ryan Lasch syötti Alexander Ruutulle maalin eteen, josta mies survoi voimalla kauden ensimmäisen osumansa. Maali näytti olevan suuri helpotus turkulaismiehistölle.

Turkulaiset tulivat toiseenkin erään vauhdikkaasti ja tilanteita syntyi liukuhihnalta. Sport ei pysynyt turkulaisten perässä ja jäähykierre jatkui.

TPS:n ylivoima oli torstaina vakuuttavaa pitkästä aikaa. Toiseen erään turkulaiset väsäsivät kaksi näyttävää ylivoimamaalia ja onnistuivat ottelussa kolmella peräkkäisellä ylivoimalla.

− Kolme ylivoimamaalia tänään. Hienoa nähdä, että toisen polven tepsiläinen Elmeri Eronen uskalsi tehdä ylivoimassa hyviä rohkeita ratkasuja, Elomo kehui puolustajaansa.

Kaikki näytti turkulaisten kannalta hyvältä.

Kylmä suihku osa 2

Sitten tapahtui jotain, mitä ihmetellään varmasti Aurajoen rannoilla vielä pitkään. Peli oli täysin turkulaisten hallussa, mutta kaksi mustaa minuuttia käänsi ottelun kulun totaalisesti.

Joel Kiviranta kavensi ottelun 3-2:een TPS-vahti Alexander Georgievin suosiollisella avustuksella. Kaksi minuuttia Kivirannan maalin jälkeen tulostaululla komeilivat jo 4-3-lukemat vaasalaisille.

TPS-pakka hajosi kahdessa minuutissa totaalisesti käsiin ja Sport hyödynsi tilanteen surutta. Bertrand kuritti entistä seuraansa illan toisella osumallaan ja Immonen vei vieraat johtoon Bertrandin esityöstä.

− Kiitokset Jarkolle, joka antoi hyviä syöttöjä. Aina on kiva tehdä maaleja, mutta en kokenut mitään erikoislatausta onnistuttuani juuri TPS:aa vastaan, Bertrand kommentoi maalejaan.

TPS-puolustajille sattui karmeita virheitä takaiskuissa. Itseluottamus tuntuu olevan tällä hetkellä nollatasolla turkulaisten takalinjoilla.

Illan vaasalaissankari Bertrand oli ottelun jälkeen koppikäytävällä tyytyväinen mies.

− Puolustuspäässä tuli paljon virheitä, mutta hieno nähdä, että voimme voittaa huonommallakin pelillä.

Nummelinin virhe ratkaisi ottelun Sportille

Sama kaava toistui viimeisessäkin erässä. Turkulaiset tulivat taistelutahtoa uhkuen ja Lasch näytti joukoilleen esimerkkiä tasoittamalla ottelun vain 39 sekunnin jälkeen.

Tällä kaudella Palloseuraa on rokotettu armotta virheistä ja sama kaava jatkui torstaina. Turkulaiset hallitsivat peliä, mutta yksi virhe hyökkäyssiniviivalla lopulta maksoi mahdollisesti jopa pudotuspelipaikan.

TPS-kapteeni Petteri Nummelin ampui suoraan Jussi Pesosen jalkaan, jonka jälkeen vaasalaiset lähtivat nopeaan vastahyökkäykseen. Teemu Tallberg sai tällätä maalin edestä kauden viidennellä osumalla vaasalaisille maukkaan vierasvoiton jumbofinaalista. Sport on voittanut kauden kaikki neljä kohtaamista ja on nyt kolme pistettä TPS:aa perässä.

− Ei siinä mitään erityistä syytä ole, miksi olemme Tepsiä vastaan pärjänneet. Peli olisi hyvin voinut kääntyä toisinkin päin, mutta tänään kiekot pomppivat meille ja hyvä näin, Valtonen kommentoi.

Turkulaiset yrittivät vielä ilman maalivahtia tasoitusta, mutta käteen jäi vain rantapallo. TPS:n playoff-haaveet alkavat olla pelkkiä haaveita enää.