Kotikunto löytymässä

LIIGA / Ennakko
Aiemmin kovana kotijoukkueena tunnettu SaiPa on tällä kaudella ollut yllättäen parempi vieraissa kuin Kisapuistossa. Kahden viimeisimmän kotipelin tulokset ovat kuitenkin antaneet viitteitä paremmasta.

SaiPa on tämän kauden useissa kotipeleissä esiintynyt varsin hermostuneesti, varsinkin niissä otteluissa, jotka joukkueen on odotettu voittavan. Vieraspeleistä ei vastaavasti samanlaisia odotuksia ole ollut ja siellä tiivis joukkuepelaaminen onkin tuottanut hyviä tuloksia.

Nyt tuota tiivistä pelaamista on pikkuhiljaa saatu siirrettyä myös Kisapuiston peleihin ja tulostakin on sitä kautta tullut. Juuri tuo SaiPan tavaramerkiksi Heikki Mälkiän aikana muodostunut tiivis joukkuepelaaminen on ollut se asia, joka on kotiotteluista puuttunut. Nuori ja kokematon joukkue ei ole pystynyt pelaamaan valmentajansa toivomaa peliä, vaan kaikki ovat halunneet nousta ratkaisijoiksi. Tämän seurauksena pelipaketti on hajonnut ja vastustajat ovat päässeet iskemään varsin helppoja maaleja SaiPan verkkoon.

Nyt kahdessa viimeisessä voitollisessa kotiottelussa tuota tarvittavaa kärsivällisyyttä on löytynyt. Onnistumiset ovat varmasti poistaneet kipsiä pelaajien otteesta ja tuota rentoutta tarvitaankin, kun sarjakakkonen HPK saapuu vieraaksi.

HPK on viime aikoina ollut SaiPalle varsin mieluinen vastus ja tälläkin kaudella SaiPa haki makean 1-6 vierasvoiton Hämeenlinnasta.

Tasaisen varmasti

Vierailija HPK on jatkanut tasaisen varmaa taivallustaan viime kautisen mestaruutensa jatkoksi. Joulutauon jälkeen taskussa on kaksi hienoa jatkoaikavoittoa muista kärkijoukkueista ja ainoana tahrana tappio Porin Ässille.

HPK:n hyökkäyskalusto on jälleen todella vahva ja SaiPan puolustuspelaamisen sekä maalivahtipelin on onnistuttava, jos kotijoukkue meinaa pisteiden makuun päässä. Kauden ensimmäisellä Lappeenrannan vierailullaan HPK poti vielä jonkinasteista maalivahtiongelmaa, mutta sekin on taaksejäänyttä aikaa. Miika Wiikmanin tervehtymisen myötä HPK:lla on jälleen mainio ykkösvahti.

Vierasjoukkueessa nähdään myös uutta verta, kun tsekin maajoukkueesta tuttu David Moravec siirtyi joulutauolla joukkueeseen. Moravec on kolmessa pelaamassaan pelissä osoittanut olevansa vielä hyödyllinen mies HPK:lle.

HPK hankki tauon aikana riveihinsä myös toisen hyökkääjän Billy Tibbetsin kuukauden koeajalle ja mies pelaa Lappeenrannassa ensimmäisen ottelunsa.

Poissa riveistä hämeenlinnalaisilla ovat Jonas Andersson, Risto Korhonen ja ilmeisesti myös Hannu Väisänen.

» Lähetä palautetta toimitukselle