HPK jälleen jatkoaikavoittoon

LIIGA / Raportti
SaiPa oli Lappeenrannan Kisapuistossa pelatussa ottelussa pitkään kiinni täydessä pistepotissa, mutta HPK onnistui tasoituksessa vain kaksi minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Jatkoaikaa hämeenlinnalaiset hallitsivat lähestulkoon mielin määrin, ja Jani Keinänen iskikin vierailijoiden voittomaalin sen viimeisellä minuutilla.

Pelillisesti illan ottelu oli varsin tasainen. Suhteellisen tasaväkisen ensimmäisen erän jälkeen SaiPalla oli mahdollisuus ratkaista ottelu edukseen jo toisessa erässä. Isännät kuitenkin tuhlasivat paikkansa ja onnistuivat viimeistelemään vain yhden osuman.

haastattelu

Billy Tibbetts debytoi HPK-nutussa
[lue lisää]

Kolmas erä oli hämeenlinnalaisten hallintaa, mutta vierailijat onnistuivat viimeistelemään 2-2-tasoituksen vasta noin kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua. Maalia edelsi SaiPan Emil Lundbergin karmea harhasyöttö suoraan HPK-nutussa debytoineen Billy Tibbettsin lapaan. Tibbetts paineli väkisin kiekon kanssa maalille, ja lopulta Antti Pihlstöm pääsi tuikkaamaan pikkumustan sisään maalinedusnujakan keskeltä.

kuvakooste

Kuvakooste ottelusta
[katso kuvat]

Kolmella hyökkääjällä ja vain yhdellä puolustajalla aktiivisesti voittoa hakemaan lähtenyt HPK hallitsi jatkoaikaa, ja lopulta Jani Keinänen sivalsi pelivälineen hyvin pelanneen SaiPa-vahti Mikko Strömbergin ohi vain 35 sekuntia ennen peliajan loppua.

- Me ollaan lähdetty siitä, että mennään voittamaan sitä yhtä pistettä eikä niinkään välttämään sitä mahdollista pisteen menetystä. Onhan siinä kolmen hyökkääjän peluuttamisessa riskinsä, mutta hyvin on toiminut: ollaan parin vuoden aikana hävitty maksimissaan kaksi jatkoaikaa, ja voittoja on tullut aika monta, HPK-luotsi Jukka Jalonen myhäili.

- Neljästä viime pelistä kolmessa me ollaan oltu pari maalia tappiolla kolmannessa erässä, ja niistä kaikista on noustu tasoihin. Kahdessa vieläpä voitettiin, mutta yhdessä hölmöiltiin vähän itse lopussa. Se on hyvä tietenkin, että pystyy tulemaan sieltä takaa, mutta kuitenkaan se, että joudutaan tuollaiseen tilanteeseen ja että kaikki löytyy peliin vasta tuossa tilanteessa, ei tietenkään ole hyvä asia.

Vauhdikasta kiekkoa

Peli oli alusta lähtien todella vauhdikasta ja viihdyttävää. Ensimmäinen erä edettiin suhteellisen tasaisissa merkeissä – joskin pelin painopiste oli kuitenkin hieman enemmän SaiPan päädyssä. Oivassa vireessä ollut maalivahti Mikko Strömberg kuitenkin piti selustansa puhtaana.

- Saatiin hyvä alku, ja eka erä oli meidän hallintaa, vaikka siinä ei maaleja nähtykään, Jukka Jalonen totesi.

Toiseen erään SaiPa sai pelinsä luistamaan, ja etenkin erän jälkimmäinen puolisko oli yhtä isäntien mylläkkää. Kahteen otteeseen 5-3-ylivoimaakin pelaamaan päässeiden lappeenrantalaisten sihti oli kuitenkin heikko, ja suurin osa laukauksista suuntautui ohi tai suoraan HPK-vahti Mika Oksaa päin.

