Lukko ilman hienouksia voittoon Pelicansista

Rauman Lukon kauden viimeisessä runkosarjan kotiottelussa ei odotetusti tarjottu suuria jääkiekkoelämyksiä. Jumbojoukkue Lahden Pelicans pyristeli vastaan, mutta Lukon rutiini riitti lopulta 3-0 voittoon. Lukon sijoitukseksi runkosarjassa varmistui viides tila ja kotijoukkueen katseet olivatkin jo tulevissa pudotuspeleissä, joissa vastaan tulee HIFK.

Kauden aiemmissa keskinäisissä kohtaamisissa Pelicans piti Lukkoa ahtaalla ja otti joka kerta vähintään pisteen raumalaisilta. Hännänhuipun ei tarvinnut nytkään hävetä esitystään, vaikka putosikin lopulta Lukon kyydistä.

- Olen ihan tyytyväinen joukkueeni esitykseen. Hyvällä energialla oltiin liikkeellä ja jalka liikkui kivasti kun paineettomassa tilassa pääsemme pelaamaan. Meillä oli paikotellen hyvätkin saumat päästä otteluun kiinni, kehui Pelicans-valmentaja Petri Matikainen omiensa otteita.

Avauserä oli tavallisen tappavaa puurtamista. Vauhtia oli kohtalaisesti, mutta muuten maalittoman erän tapahtumat ovat nopeasti kerrottu. Ensimmäinen hyvä tekopaikka tuli Lukon nelosketjun sentterille Juhamatti Yli-Junnilalle, mutta tämän ohjaus takatolpalta ei onnistunut. Pelicansin ykkösketju Sami Salonen - Tommi Hannus - Daniel Widing loi vierailijoiden vaarallisismmat kuviot.

Erän ainoa tilastomerkintä oli Widingin jäähy ajassa 7.36. Lukon ylivoima ei vielä tässä vaiheessa tuottanut tulosta. Tämän jälkeen erässä edettiin pääasiassa Lukon määrämän tahdin mukaan. Shayne
Toporowskilla oli parikin kertaa tilaisuus avausmaalin tekoon, mutta Jaakko Suomalainen lahtelaisten maalilla torjui mallikkaasti. Hieman ennen ensimmäistä erätaukoa Toni Koivisto ja Tomi Pettinen pääsivät 2-1 ylivoimahyökkäykseen, mutta ajautuivat liian lähelle Suomalaisen maalia ja tilanne kuivui kokoon.

Porkka herätteli kotiyleisön

Toisessa erässä oli edelleen melkoisen pakkopullan makua. Vaikka Lukko sai tilastollisesti luotua tukun maalintekopaikkoja, ei sen paremmin kotijoukkue kuin yleisökään innostunut mihinkään suureen riehaan. Lukon pelaajista iskuetäisyydelle pääsivät vuoronperään Esa Pirnes, Shayne Toporowski ja Steve Larouche.

Pelicansin luistin liikkui välillä ketterästi, mutta vierailijoille tuotti selviä vaikeuksia murtaa Lukon ahtaaksi tekemää puolustussiniviivaa. Ensimmäisen kerran Pelicans sai kokeilla miesylivoimaa Lukko-puolustaja Ilkka Heikkisen jäähyn aikana toisen erän puolivälissä, mutta varsin laihoin tuloksin.

Ottelua oli pelattu 36.08, kun Pelicansin Petri Koskinen joutui rangaistujen penkille. Lukon ylivoimalla lähempänä maalintekoa oli kuitenkin Pelicans. Janne Niskala menetti alimpana miehenä kiekon Toni Koivuselle, mutta tämän läpiajon Dwayne Roloson peittosi. Koskinen ehti kärsiä huitomisjäähynsä kokonaisuudessaan, mutta vain viisi sekuntia jäähyn päättymisestä heilahti maaliverkko Suomalaisen takana. Toni Porkka sai syötön siniviivalle, josta hän lähetti tarkan vedon Pelicansin reppuun. Osuman pohjustivat Markku Tähtinen ja Hal Gill.

- Ekassa ja tokassa erässä meillä oli maalitilanteita hyvinkin paljon, mutta tietty terävyys ja tarkkuus puuttui, pohti Lukon valmentaja Jukka Rautakorpi.

Pelicans putosi Lukon kyydistä

Päätöserän alkuhetkillä Pelicansin ykkösnyrkki kolisteli vielä Lukko-maalin kehikoita, mutta Rolosonin kauden neljäs nollapeli ei tämän jälkeen juuri ollut uhattuna. Erän alun jälkeen ote siirtyi Lukolle ja Pelicans joutui rikkomaan. Erik Kakon jäähyn aikana Janne Niskala pääsi lyömään torjunnasta tuleen paluukiekon maaliin. Syöttöpisteen sai Sami Torkki.

Jani Honkasen rangaistus päättyi myös ennen täyttä kahta minuuttia. Tästä piti huolen Shayne Toporowski, joka ohjasi kiekon maaliin aivan Suomalaisen nenän alta. Tilanteen alullepanijat olivat Larouche ja Porkka.

Tämän jälkeen ei maaleja enää nähty. Päätuomari Tom Laaksonen tuomitsi lopussa kolme jäähyä, joista ensimmäisen Pelicans-vahti Suomalaiselle, joka sääntöjen vastaisesti kaatoi Toni Koiviston. Muuten hyvin raatanut Juhamatti Yli-Junnila hölmöili itselleen viimeisillä minuuteilla kaksi peräkkäistä jäähyä, mutta Pelicansin eväät oli jo tätä ennen syöty.

- Meidän kausi päättyy huomenna keskiviikkona, mutta Lukolle onnittelut tästä voitosta ja onnea myös tuleviin playoff -peleihin, päätti Pelicans-luotsi Petri Matikainen.

Lukko valmistautuu kohtaamaan HIFK:n

Illan ottelutulokset tiesivät siis sitä, että Lukon puolivälierävastustaja tulee olemaan neljänneksi sijoittuva Helsingin IFK. Joukkueet pääsevät pelaamaan mainion kenraaliharjoituksen ennen tosipelejä keskiviikkona Helsingissä. Runkosarjan viimeisellä kierroksella otteluohjelmaan on nimittäin merkitty kamppailu HIFK-Lukko. Jukka Rautakorpi mietti jo tulevaa vastustajaa:

- Paineettomassa tilassa päästään päätöskierrokselle lähtemään, sillä lopulliset sijoitukset selkiintyivät tänään. Jo lauantaina meille varmistui asioita positiiviseen suuntaan, joten Pelicansia vastaan meillä ei enää ollut paras terävyys tallessa.

- Huomenna siis mennään Helsinkiin IFK:n vieraaksi ja ensi viikolla alkaa sitten isot pelit heitä vastaan. Mielenkiintoinen tilanne kaikenkaikkiaan, Rautakorpi arvioi.

Pelicansin lento SM-liigassa päättyy ainakin tämän kauden osalta nyt keskiviikkona, jolloin se kohtaa kotonaan kahdeksanneksi sijoittuvan JYPin.