Kärsivällinen Kärpät haki lisäpisteen Raumalta

LIIGA / Raportti
Ari Vallin nousi Kärppien sankariksi jatkoajalla.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Lukon ja Kärppien välinen ottelu oli pitkine pyöritysjaksoineen kaikkea muuta kuin pitkästyttävä. Lukko piti jälleen voiton avaimia käsissään pitkän matkaa, mutta lopulta pisteet livahtivat oululaisten bussiin ja matkasivat pohjoiseen.

Kärppien nousu voittoon on helppo tiivistää yhteen sanaan: kärsivällisyys.

Oululaiset jahtasivat Lukkoa yli puolet varsinaisesta peliajasta ja avausmaaliaan lähes kolme erää. Lopulta Ryan Glennin laukaus siniviivalta leijaili maaliin, pelastaen Kärpät jatkoajalle ja lopulta voittoon.

− Meillä kärsivällisyys riitti. Lukkoa vastaan pitää osata pelata kärsivällisesti, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi.

− Kun jaksaa uskoa, niin palkitaan lopussa ja pari minuuttia ennen loppua saatiin ansaittu tasoitus.

Kärpät pääsi ajoittain tekemään pitkiä pyörityksiä, mutta laadukkaita maalintekotilanteita ei kotijoukkueen maalille juurikaan syntynyt. Kaksi pakkien ampumaa, suhteellisen vaarattoman näköistä laukausta kuitenkin menivät maaliin.

− Lukko puolustaa keskialuetta äärimmäisen hyvin, eikä päästy niin hyvin kuin olisi pitänyt selustaan. Mutta sitten kun päästiin, niin saatiin hyviä mylläköitä aikaiseksi, Marjamäki näki.

Kärppien pelaamisessa ei ollut tietoakaan siitä, että se olisi väsynyt, vaikka se pelasi tiistaina vieraissa Frölundaa vastaan CHL:n merkeissä ja matkusti sieltä Raumalle. Päinvastoin, oululaiset olivat kahdesta joukkueesta paremmalla jalalla liikkeellä.

- Se oli positiivista, että vaikka meillä oli Göteborgin reissu niin pystytään liikkumaan hyvin, ollaan hyvässä kunnossa ja jätkät jaksavat luistella, Marjamäki yltyi kehumaan.

Molempien päiden veräjänvartijat pelasivat kokonaisuutena erittäin hyvän ottelun, mutta tälläkin kertaa se palkittiin Ryan Zapolskin osalta tappiolla. Jenkkivahdin kahdeksasta viime startista kuusi on päättynyt tappioon.

Voittomaali, joka lähti Ari Vallinin lavasta, tosin olisi ollut otettavissa. Lisäksi Risto Dufvan joukkueelle epätyypilliset kolmannen erän johtoaseman menetykset saivat jatkoa.

- Ollaan puhuttu siitä, että ollaan kolmannessa erässä voitonsyrjässä kiinni, mutta ei sitten olla saatu puristettua sitä viimeistä. Sen kanssa tehdään töitä, Dufvaa lehdistötilaisuudessa tuurannut Juha Vuori myönsi.

Molempien ottelut jatkuvat lauantaina. Kärpät palaa tien päältä Raksilaan kohtaamaan Turun Palloseuran. Lukko puolestaan lähtee ajamaan kasitietä ylöspäin, pysähtyen Kuparisaareen, Vaasan Sportin vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle