Tehokas ylivoima ja tiivis puolustuspeli siivittivät HIFK:n voittoon

Antti Aarnion taklaus Henrik Forsbergin selkään oli ottelun kannalta ratkaiseva tilanne.
Kuva © Tomi Hänninen
HIFK palasi kotihallissaan voittokantaan HPK:n kustannuksella. Tiivis puolustuspelaaminen ja tehokas ylivoimapeli siivittivät kotijoukkueen lopulta 6-0-voittoon.

Perjantainen ottelu oli päätuomari Teemu Salmiselle 300. ottelu liigassa. Mies sai merkkipaalun johdosta ansaitsemansa kukkapuskan ennen kamppailun alkua.

Ottelu oli käytännössä katsoen taputeltu jo ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen, sillä tuossa kohtaa kotijoukkue oli karannut jo 3-0-johtoon. Avausmaali syntyi noin minuutin kohdalla Corey Elkinsin spurtattua läpiajoon ja harhautettua HPK:n maalilla ottelun aloittaneen Frans Tuohimaan.

Kotijoukkue otti avausmaalin jälkeen lyhyessä ajassa kaksi kahden minuutin rangaistusta, mutta HPK ei onnistunut ylivoimaansa hyödyntämään. Vaikka kiekko saatiin toimitettua helsinkiläisten puolustusalueelle, niin varsinaista hätää kotijoukkueella ei kuitenkaan ollut.

Ottelun ratkaisukohdaksi muodostui Antti Aarnion ottama pelirangaistus, kun hän taklasi HIFK-puolustaja Henrik Forsbergin selästä laitaan. Puolitoista minuuttia jäähyn alkamisesta oli punapaitainen joukkue iskenyt taululle lukemat 3-0.

− Pelattiin hyvin ennen sitäkin. Sitten tuli ylivoimalla kaksi maalia. Vähän saatiin, jos ei katkaistua selkärankaa, niin ainakin vähän kutiteltua sitä, totesi Aarnion teloma Forsberg.

Vierailijoille tarjoutui vielä erän lopulla mahdollisuus nousta peliin mukaan, kun Toni Söderholm joutui mailan rikkoutumisen seurauksena pysäyttämään hyökkäykseen lähteneen HPK-pelaajan sääntöjen vastaisin ottein. HPK olikin ylivoimalla lähellä tehdä kavennusosuman, mutta Ville Husson komea jalkatorjunta esti hämeenlinnalaisten avausmaalin syntymisen.

HPK jäi asemalle, HIFK jatkoi matkaa

Ottelun toinen erä eteni samoissa merkeissä kuin ensimmäinenkin. Maalipaikat olivat vähissä tasakentällisin pelattaessa, mutta kotijoukkue hyödynsi erän molemmat ylivoimansa.

Lisäksi HIFK onnistui viidellä viittä vastaan kertaalleen hyödyntämään hämeenlinnalaisten epäonnistuneen purkuyrityksen, kun pirteästi pelannut Austin Block katkaisi HPK-puolustajan syötön ja toimitti kiekon Janos Harille, joka tinttasi pelivälineen lähietäisyydeltä HPK:n rysään.

Huomenna 100. liigaottelunsa pelaava Forsberg tiivisti ottelun jälkeen kotijoukkueen tuloksekkaan ylivoimapelin:

Sellainen aggressiivinen ylivoima, ei jääty vaan fiilistelemään sitä, että meillä on yksi äijä enemmän ja yrittämään sitä ja tätä ja tota. Sellainen aggressiivinen päättäväinen ylivoima. Suoria hyökkäyksiä ja maalilleajoja.

Ottelun päätöserä oli lähinnä muodollisuus. HPK otti erän aikana kaksi jäähyä, joiden aikana punapaidat eivät kuitenkaan lisäosumia enää tehneet. Muuten kotijoukkue puolusti tiiviisti ja piti vierailijat pois parhailta maalintekosektoreilta.

− Pitää tiedostaa se, kuinka hyvin tänään puolustettiin. Sillä puolustamisella loppujen lopuksi ne pisteet saadaan, kuvaili loppukauden sopimuksen HIFK:n kanssa viime viikolla solminut Forsberg.

Kausi jatkuu lauantaina, kun joukkueet kohtaavat klo 17.00 alkavassa ottelussa Hämeenlinnassa. Palautumisaika jää siis varsin lyhyeksi.

− Me ollaan raavaassa kunnossa kaikki, sitä varten tässä ollaan kesä treenattu, virnisti vaasalaisyntyinen Forsberg.