- Toiseen erää myö saatiin sellaista peliä, mitä myö ollaan haettu – ja millaista peliä ylipäätään vaatii jääkiekkopelin voittaminen. Myö prässättiin tosi hyvin, ja jos tuolla tavalla pystytään jatkossakin pelaamaan, niin voidaan jopa voittaa näitä pelejä, SaiPa-luotsi Heikki Mälkiä kehaisi.

- Meillä olisi ollut paikat ratkaista peli ja viedä vaikka kaikki kolme pistettä, Mälkiä lisäsi.

Lukuisista tekopaikoistaan SaiPa onnistui vain kertaalleen, heti erän toisella minuutilla. Osuman viimeisteli Ville Snellman, joka laukoi b-pisteiden välistä pahasti maskissa olleen Mika Oksan ohi.

Negatiivisessa mielessä erän näkyvimpiä hahmoja oli HPK:n Ville Leino, joka otti kolme tyhmää jäähyä – yhden niistä taklattuaan Mikko Strömbergiä vihellyksen jälkeen.

Loppu HPK:n painetta

Jos SaiPalla oli oma etsikkoaikansa toisessa erässä, niin viimeisessä kolmanneksessa vuorostaan HPK:lla oli kaikki eväät takoa voittoon tarvittavat maalit. Hämeenlinnalaiset kuitenkin tahkosivat peräti kolme minuuttia 5-3-ylivoimaa – saamatta aikaan edes kunnon laukauksia.

- Näytti siltä, että peli kaatuu meidän huonoon 5-3-ylivoimaan – pelattiin yli kolme minuuttia maalitta viidellä kolmea vastaan – jossa oli aika laaduttomia suorituksia, Jukka Jalonen manasi.

Runsaasti jäähypenkkiä kuluttamaan joutuneen SaiPan valmentajalla Heikki Mälkiällä oli oma sanansa sanottavanaan ottelun tuominneen Ville Vuohtoniemen linjasta.

- Siellä tuli aika hassunhauskoja jäähyjä verrattuna toiseen erään. Eihän toisessa erässä vihelletty mitään, ja sitten ruvettiin taas viheltämään. Oli Vuohtoniemeä ihan parhaimmillaan, Mälkiä totesi.

SaiPa pääsi kuitenkin itse kokeilemaan ylivoimansa tehokkuutta erän alkupuoliskolla, ja onnistuikin kasvattamaan johtonsa 2-0:aan. Osuman viimeisteli yhdeksi lappeenrantalaisten johtavista puolustajista noussut Joni Tuominen.

Jani Keinänen tälläsi ritaripaidat peliin mukaan 2-1-kavennuksellaan kymmenisen minuuttia ennen erän loppua, ja loppuajan HPK painoikin peliä SaiPan päätyyn yhä kovemmalla intensiteetillä. Vain kaksi minuuttia ennen summerin sointia Antti Pihlström onnistui sohimaan kiekon Mikko Strömbergin taakse ja tasoittamaan pelin. Maalia edelsi isäntien Emil Lundbergin karmaiseva harhasyöttö omalla siniviivalla.

- Katkerahan se 2-2-maali oli. Sellainen yhden henkilön täysi blackout, Heikki Mälkiä harmitteli.

- Myö oltiin hemmetinmoisen paineen alla koko ajan, ja tässähän se meidän kypsyys voittaa pelejä näkyi, Mälkiä lisäsi.

HPK piti komentoa myös jatkoajalla, jonka viimeisellä minuutilla Jani Keinänen pääsi tälläämään voitto-osuman ja lunastamaan hämeenlinnalaisille peräti joukkueen neljännen jatkoaikavoiton sen viidestä viime pelistä.

Illan ottelu oli molemmilta joukkueilta pelillisesti suhteellisen hyvä suoritus, ja vaikka SaiPa kaksi pistettä hävisikin, Heikki Mälkiä suuntasi jo positiivisesti katseensa lauantaiseen Ässät-otteluun.

- Onneksi ylihuomenna päästään taas pelaamaan. Tässä on turha uikuttaa mitään; tyhmäkin oppii tuollaisista virheistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle