Viimeinen kenraaliharjoitus

LIIGA / Ennakko
Runkosarjan viimeisellä kierroksella TPS:n vieraaksi saapuu Tampereen Ilves. Kumpikin joukkue on jo varmistanut runkosarjasijoituksensa ja panoksettomassa ottelussa haetaankin viimeisiä pudotuspelivirityksiä.

Tupsukorvat aloittavat pudotuspeliurakkansa kotonaan Hakametsässä kuluvan viikon lauantaina, kun Ässät saapuu kevätretkelle Tampereelle. TPS puolestaan aloittaa omat pudotuspelinsä matkustamalla ensi viikon perjantaina Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi.

Ennen tosipelien alkua pitää kuitenkin pelata runkosarja loppuun. Keskiviikkoiltana kummallakin ryhmällä on viimeinen tilaisuus vääntää peli raiteilleen. Yhdessä 60 minuutin sessiossa ei ihmeitä tehdä, mutta onnistumiset pudotuspelien kynnyksellä antaisivat pelaajille mukavan itseluottamusruiskeen ennen kevään suurta huipennusta.

Molemmat joukkueet ovat esiintyneet viime aikoina epätasaisesti ottaen lähes vuorotellen voittoja ja tappioita. Tiistaina Oulussa TPS sai oppitunnin jääkiekon pelaamisesta Kärppien toimiessa opettajana. Sekä TPS:llä että Ilveksellä on tappio tilillään tiistailta. Palloseura sai lähteä Oulusta kotimatkalle todellisen selkäsaunan jälkeen ottelun päätyttyä 7-0. Samaan aikaan HIFK kuitenkin kellisti vieraissa Ilveksen, joten helsinkiläisten suosiollisella avustuksella varmistui turkulaisille runkosarjan kuudes sija.

Paineetonta peliä

Kun runkosarjasijoitukset ovat selvillä, voi toivoa joukkueiden pelaavan vapautuneesti. Viihdyttävää ja yleisöönmenevää peliä ennakoi sekin tosiseikka, että kuluneella kaudella joukkueiden keskinäisissä kamppailuissa on laitettu kohtuullisesti kiekkoja verkkoon.

Kotijoukkueen on saatava ryhtiä peliinsä tiistain murskatappion jälkeen. Muuten kotiyleisölle on tiedossa pitkä ilta.

Ilveksellä heiluu valttikorttina hihassa nimivahva ykkösketju. Viime viikonlopun paikalliskamppailussa ketjun tehorintamalla oli hiljaisempaa, mutta HIFK:ta vastaan ketju pääsi taas pistetilastoihin, vaikka tasoitusmaalin värkkääminen jäikin laihaksi lohduksi. Keskiviikkona ketjulta odotetaan jälleen pistetehtailua Steve Kariyan johdolla.

Maalivahtipeli on luku sinänsä. Palloseuran ykkösmaalivahti Teemu Lassila on hörppinyt viime aikoina ainakin yhden helpon maalin ottelua kohden. Oulussa Lassila pelasi koko ottelun. Suuri kysymys onkin, saako nuori Juho Santanen vastuuta keskiviikkona, kun panosta ei ole? Luultavasti Lassila kuitenkin luistelee Ilvestä vastaan maalille. Palloseuraa odottaa viikon tauko ennen puolivälieriä, minkä aikana Lassila ehtii levätä.

Ilveksen NHL-apu Vesa Toskala on vasta päässyt tositoimiin loukkaantumisen jälkeen. Mies loisti viime viikonlopun paikalliskamppailussa Tapparaa vastaan, mutta huilasi HIFK:ta vastaan tiistaina. Toskalan ongelma onkin ollut pitkän pelaamattomuuden aiheuttama väsymys ja häntä on haluttu säästellä. Turussa Toskala kuitenkin pelannee, ellei Ilves-valmennus halua antaa miehelle mahdollisimman paljon palautumisaikaa ennen pudotuspelejä. Siinä tapauksessa torjuntavastuun ottaa tiistain tapaan Juha Pitkämäki. Pudotuspeleissä Toskala on joka tapauksessa joukkueensa selkeä ykkösvahti.

Näillä mennään

Lukuisat loukkaantumiset ovat olleet pitkin kautta kotijoukkueen riesana. Uusin menetys on luottopuolustaja Marko Kiprusoff, jonka kausi päättyi viime viikolla Espoossa solisluun murtumiseen. ”Kiprun” loukkaannuttua muiden puolustajien pitää ottaa entistä enemmän roolia myös hyökkäyspäässä.

Myös Saku Koivu on edelleen poissa vahvuudesta. TPS odottaa tähteään kaukaloon pudotuspelien alkaessa Rinkelinmäellä.

Tupsukorvilta puolestaan sivussa on ainakin selkävaivoista kärsivä Ville Koistinen. Ilveksen leirissä toivotaan miehen toipuvan pudotuspelien alkuun mennessä. Lisäksi Henri Laurila on kärsinyt vatsataudista ja hänen pelaamisensa Turussa on epävarmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle