Onko Kerholla mitään palaa Oulussa?

LIIGA / Ennakko
Viimeistä viedään ennen maaottelutaukoa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Maaottelutauolle lähdetään Oulussa Kärppien ja Hämeenlinnan Pallokerhon liigakamppailun siivittämänä. Lähtökohdat illan otteluun ovat joukkueilla todella erilaiset.

HPK on tehnyt ainoastaan kertaalleen enemmän kuin yhden maalin viimeisen kuukauden aikana häviten tuon ajanjakson 11 pelistä kahdeksan. Kärpät on voittanut viimeisestä 11 ottelusta jokaisen. HPK pelasi perjantai-iltana JYPiä vastaan Hämeenlinnassa, matkustaa puolen Suomen halki Ouluun ja kohtaa Kärpät 20 tuntia edellisen ottelun päättymisen jälkeen. Kärpät on levännyt tiistaista saakka.

Joku voisi kysyä, onko tämä enää reilua?

Kärpät on tarrautunut vahvan lokakuun ansiosta tiukasti liigan piikkipaikkaan. Joukkue on voittanut 12 ottelua putkeen, Kärpät on täysin terve ja kaikki toimii tällä hetkellä kuin itsestään. Ajoittain pieniä hetkellisiä herpaantumisia on pelien sisällä nähty, mutta siitä huolimatta Kärpät on onnistunut raapimaan voiton näistäkin peleistä.

Kärppien paras maalintekijä on hieman yllättäen kolmosketjun sentteri Joonas Kemppainen. Jo kahdeksan osumaa tällä kaudella viimeistellyt Kemppainen on jo ylittänyt yhdellä maalilla koko viime kauden maalimääränsä, joten kajaanilaislähtöinen hyökkääjä pelaa toistaiseksi parasta kauttaan.

Oululaisten toinen sankari löytyy joukkueen maalin suulta. Jussi Rynnäs on voittanut jokaisen pelaamansa pelin ja nollapelejäkin on siunaantunut jo neljä. Joukkue edessä toki auttaa paljon pelaamalla varsinkin keskustan todella tiiviisti. Isokokoista Rynnästä harvemmin yllätetään kaukolaukauksilla.

HPK hävisi perjantai-illan kotipelinsä JYPiä vastaan lukemin 3–1. Maalinteko on tuottanut joukkueelle suuria vaikeuksia jo pitkään. HPK on tehnyt viimeisen 11 pelin aikana enemmän kuin yhden maalin ottelussa ainoastaan kertaalleen, kun voittolaukauskilpailun maali jätetään laskematta. Yhdellä tehdyllä maalilla harvoin voittaa ja vielä harvemmin yksi maali riittää kaatamaan liigan kuuminta joukkuetta.

HPK vahvistui aiemmin viikolla Teemu Rinkisellä, joka debytoi ritaripaidassa perjantaina. Rinkisestä toivotaan apua hämeenlinnalaisten maalinteko-ongelmiin, mutta ainakaan ensimmäisen pelin perusteella apua ei tullut.

Erikoistilannepelaamisessa Kärpillä ja HPK:lla on todella suuri ero. Kärppien pakkopeli on liigan tehokkainta, kun taas hämeenlinnalaisten ylivoima on liigan tehottominta. HPK tarvitsee yli kolme kertaa enemmän aikaa ylivoimamaalin tekemiseen kuin Kärpät.

Perjantai-illan pelin rasitukset näkyvät varmasti pallokerhon otteissa Raksilassa. Peli alle vuorokausi edellisestä ja siihen päälle yli 500 kilometrin matkustaminen ei lupaa HPK:lle hyvää illan kamppailua ajatellen. Kärppien suurin uhka on liiallinen perehtyminen näihin edellä lueteltuihin faktoihin. Mikäli kotijoukkue luistelee Raksilan jäälle takki auki, on Kerholla iskun paikka. Jos Kärppien fokus on kuitenkin oleellisessa, ei ottelun ennakkosuosikkia tarvitse kauan miettiä.

Seuraa Heitä

Juhamatti Aaltonen #95 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Tämä saattaa olla Juhamatti Aaltosen viimeinen peli kärppäpaidassa, joten taikuria kannattaa seurata tarkalla silmällä nyt, kun vielä pystyy. Voi loihtia mitä tahansa, koska tahansa.

Frans Tuohimaa #55 | Frölunda

Maalivahti

Tuohimaa pelannee lauantaina Oulussa. Juuse Saros on ottanut niskalenkin alkukauden aikana, mutta nyt on sankarinviitta tarjolla Tuohimaalle.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ben Maxwell 3 3 6
2.Lasse Kukkonen 4 2 6
3.Juhamatti Aaltonen 2 4 6
4.Ivan Huml 1 4 5
5.Joonas Donskoi 1 3 4

» Lähetä palautetta toimitukselle