Uusi maalivahti torjui pisteen Ilvekselle

Ruotsalaisvahti Anders Lindbäck esitti muutaman huipputorjunnan Hakametsän illassa
Kuva © Jarno Hietanen
Ainoastaan Ilveksen työsulkumaalivahdin Anders Lindbäckin huipputorjunnat pitivät lukemat tasaisina Ilveksen ja HPK:n kohtaamisessa Tampereella. Ruotsalainen torjui 38 kertaa, ja mukana oli muutama huippupelastus.

Ilves pysyi kyydissä ensimmäisen erän, mutta toiseen erään HPK istahti kuskin paikalle ja painoi kaasun pohjaan. Ainoa Ilves-pelaaja, joka ylettyi jarruun, oli Lindbäck. 198-senttinen Tampa Bayn maalivahti aloitti vähän haparoiden, mutta sisuuntui ensimmäisen päästetyn maalin jälkeen ja piti kissalaumaa pystyssä koko pelin ajan.

- Tästä pisteestä saamme kiittää yksin Lindbäckiä, kehui Ilveksen maalivahtivalmentaja Markus Korhonen.

Muuta kehuttavaa Ilveksen pelissä ei tiistaina juuri ollutkaan. Tupsukorvat menivät kuitenkin johtoon, kun vajaat kahdeksan minuuttia oli pelattu. Antti Kangasniemi sai pomppukiekon maalineduskahakan jälkeen b-pisteiden väliin ja pääsi sivaltamaan kiekon tyhjään maaliin, kun HPK:n maalivahti Mikko Tolvanen oli pelattu ulos tilanteesta.

HPK ottaa ohjat

Pelin alun Lindbäck sai seisoa rauhassa maalillaan, kun HPK katseli tilannetta. Kerho lopetti Lindbäckin kunnioittamisen tasavajaalla ajassa 13.06, kun illan värikkäin kerholainen Dan Spang tasoitti tilanteeksi 1-1. Yhdysvaltalainen pääsi luistelemaan b-pisteelle, josta lähti tarkka veto vasempaan yläkulmaan. Erän lopun hämeenlinnalaiset pyörittivät, ja Lindbäck sai muutaman näyttävän kopin.

Ensimmäisen erän perusteella joukkueiden tämänhetkisiä sarjasijoituksia ei olisi voinut päätellä, mutta toinen erä oli aivan kuin eri ottelusta. HPK pisti linkousohjelman päälle ja Ilves joutui kieputukseen. Erä päättyi kuitenkin maalittomana, koska Ilves-maalilla seisoi ruotsalainen jätti. Ilves-vahti Lindbäck torjui erässä 16 laukausta.

HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli tyytyväinen peliin, mutta löysi myös puutteita.

- Toisessa erässä meillä oli tehottomuutta ja Ilves puolusti hyvin. En tiedä, ansaittiinko me nämä pisteet, hän sanoi.

- Parempi tämä kuitenkin oli kuin kaksi edellistä peliämme.

Amerikkalaiset iskevät

Kolmannessa erässä HPK jatkoi siitä, mihin toisessa erässä jäi. Ilveksen Ville Koistinen otti jäähyn, kun erä oli vanhentunut reilut neljä minuuttia. HPK ei kauaa jaksanut ylivoimaansa ihmetellä, vaan teki johtomaalin vajaan puolen minuutin syöttelyn jälkeen. Dan Spang syötti viivasta b-pisteen kaarelle, josta HPK:n työsulkuapu Eric Fehr jysäytti tarkan kudin ohi Lindbäckin.

Ilves tuli vielä tasoihin, kun Ville Korhonen syötti komeasti Jesse Niinimäen yksin läpi. Niinimäki nosti kiekon hienosti vasempaan yläkulmaan Tolvasen mailakäden puolelle. Maali oli kynäilijän kauden ensimmäinen.

Jatkoajalla valmentajat suunnittelivat luultavasti jo voittomaalikilpailun laukojia, kun ajassa 64.40 Tuomas Vänttinen iski HPK:n voittomaalin tasavajaalla. Lindbäck näytti ensin torjuvan vedon, mutta kiekko lirui kuitenkin maaliviivan yli.

- Huono esitys meiltä, tiivisti Ilveksen apuvalmentaja Vesa Viitakoski.

- Ei oikein päästy mihinkään. Tarkoitus oli hakea kunnon taistelua ja yrittää tehdä hommia, mutta työmäärästä jäi tänään kiinni. Pitää miettiä treeneihin nyt jotakin uutta.