Ehjällä pelillä voittoon

LIIGA / Raportti
Lukko esitti Lappeenrannan illassa erittäin tehokasta viimeistelyä ja ehjää viisikkopeliä. Noilla aseilla vieraat kukistivat taistelleen ja yrittäneen kotijoukkueen.

Urheilussa ei tunnetusti työvoittoja jaeta ja sen sai tällä kertaa todeta SaiPa, kun Lukko kävi kuittaamassa sarjapisteet Kisapuistosta. SaiPa oli pelissä hallitsevampi osapuoli koko ottelun ajan, mutta maalinteon tuska on tällä hetkellä kotiotteluissa kova. Peli pyöri välillä pitkiäkin aikoja Lukon päädyssä, mutta hyvin pelannut maalivahti Tom Lawson ja hyvin organisoitu puolustuspeli olivat vierasvoiton takana.

Yrityksen puutteesta ei SaiPan pelaajia voi syyttää, mutta tällä hetkellä eivät tähtien asennotkaan ole SaiPalle suosiollisia. SaiPan valmentaja Heikki Mälkiäkin antoi omilleen osittaisen synninpäästön.

- Torjunnat oli 20-49. En minä hirveesti moiti meidän äijiä ettei ne tullu ja taistellu. Kyllä tässä pitää mennä eteenpäin ja tuo ilme on tärkeä säilyttää, ettei se lähde sieltä pois.

Toiset sen osaavat

Jos oli maalinteko SaiPan pelaajille tuskaista, niin Lukko käytti vähät tilanteensa liki täydellisesti hyväkseen. Lukolla oli koko ottelussa selkeitä maalintekopaikkoja kaksi kappaletta ja molemmista iskettiin pomminvarmat maalit. Ensi Josef Straka unohtui SaiPan puolustaja Mikko Palomäeltä ja pikkumusta napsahti Mikko Strömbergin vartioiman maalin yläkulmaan. Toisessa tilanteessa saipalaiset ryntäilivät keskialueeella ja Juha-Matti Yli-Junnila junttasi kiekon varmasti verkkoon.

Lukko pelasi erittäin hyvin organisoitua peliä ja Lawson on selkeyttänyt puolustuspelaamista, kun kenttäpelaajien ei tarvitse pelätä jokaista laukausta. Mika Toivola myhäilikin varsin tyytyväisenä ottelun jälkeen.

- Lähdettiin sellaisella tavoitteella, että pyritään oma maali pitämään koko pelin puhtaana. Tänään pelin alku oli meille suosiollinen ja siitä oli helppo jatkaa tuota pelaamista. Aikalailla meidän käsikirjoituksen mukaan meni.

Toinen Toivolaa tyydyttänyt asia oli maalivahtipeli, joka on alkukauden hapuilun jälkeen loksahtamassa paikoilleen myös Lukon osalta. Lawson oli Kisapuistossakin varma, vaikka paljon eteensä torjuikin. Lawsonin ja Lukon puolustajien yhteispeli muistutti paljon viime kauden SaiPaa, jossa Zepp torjui kiekot ja isokokoinen puolustus hoiteli reboundit.

- Alkukaudesta meillä vuoti maalivahtiosasto ja juostiin ympäri puolustusaluetta, kun pelättiin joka laukausta. Nyt annetaan äijien roiskia sieltä pienistä kulmista, kun tiedetään että meillä on äijä joka ne ottaa kiinni, kertoili Toivola

Varmuus puuttuu

SaiPa tunnetaan vieraspeleissään siitä, että se pelaa lähes aukotonta puolustuspeliä ja pelaa muutenkin kärsivällisesti. Kotipeleissä on kuitenkin tällä hetkellä kuitenkin havaittavissa selvää yliyrittämistä, kun onnistumisia ei ole tullut. Tässä näkyykin SaiPan kokemattomuus, sillä hyviä otteita ei pystytä säilyttämään ottelusta toiseen vaan taso heittelee koko ajan.

Samanlaisten ongelmien kanssa painii myös SaiPan maalivahti Mikko Strömberg, joka on nyt kahdessa viime kotipelissä molemmissa imaissut yhden aivan liian helpon maalin. Strömberg saattaa venyä välillä uskomattomiin torjuntoihin, mutta selän taakse livahtelee vastineeksi nollakulmaluruja.

Mielenkiintoista ottelussa oli se, että tuomarilinja on aivan toista, kuin se mihin alkukaudesta totuttiin. Ainakin illan pelin perusteella Hannu Henriksonin mielestä kiekottoman pelaajan estäminen ja koukkiminen on hyväksyttävää. Vaikka tuskin kukaan kaipaa alkukauden hippalinjaa, niin ei tämän hetkinenkään suuntaus ole se oikea.

» Lähetä palautetta toimitukselle