TPS:n NHL-miehet kaatoivat Pelicansin

Brian Willsielle pelattiin monia tekopaikkoja, mutta maali jäi hyvästä illasta puuttumaan.
TPS nappasi vierasvoiton Lahden Pelicansista luvuin 1-3. Turkulaisten NHL-tähtiä pullisteleva ykköskenttä oli pussinokille liian kova pala.

Kotijoukkue oli odotettavasti vaikeuksissa palloseuran ykköskentän kanssa. Mikko KoivuLauri Korpikoski ja Kris Russell pyörittivät peliä mielin määrin. Kolmikko kasasikin yhteensä muhkeat tehot 3+4. Pelicans-valmentaja Kai Suikkanen tunnusti NHL-tähtien paremmuuden.

- Kaikkia muita ketjuja pystyttiin viemään, mutta kyllä nämä maailmanluokan tähdet ovat maailmanluokan tähtiä. Eivät he muuten siellä Pohjois-Amerikassa pelaisi.

- Tosiasia on kuitenkin myös se, että me pelattiin hyvä jääkiekko-ottelu, jos ylivoimia ei lasketa. Se ei tietenkään lohduta eikä ketään varmaan kiinnosta, Suikkanen kertoi.

TPS-käskijä Juha Pajuoja oli myös tyytyväinen NHL-miesten otteisiin.

- Kyllä siinä on sellainen kolmikko, ettei heille tarvitse montaa paikkaa antaa, niin verkko heiluu.

Palloseuran otteissa Pajuoja näki muutenkin paljon hyvää.

- Me lähdettiin tänään pelaamaan hyvä puolustuspeli ja onnistuttiin siinä. Meidän vierassaldo on ollut aika karua luettavaa, ei yhtään voittoa, Pajuoja selvitti.

TPS dominoi ensimmäisen erän

Pelicans oli ensimmäisen erän aivan purjeissa. Antti Niemen komeat torjunnat ja TPS:n alivoimat pitivät numerot siisteinä.

Mikko Koivu oli kaukalon herra läpi illan. Koivu pelasi melkein joka toista vaihtoa ja määräsi pelin rytmin. Hyökkäysalueelle tullessaan Koivu usein jarrutteli ja alkoi etsiä tilaa paremmille ratkaisuille. Tällaisesta tilanteesta syntyi TPS:n ensimmäinen maali. Koivu laukoi kiekon Antti Niemen torjuntaan, ja irtokiekossa oli ensimmäisenä Lauri Korpikoski. Maali oli pitkä miinus löysästi tilanteen puolustaneille Pelicans-pakeille.

Ensimmäisessä erässä Pelicansillakin oli paikkansa. TPS vaihtoi huolimattomasti, ja kotijoukkue pääsi 2-1-hyökkäykseen. Pekka Jormakka laukoi, mutta Radek Smolenak ei onnistunut sohimaan irtokiekkoa maaliin.

Kolmella ylivoimallaan Pelicans ei saanut mitään aikaiseksi. Kiekko pyöri mielikuvituksettomasti, eikä TPS-alivoima joutunut todelliseen testiin.

Pelicans pääsee peliin mukaan

TPS on lisätä johtoaan toisen erän alussa ylivoimalla. Corey Locke jakoi hienon syötön Kris Russellille, ja pakilla oli edessään tyhjä maali. Russellin rystykääntö meni kuitenkin ohi.

Pelicansin tasoitus syntyi toisen erän puolivälissä. Janne Tavi nousi röyhkeästi kulmauksesta maalille, mutta Tavin rystysutaisy päätyikin Jan Latvalalle. Latvalan laukauksen ohjasi sisään Marko Pöyhönen.

Tasoitusmaalin myötä Pelicans sai pelistä otteen ja TPS jäi alakynteen. Erityisesti omalla alueellaan turkulaiset olivat pulassa ja hyökkäykseen lähdöt päättyivät monesti epämääräisiin kiekonmenetyksiin.

Hyvän pyörityksen jälkeen kotijoukkue sai ylivoiman, kun Russellille tuomittiin jäähy kampituksesta. Pelicansin heikko ylivoima ei ollut yhtään parempi, ja pian Mikko Koivu ja Lauri Korpikoski karkasivat ylivoimahyökkäykseen. Korpikoski antoi Koivulle vaikean syötön, mutta maajoukkuekapteeni viimeisteli tyylillä.

Pelicans kävi vielä lähellä tasoitusta, kun Angelo Esposito iski kiekon rystyllä ylärimaan. Loppusinetin pelille iski Lauri Korpikoski roikkukiekolla omalta alueelta tyhjään maaliin.