Kärpät puolivaloilla lasketellen voittoon

Junttila oli lauantaina hyvällä pelipäällä.
Kärpät näytti lauantaina, miten suuri on tällä hetkellä Liigan kärjen ja tyven pelillinen ero. Kotijoukkueelle riitti helppoon voittoon yrittäminen ja pelaaminen yhden erän ajan. KalPa oli lähes täydellinen vastaantulija, kun loppulukemat kirjattiin oululaisille maalein 4-1.

Vielä avauserässä kotijoukkue ei innostunut pelaamaan juuri millään tavoin, ja sen johdosta KalPa pysyikin vielä näennäisesti taistossa mukana.

Toisessa erässä Kärpät polkaisi jalan hetkellisesti kaasun päälle, ja repaleinen kuopiolaisryhmä tipahti välittömästi kärryiltä.

− Toisen erän alku oli meille erittäin tärkeä. Kahden miehen ylivoimia saa aika harvoin, joten ne pitääkin pystyä hyödyntämään, kommentoi Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki.

KalPan paketti levisikin toisessa erässä täydellisesti. Kärpät alkoi saada jatkuvalla syötöllä ylivoimahyökkäyksiä, ja kuopiolaiset joutuivat rikkomaan liikaa pysyäkseen edes jollain tavoin mukana. Lisäksi kahteen otteeseen KalPalle sattui erittäin räikeä vaihtovirhe, joista vieraille tuomittiin jäähyt väärästä vaihdosta.

− Laitetaan ne väärät vaihdot nyt vaikka valmentajan piikkiin, niin ei tule kellekään paha mieli, kommentoi KalPan käskijä Jari Laukkanen.

Kun Kärpät oli iskenyt tarvittavat maalit KalPan maalia vartioineen Henri Kiviahon taakse, oli loput ottelusta melkoista pelailua. Kolmannen erän loppuhetkillä Miika Koivisto onnistui kuitenkin rikkomaan Jussi Rynnäksen unelman kauden kymmenennestä nollapelistä lyömällä taululle loppulukemat 4−1.

− Kolmannessä erässä joukkue näytti kypsyyttä ja pelasi ajan pois kellosta. Ehkä se paras kiima oli jo mennyt, mutta se oli muuten kaikin puolin viisasta tekemistä meiltä, kommentoi Marjamäki viimeistä erää.

Hankalat lähtökohdat

Molempien valmentajien mukaan lähtökohdat otteluun olivat vaikeat. KalPalla oli hankaluuksia saada tarpeeksi pelaajia jalkeille. Joukkue joutuikin pelaamaan koko ottelun kolmella kentällisellä, ja se oli yksinkertaisesti liikaa Kärppiä vastaan. Jussi Pesonen saapui vahvistamaan joukkuetta puolitoista tuntia ennen ottelun alkua.

− Oikeastaan tämä palapeli oli helppo koota, kun ei ollut pelaajia mistä valita, sanaili KalPa-luotsi Laukkanen ottelun jälkeen.

Lisäksi Kärpistä lainalla oleva kolmikko Tomi Körkkö – Sakari Manninen – Ville Leskinen ei voinut esiintyä työnantajaansa vastaan.

− Kyllä jokainen pelaaja on tärkeä, myös nämä kolme kaveria. Jos ei muuten, niin ainakin lukumäärällisesti. Meillä on tällä hetkellä kahdeksan omaa pelaajaa käytettävissä, jatkoi Laukkanen.

Myöskään Kärppien lähtö otteluun ei täysin ongelmaton Marjamäen mukaan ollut.

− Tämä oli aika vaikea peli lähestyä. Tiesimme, että tässä pelissä pitää sellainen viisaus ja kärsivällisyys olla. Sitä meillä kyllä tänään olikin. Ehkä kuitenkaan ei aivan paras isku missään vaiheessa ollut päällä.

− Ykköskentällinen oli tänään todella hyvä. Joonas Komulainen ja Julius Junttila toivat siihen hyvän lisämausteen. Junttila on kyllä ollut tehokas siihen nähden, että ei ylivoimaa pelaa ollenkaan, jatkoi Marjamäki.

Liiga jatkuu Kärppien osalta tiistaina Turussa TPS:n vieraana. KalPa puolestaan saa samana päivänä vieraita Lappeenrannasta.

Voitto oli Kärpille neljäs perättäinen, ja sen ansiosta joukkue rikkoi tämän kauden Liigassa ensimmäisenä sadan pisteen rajapyykin.