HIFK:lle helpottava voitto - Lukon tuska syvenee

LIIGA / Raportti
Kim Hirschovitsin toisessa erässä tekemä ottelun ainokainen maali riitti HIFK:lle katkaisemaan heidän kolmen ottelun tappioputkensa. Isäntäjoukkue Rauman Lukolle peli oli jo kahdeksas perättäinen ilman voittoa ja toinen putkeen ilman ainuttakaan tehtyä maalia.

Kuten Jatkoajan otteluennakossakin uumoiltiin, pelistä muodostui melko tuskaista ja väkinäistä puurtamista puolin jos toisin. Tehottomuus ja pelihuumorin puute näkyivät ylimmille penkkiriveille asti. Itse illan kenttätapahtumista ei paljon riitä kerrottavaa, sen verran tasapaksua hokia kummatkin esittivät.

Ensimmäisillä minuuteilla jäähypenkkiä kävivät kuluttamassa Lukosta Toni Porkka ja IFK:sta Toni Söderholm. Kiekkoa roiskittiin päädystä päätyyn ilman todellisia maalipaikkoja. Seuraavaksi IFK sai jauhaa lähes neljä minuuttia ylivoimalla kun Lukon pakit Kesä ja Purontakanen ottivat peräkkäin jäähyn mieheen. Lukon alivoima toimi, eikä IFK saanut mitään mainittavaa aikaan.

Vaisun erän lopulla Lukko pääsi reilut puolitoista minuuttia yrittämään kahden miehen ylivoimaa. Kurvisen ja Hirschovitsin istuessa boksissa, lähimpänä maalintekoa oli Lukon Joe Murphy, joka juuri ja juuri sai sudittua kiekon takatolpalta ohi maalin.

Hirschovits ratkaisee

Surkean Tappara-pelin jälkeen IFK:n maalivahti Dave Stathos oli koonnut itsensä ja torjui vakuuttavasti. Toisen erän alkupuolella Stathos esitti muutaman paraatipelastuksen ja piti näin petopaitaset mukana pelissä. Kuitenkin suurin osa Lukon laukauksista tuli helposta sektorista ja ilman pahaa maskia.

Myös Lukon paras pelaaja löytyi maalin suulta. Antti Jokela torjui lähes kaiken. Se ainoa livahti sisään ajassa 32.56. Ensin kultakypärä Timo Pärssinen vei Lukon puolustusta kuin pässiä narussa. Sitten kiekko tuli Jokelan torjunnasta Kim Hirschovitsille, joka nosti maalin kulmalta limpun sisään. Syöttäjiä tähän ei merkitty. Erän lopussa vielä Roman Vopat yritti hiillostaa Lukko-kippari Erik Hämäläistä. Päätuomari Tero Toivola passitti molemmat istunnolle ja kolmas erä alkoi siis tasavajaalla.

Kolmas erä oli sitten melkoista pakkopullaa. Joukkueet kurvailivat keskialueella, eikä todella lähelle maalia kiekkoa juuri saatu. Mainiot maalivahdit molemmissa kenttäpäädyissä pelasivat hyvin ja pitivät pömpelinsä koskemattomina. Paras paikka oli Pärssisellä, joka loppuhetkillä karkasi ylivoimalla läpiajoon, mutta Jokela torjui.

Valmentajien kommentteja ja viiltävää analyysiä

IFK-luotsi Hannu Aravirta oli helpottunut tappioputken katkeamiseen:

-Hyvää puolustuspelaamista joukkeeltamme. Pisteet todella lämmittävät mieltä. Maaottelutauolle lähdettäessä olemme saavuttanut hyvin tavoitteemme, sarjataulukon suhteen jopa ylittäneet sen, Aravirta hykerteli.

Tappiosta huolimatta Lukon Ismo Lehkonen yritti olla vielä positiivinen:

-Hyvää taistelua, hyvää alivoimapelaamista. Ainoa mikä jäi puuttumaan, oli maalit. Keskiviikkona Jokereita vastaan pelasimme virkamieskiekkoa. Tänään ilme oli paljon parempi. Jätkät löi itsensä hyvin likoon, mutta jos se ei riitä, niin se ei sitten riitä, Lehkonen aprikoi.

Vaikka IFK haki ketjumuutoksilla tehokkuutta peliinsä, se ei kentällä paljoa näkynyt. Joukkueen puolustusasenne ja maalivahti Stathos kompensoivat hyvin tehotonta hyökkäyspäätä.

Lukko-leirissä voidaan puhua jo kriisistä. Joukkue ei osaa voittaa. On ihme, jos maaottelutauon aikana ei tapahdu mitään muutoksia. Lähteekö valmentaja, hankitaanko pelaajia? Aivan sama, mutta jotain todellakin pitää tapahtua. Muuten alkaa usko rapistua itse kultakin raumalaiskiekkoilun ystävältä.

» Lähetä palautetta toimitukselle