Hippoksella vieraili Myllyniemi-show

Ottelun kiistaton hahmo seisoi Pelicansin maalilla.
Aina ei mene asiat niin kuin luulisi. Tämän sai kokea lauantaina JYP, kun joukkue hävisi Lahden Pelicansille lukemin 1-3. JYP hallitsi ottelua suvereenisti, mutta kompastuskiveksi muodostui luvattoman heikko viimeistely. Isoin syypää tähän oli erinomaisesti pelannut Pelicansin maalivahti Jere Myllyniemi.

— On tämä jääkiekko kummallinen peli. Eilen hallittiin suvereenisti Ilvestä vastaan, mutta lopputuloksena oli tappio. Tänään oltiin pahemmin alakynnessä kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella, silti onnistuttiin voittamaan ottelu, kiteytti Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta.

JYPin suvereenista hallinnasta huolimatta ottelun puolivälissä tulostaululla komeilivat lukemat 0-2 Marko Pöyhösen ja Juha Leimun käytettyä paikkansa hyväkseen. JYP onnistui pyörittämään pitkiä pätkiä vierailijoiden päädyssä, mutta samaan aikaan Pelicans käytti käytännössä ainoat maalipaikkansa hyväkseen. JYPille tarjottiin avauserässä myös runsaasti ylivoima-aikaa, tuloksena oli ainoastaan kaksi laukausta tolppaan.

— Aina ei mene niinkuin pitäisi. Illan teemana oli jättää kaikki kentälle ja näin tehtiinkin, mutta emme vain onnistuneet saamaan kiekkoa pussiin, sanaili JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

Illan suurin sankari oli Jere Myllyniemi

Toinen erä oli ottelun tasaisin. Jere Myllyniemi jatkoi ensimmäisen erän tasolla kopaten lähes kaiken mahdottomankin.

— Oli todellista taistelua tänään, täysi vastakohta eilisestä. Onneksi sain suuren avun kaikilta äijiltä siinä edessäni, sanaili tyytyväinen Myllyniemi.

Pelicans sai toiseen erään ottelun ainoat pitkät pyöritykset tasakentällisin JYPin päädyssä. Pussinokkien valopilkku kenttäpelaajista oli erinomaisesti kiekkoa suojannut Vili Sopanen, joka merkkautti syöttöpisteen ottelun toiseen maaliin. Erän loppupuolella Jani Tuppurainen karkasi läpiajoon, josta tuomittiin JYPille rangaistuslaukaus. Tuppurainen kuitenkin laukoi kiekon niukasti ohi maalin. Rangaistuslaukauksen jälkeen JYP tuntui saavan todellisen energiapiikin, jonka seurauksena JYP onnistui tekemään illan ainoan maalinsa. Minuutti ennen erän loppua kotijoukkueen toivonkipinän herätti Miika Lahti.

Kolmannen erän juoni oli jo alkuminuuteilta selvä. Kun Pelicans keskittyi ainoastaan puolustamaan, JYP painosti ja loi hyviä maalipaikkoja liukuhihnalta. Osa yleisöstä tuuletti jo tasoitusmaalia Jani Tuppuraisen päästyä laukomaan puolityhjään maaliin, mutta jälleen laukauksen eteen ehti Myllyniemi huikealla räpylätorjunnalla.

— Maalille tuli paljon kaikenlaisia tilanteita, mutta onneksi kestettiin. Oli vaikka minkälaisia läpiajoja, maalinedustalla hässäköintiä ja niin edelleen, sanoi Myllyniemi.

Tuppuraisen tuhrittua maalipaikkansa loppuerä oli pelkkää kosmetiikkaa. Väsymys alkoi painaa JYP-puolustuksen jaloissa, jonka seurauksena Pelicansille siunaantui kolme läpiajoa peräjälkeen. Yhdestä läpiajosta seurasi myös rangaistuslaukaus, jonka Tuomas Tarkki onnistui kuitenkin torjumaan. Viimeisen niitin ottelulle iski Kimmo Koskenkorva, joka viimeisteli loppulukemat 1-3 tyhjään maaliin.

— Kyllä tämänkin ottelutuloksen takana oli paljon. Käy sääliksi "Veltsua", tiedän miltä tuntuu hävitä tuollaisen esityksen jälkeen, sympatisoi Aravirta.

Joukkueet siirtyvät nyt maaottelutauolle. Urakointi jatkuu kahden viikon kuluttua, kun JYP kohtaa kotonaan HIFK:n ja Pelicansin vieraaksi saapuu TPS.