SKA latoi taululle julmat lukemat

SKA oli jatkuvasti ratkaisevasti Ilvestä edellä.
Hämeenlinnan harjoitusturnauksen avausottelu Ilveksen ja SKA:n välillä kiekkoiltiin vielä kesätunnelmissa. Rauhallisella sykkeellä kurvaillun koitoksen voittajaksi selviytyi lopulta pietarilasijoukkue selvällä marginaalilla maalein 8-0.

Ritari-areenan kaukalossa nähtiin mikä ero on hyvillä pelaajilla ja huippupelaajilla.

- Aika julmat numerot, vaikka peli olikin tasaista varsinkin ensimmäiset puolitoista erää, SKA:n päävalmentaja Jukka Jalonen sanaili ottelun jälkeen.

- Tässä on nähnyt jo monessa pelissä, että nämä laittavat paikoista sisään ja toiset eivät. Siinä on se hyvän pelaajan ja huippupelaajan ero, Jalonen kiteytti.

Alusta asti rauhallisesti edenneen ottelun avausmaali näki päivänvalon ajassa 7.24. Jevgeni Skatškov löpsäytti rystyllä kiekon ohi Ilves-maalia vartioineen Sasu Hovin. Hovi oli saanut torjuntavastuun Ville Kolppasen jäätyä kuumeen takia sivuun.

Erän puolivälin jälkeen SKA lisäsi johtoaan. Artjom Panarin laukoi kiekon reppuun Vadim Stšipatševin mainion esityön jälkeen. Stšipatšev kiersi Ilves-maalin ja löysi maalin eteen puolustuksen keskelle unohtuneen Panarinin.

Ilves pääsi kokeilamaan Alexander Salakin torjuntavirettä muutaman kerran, mutta mies torjui kaikki kiekot poikkeuksellisen eleettömästi.

Toisen erän loppupuolella SKA menee menojaan

Toisen erän alussa Salak joutui tekemään jo erikoisliikkeitä maalillaan. Ilves ei hyvistä paikoista huolimatta saanut saanut kiekkoa reppuun.

- Me lähdimme pelaamaan niillä aseilla, joilla näimme, että meillä on mahdollisuus pärjätä, Ilves-valmentaja Tuomas Tuokkola kertasi ottelun lähtökohtia.

Tuokkolan mukaan ottelu oli kokemuksena tärkeä nuorelle joukkueelle tylyistä loppulukemista huolimatta.

- Ei anneta tulokselle merkitystä. Maali ei olisi mitään toki pelastanut, mutta olisihan se ollut kiva, Tuokkola kommentoi joukkueensa tehottomuutta.

Pietarilaisille maalinteko sen sijaan maistui. Kevin Dallman viimeisteli 3-0-osuman Ilveksen alivoimanelikon keskeltä.

Erän lopussa SKA pisti hetkeksi isomman vaihteen sisään, minkä tuloksena syntyivät ottelun neljäs ja viides maali. Maaleista vastasivat Tony Mårtensson sekä Andrei Sigarev.

Kolmannessa kaunisteltiin lukemia

Kolmas erä eteni kuten edeltäjänsä. Rauhallisen kaartelun lomassa pietarilaiset iskivät silloin tällöin kiekon reppuun.

Murskalukemista huolimatta Jalonen korosti Suomessa pelattujen harjoitusotteluiden tärkeyttä.

- Kyllä me joka ottelussa joudumme täysillä yrittämään, Jalonen vakuutteli.

Kolmannessa erässä Ilves ei onnistunut rikkomaan kuparista edes kahden miehen ylivoimalla. Loppulukemat 60 minuutin pelin jälkeen olivat tylyt 8-0.