Runkosarja pakettiin

LIIGA / Raportti
TPS voitti sen ja Ilveksen välisen merkityksettömän ottelun runkosarjan viimeissä pelissä Ville Vahalahden jatkoaikamaalilla. Peli ei tarjonnut maailman suurinta kiekkoviihdettä, mutta oli ottelun merkitykseen nähden keskitasoa parempi.

-Oli aamulla vähän kasvojen pesun aika tuon eilisen Oulun retken jälkeen. Tietenkin tämä oli tälläinen rennompi tapahtuma kuin normaali liigaottelu, kun ei ollut panosta päällä. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen meidän keskittymiseen, Tepsin Jukka Koivu arvioi ja jatkoi.

- Nuoret herrat on saanut näyteikkunan kevääseen. Paikkoja on ollut tarjolla ja tulee olemaan tarjolla. Nyt on nuoren otettava se paikka ja näytettävä mitä osaa. Se paikka on annettu, ja nyt on mahdollisuus näyttää osaamistaan. Se on hyvä heidän kannaltaan. Sama asia on tietenkin kokeneemmallakin kaartilla.

Ottelun avausmaali nähtiin toisessa erässä ja siitä vastasi vierailija Ilves. Patrick Stefan syötti kiekon kulmasta toiseen aaltoon Teemu Jääskeläiselle, jonka suoraan syötöstä lauottu laukaus epäonnistui pahasti, mutta meni maaliin ohi täysin suolapatsaaksi jähmettyneen Teemu Lassilan.

Palloseura vastasi vain muutama vaihto edellisestä. Siirretyn rangaistuksen aikana oikea-aikaisesti maalille noussut Markus Seikola sai kunnian sutaista Lauri Korpikosken parin pelaajan jalkojen välistä menneen syötön ohi Vesa Toskalan.

Ottelun ratkaisu nähtiin jatkoajalla. Ilveksen pahasta vaihtovirheestä Joni Lius vapautti Ville Vahalahden etenemään tyhjää kaistaa maalille. Pieni vartaloharhautus ja nopea ranneveto yllättivät Toskalan ja TPS otti sille merkityksettömät sarjapisteet. Kentällä Tepsin maalatessa oli Ilvekseltä sekakenttä Cory Murphy, Hannes Hyvönen, Patrick Stefan ja Jussi Pesonen. Pahiten tilanteessa oli jäljessä Hyvönen, joka sai kunnian todistaa Vahalahden kujanjuoksua aivan lähietäisyydeltä.

Tepsin paras oli Markus Seikola, joka on nostanut tasoaan aivan upeasti. Tällä hetkellä hän tuuraa Marko Kiprusoffia ykkösparissa varsin mukavalla menestyksellä. Edukseen esiintyi myös parasta osaamistaan esitellyt Kai Nurminen. Nurmisen osaaminen ei rajoittunut vain komeaan kiekonkäsittelyyn, vaan mies kykeni näkemään koko kentän hyvin ja järjesteli ketjukavereilleen jatkuvalla syötöllä maalipaikkoja. Nuori Lauri Korpikoski pelasi vahvan pelin. Kaverin pelissä on ilahduttavaa, ettei hän suostu mukautumaan kolmos- tai neloskentän rikkovaan muottiin, vaan haastaa rohkeasti vastustajaa kiekollisena. Joni Lius hukkasi useita Nurmisen järkkäämiä paikkoja, mutta vastaavasti oli aloitusympyrässä täysin suvereeni.

Bouckin kanssa tehtiin "ruudut"

Vahvalla sykkeellä pelannut Tyler Bouck ei pelannut enää kolmannessa erässä. Syynä taisi olla, että mies pelasi liiankin kovalla sykkeellä.

- Kahdet kympit alla ja yksi kymppi lisää, niin olisi tullut yhden ottelun pelikielto. Se kävi yllättävän kovilla kierroksilla siinä jossain vaiheessa. Todettiin, että on parempi tehdä “ruudut”, sanoi Koivu hymyillen.

Palloseuran perisynti ottelussa oli huono viimeistely. Melkein kaikkien maalipaikkojen tuhraantumista ei voi laittaa pelkästään huonon tuurin piikkiin.

- Ennen peliä puhuttiin iloisuudesta ja rentoudesta, niin se ei tarkoita, etteikö säännöt olisi silti samat. Joukkueen sisälläkin. Tämä oli meille iso tavoite, mutta minusta meillä oli paikkoja heittää kiekkoa maalin jo aikaisemmin. Ehkä kun peli ei ole niin tärkeä, niin se keskittyminenkin on astetta huonompaa, Jukka Koivu arvioi.

Ilveksen leirissä ottelun merkitystä ei suostuttu väheksymään.

- Tämä oli erityisen tärkeää valmistautumista lauantain Ässät-otteluun. Pelasimme seitsemällä pakilla ja 13 hyökkääjällä, yllättäen ruotsiksi esiintynyt Ilveksen päävalmentaja Curt Lindström kertoi.

Vierailijan leiristä Stefanin kohukenttä pelasi hieman haluttomasti - kenties ottelun panoksettomuudesta johtuen. Ainoastaan Cory Murphyn saama aivan älyttömän suuri peliaika kieli voittamisen halusta. Ilveksen paras oli ehdottomasti maalivahti Vesa Toskala, jonka pelastukset pitivät säästöliekillä kulkeneen Ilveksen pitkään pelissä kiinni. Kysyttäessä onko Toskala nyt Ilveksen ykkösmaalivahti, Lindström ei antanut selvää vastausta.

- Meillä on oikeastaan kolme maalivahtia. Toskala on pelannut kolme peliä, ja kaksi niistä hyvin. Ainakin hän on lähellä ykkösvahdin paikkaa, Curre pyöritteli.

Ilveksen ottelut jatkuvat jo viikonloppuna pudotuspelikarsinnan merkeissä. TPS pelaa vasta viikon päästä perjantaina ja saa siis valmistua kunnolla HPK:n kohtaamiseen.

- Tehdään analyysia vähän ja ensi viikko on aika kovaa harjoittelua. Huominen päivä huilataan ja sitten annetaan palaa muutama päivä. Me valmistaudutaan huolellisesti HPK:n kohtaamiseen ja uskotaan, että meillä on mahdollisuus saavuttaa siinä jotain, Koivu kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle