Tappara ensimmäisen taiston voittoon

Tänäänkin häslinki oli raumalaisten maalilla kovaa.
Lukko kohtasi viikonlopun tuplapelien ensimmäisessä osassa Tapparan kotonaan Äijänsuolla. Ottelu oli runsasmaalinen ja värikäs, mutta Tappara nousi voittajaksi viimeisen erän maaleillaan lukemin 3-5 (3-3, 0-0, 0-2).

Jääkiekko on peli, jossa enemmän maaleja tehnyt joukkue ottaa pisteet mukaansa. Tämä fakta pitää kutinsa pelistä ja kaudesta toiseen, mutta perjantai-illan Lukon ja Tapparan kohtaaminen oli silti kuluvan Liiga-kauden oudoimmasta päästä. Varsinkin ensimmäinen erä, jonka aikana yleisö sai todistaa kuutta täysosumaa, kolme kummallekkin joukkueelle.

− Pyrittiin valmistautumaan peliin. Tehtiin hommia sen eteen, mutta kun kahdeksan minuuttia oli pelattu, niin oli kolme maalia omissa, kertasi kirvesrintojen pääkäskijä Jukka Rautakorpi.

Tapparan taivalta kohti voittoa ei helpottanut myöskään se, että 3-1-maaliin johtaneen kahden minuutin alivoiman lisäksi Josh Green kärsi vielä käytöskympin lyötyään selvästi vihellyksen jälkeen kiekon kohti rikkomaansa Lukko-peluria.

Vielä, kun maalit olivat enemmän tai vähemmän lahjamaaleja Lukolle, oli kolmannen omiin kolahtaneen osuman jälkeen aikalisän paikka. Raumalaiskatsojien huudot paniikissa olemisesta eivät kuitenkaan pitäneet juurikaan paikkaansa, vaan Tappara alkoi painaa päälle ja otti pelin otetta erän loppua kohden yhä enemmän itselleen.

- Oli vähän outo fiilis, että mitäs tässä oikein tapahtuikaan. Maalit oli aika halpojavat, mutta onneksi vastustaja antoi meille myös yhden halvan maalin, totesi Rautakorpi.

- Pysyttiin edes joten kuten pelissä mukana.

Ja peliin mukaan ensimmäisen erän lopussa Tappara myös hyppäsi Jan-Mikael Järvisen ja Olli Palolan alustamilla ja Pekka Jormakan viimeistelemillä ylivoimaosumilla. Lukon johto kuivui kasaan vajaassa kahdessa minuutissa.

Kaksi seuraavaa erää jo huomattavasti selkeämpää

Seuraavat kaksi erää eivät tarjonneet samanlaista kohokohta-tavaraa, vaan molemmat joukkueet olivat selvästi oppineet läksynsä. Toisessa erässä ei maaleja nähtykään yhtään. Sen sijaan nähtiin huomattavasti parempaa puolustuspeliä, puolin ja toisin.

- Toinen erä oli meidän osalta parasta peliämme, sanoi Lukon vastuuvalmentaja Risto Dufva.

Toisessa erässä Lukolla oli myös ottelun parhaat paikat tappaa peli, mutta onnetar ei ollut myötä. Kolmannessa erässäkin oli vielä paikkoja, mutta kirvesrinnat alkoivat ottaa otetta jo heti erän alussa itselleen. Tämä palkittiinkin 3-4-johto-osumalla, jonka jälkeen Tappara tyytyi pelaamaan lähinnä tiimalasissa olevaa heikkaa pois.

- Kolmas erä oli meiltä selvempää peliä, paketti pysyi paremmin kasassa, kuittasi Rautakorpi.

Kollega Dufvalla oli omanlaisensa käsitys ottelun viimeiseksi jääneestä erästä.

- Lopussa tuntui, että vastustajan rutiini tämän ratkaisee. Peli oli viimeisessä erässä myös tasaista, näki Dufva.

- Ei pelattu ollenkaan huonosti. Tappara on tällä hetkellä sarjan kärkijoukkueita. Ei huono peli meiltä, mutta ei riittänyt voittoon, tiivisti raumalaisten pääkäskyttäjä ottelun kasaan.

Joukkueet pelaavat siis heti huomenna ja toisiaan vastaan. Tällä kertaa näyttämönä toimii tosin Tampere ja Hakametsän jäähalli.