Jatkuuko maali-iloittelu?

LIIGA / Ennakko
Saimaan Pallo ja Rauman Lukko ovat tämän kauden kohtaamisissaan tarjonneet kotiyleisöilleen runsaasti maaleja sekä muutenkin avoimempaa peliä. Kahdessa kohtaamisessa verkkoa on venytetty yhteensä peräti 26 kertaa, mikä varmasti on saanut kummankin joukkueen valmennuksen mietteliääksi. Keskittymisen herpaantuminen voi johtaa jälleen kerran hurjaan ilotulitukseen varsinkin, jos kuluvan viikon lauantaina alkava joulutauko on liikaa mielessä.

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran heti sarjan alussa SaiPan kauden ensimmäisessä kotiottelussa. Ottelu päättyi varsinaisella peliajalla tilanteeseen 6-6, ja rangaistuslaukausten jälkeen kotijoukkue sai lisäpisteen. SaiPan maalilla pelannut Rob Zepp ja Lukon tolppien välissä torjunut Markus Korhonen eivät saaneet tarpeeksi apua puolustuksiltaan, ja maaleja mätettiin tasatahtiin aina viimeiselle minuutille.

Noin kuukausi takaperin Raumalla vietettiin myös maalikarkeloita. Suuremman aiheen juhlaan sai kotijoukkue, joka muutenkin pelasi 70-vuotisjuhlaotteluaan. Lukko hoiteli SaiPan mojovin lukemin 9-4, mutta lopullinen ratkaisu nähtiin vasta kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla, jolloin vajaassa seitsemässä minuutissa isännät takoivat viisi maalia vieraiden verkkoon. Lukon maalia vartioi tuolloin Jere Myllyniemi, mutta SaiPan torjuntatyöt jouduttiin jakamaan, kun haparoiva Zepp vaihdettiin toisessa erässä Mikko Strömbergiin.

Tiistaina Lukon maalia vartioinee jälleen SaiPalle uusi tuttavuus. Rob Zeppin pitää kevääseen sivussa leikattu olkapää, mutta raumalaisten puolella torjuntavastuu on siirtynyt joulutauolle asti koeajalla olevalle kanadalaiselle Tom Lawsonille. SaiPa luottaa Mikko Strömbergin kykyihin. Kummankin pelituntuma pitäisi olla kohdallaan, sillä maalivahtien ei ole tarvinnut vaihtoaitioiden luukkuihin juuri puuttua.

Lukon avaajat

SaiPan Eetu Holma pelasi alkukauden huikealla pistetahdilla. Rauman Lukko joutui Holman ”uhriksi” syyskuussa, kun mies keräsi ottelussa hulppeat 2+2=4 tehopistettä. Kimmo Koskenkorva ja Jaska Vilen hankkivat maalin ja syötön mieheen, Henrik Petré ja Jarkko Immonen molemmat kaksi syöttöpistettä.

Raumalla pelatussa ottelussa mainittavimmista tehoista vastasivat Immonen (0+2) sekä Janne Kolehmainen (0+2). Puolustajat vastasivat lähinnä maalinteosta, kun Joonas Rönnberg, Harri Tikkanen ja Kalle Kaijomaa osuivat tolppien väliin.

Jarkko Immonen on kahdessa kohtaamisessa kerännyt yhteensä neljä syöttöpistettä. Kun tähän vielä huomioidaan miehen tämän hetken oivallinen pelivire, kannattaa raumalaisten leirissä pitää todella silmät auki. Eetu Holma on viime otteluissa osoittanut heräämisen merkkejä, mutta alkukauteen verrattuna vähemmälle peliajalle jäänyt hyökkääjä tuskin pystyy syyskuisen tempun uusimiseen.

Immosen tutkaparina viime otteluissa toiminut Sami Ryhänen kannattaa nostaa myös esille. Puolustajat voivat hekin intoutua vaihteeksi maalintekoon. Henrik Petré ei ole ollut yhtä näkyvä kuin alkukaudella, ja Harri Tikkanenkin on pitänyt matalampaa profiilia.

Sputnikin radalta suistajat

Kettupaidat ovat onnistuneet upottamaan kumilaatan SaiPan verkkoon kahdessa ottelussa yhteensä 15 kertaa: Kuusi osumaa on syntynyt ylivoimalla ja yksi alivoimalla.

Eniten maaleja keskinäisissä otteluissa on värkännyt Toni Dahlman. Jälkimmäisen ottelun 3+1=4 -tehomerkinnän lisäksi Dahlman maalasi myös Lappeenrannan ottelussa kertaalleen. Myös raumalaisten tämän kauden nappihankinnat Josef Straka (2+3=5) sekä Kärpistä tullut Pekka Saarenheimo (1+4=5) ovat olleet alati vaarallisia.

Sekä Straka että Saarenheimo ovat tehneet pitkin kautta varsin tasaisesti tehoja. Viime otteluissa näkyvin on kuitenkin ollut Shayne Toporowski, joka on kovaa vauhtia uusimassa selvästi yhden kauden piste-ennätystään SM-liigassa. Kun tähän vielä lisätään toinen Kärpistä hankittu hyökkääjä Juha-Pekka Haataja, on SaiPallakin varmasti tarpeeksi päänvaivaa pitääkseen Lukon tehohyökkääjät aisoissa.

Entä jos nuhjataan?

Kun kahdessa ottelussa on vietetty maalintekokilpailuja, on olemassa myös mahdollisuus, että kolmanteen kohtaamiseen lähdetään erittäin varovasti ja tarkasti puolustaen. Tähän vaikuttaa tietenkin kaikista eniten molempien joukkueiden puolustus- ja maalivahtipeli. Kotijoukkueella osa-alueet ovat kauden edetessä tasaantuneet, vaikka muutama lipsahdus on sattunutkin. Lukko on tehnyt kolmanneksi eniten maaleja koko liigassa, mutta omissakin on soinut toiseksi eniten.

Yleisöjuhlaa ottelusta tuskin tulee, sillä SaiPan viime aikojen vaisut kotiesitykset eivät voi olla näkymättä Kisapuiston lehtereillä. Keltapaidoilla on ollut vaikeuksia erityisesti sarjassa alempana majailevia joukkueita vastaan. Viimeksi JYP sai lähteä kotimatkalleen täysi pistepotti mukanaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle