20 minuuttia sirkushuveja siivitti JYPin ylivoimaiseen voittoon

Markus Nenonen johdatti JYPin tärkeään voittoon kahdella maalillaan.
Peli-ilmeiden kanssa tuskailleet JYP ja Pelicans tarjosivat 3600-päiselle kiekkoyleisölle värikkään ottelun. Maalinteon kanssa tuskaillut kotijoukkue onnistui selättämään ongelmat ja marssi voittoon lukemin 6-2. Näin ollen Pelicans hävisi jo kymmenennen kerran peräkkäin.

Moni ei osannut arvata, millaisia käänteitä ottelun toinen erä tulisi tarjoamaan. Tunnustelevan ensimmäisen erän jälkeen kentälle astelivat kaksi joukkuetta, jotka olivat lisänneet otteisiinsa ison annoksen tunnetta. Ottelun toinen erä tarjosikin yleisölle runsaasti sirkushuveja erikoistilanteiden, neljän maalin ja nyrkkihippasten muodossa.

Markus Nenonen siirsi isännät kahdella maalillaan jo 3-1-johtoon erän puolivälissä Tomi Pekkalan vastatessa vierailijoiden ainokaisesta. Mikko Luoma laukoi heti perään lukemat 4-1:een ylivoimalla. JYP teki kaksi maalia minuutin sisään ja ottelu näytti olevan ohi. Marko Virtanen oli tyytyväinen, kun isännät saivat käännettyä paikat maaleiksi.

− Toiseen erään saatiin kovalla prosentilla maaleja. Pelicansilla oli enemmän maalipaikkoja, mutta tällä kertaa onnistuttiin niissä paremmin.

− Lähtökohdat oli vaikeat meille. En tiedä onko pakkovoittoja, mutta tämä oli iso peli meille. Se näkyi pelaamisessa, erityisesti puolustuksessa. Vastustajan pelaajat eivät saisi päästä liikkumaan puolustajien takana. Meillä meni puhuttu aktiivisuus yli.

Minuutti ennen erän loppua nähtiin kuitenkin ottelun puhutuin tilanne. Jonne Virtanen ja Juha-Pekka Pietilä päättivät ottaa toisistaan mittaa pitkän empimisen jälkeen. Tappelu jäi kuitenkin tulokseltaan ratkaisemattomaksi, kun tuomarit katkaisivat tappelun Pietilän tarttuessa Virtasta visiiristä kiinni. Pelicansin päävalmentaja Hannu Aravirta ei ollut alkuunkaan tyytyväinen Pietilän ratkaisuun.

Toinen erä viihdyttävä, ensimmäinen ja kolmas vaisumpia

Illan joukkueet lähtivät otteluun tappioputkessa. Tappiot näkyivät molempien joukkueiden pelissä sekavuutena, ja erityisesti JYP oli puolustusalueellaan pahasti jäljessä vastustajaansa.

Uudistetuilla ketjuilla otteluun lähteneen kotijoukkueen pirtein ketju oli Matias Myttysen johtama ketju, jonka laidoilla viilettivät Antti Jaatinen ja Petr Hubacek. Kyseinen ketju vastasikin ottelun avausmaalista Hubacekin viimeistellessä 1-0-lukemat hetki ennen erän loppua.

Myös Pelicans sai erässä omat paikkansa. Vaarallisimmat tilanteet syntyivät Tuomas Tarkin pelattua huolimattomasti kiekon suoraan vastustajalle, mutta Tarkki korjasi kuitenkin virheensä.

Toiseen erään tultiinkin täysin erilaisella ilmeellä. Erää kuvastivatkin erittäin nopeat suunnanvaihdokset, jotka tuottivat harmaita hiuksia molemmissa päädyissä. Kummatkin joukkueet pääsivät useampaan kertaan kokeilemaan onneaan läpiajossa.

− Hyökättiin liian uhkarohkeasti. Pitää oppia tunnistamaan oikea aika hyökkäämiselle. Kyllä näiden kokeneiden pelaajien pitäisi tunnistaa tilanteet, milloin toimia mitenkin, valitteli Aravirta.

Erän loppupuolella pelin ollessa tilanteessa 4-1 Pelicans pääsi yrittämään kavennusta ylivoimalla, mutta erikoistilannepelaaminen oli heikkoa.

Kolmannessa erässä pelin juoni oli selvä. JYP keskittyi puolustamaan Pelicansin yrittäessä kavennusmaalia riskirajoilla. Erän alussa Pelicansin riskit olivatkin koitua jo kohtalokkaiksi, kun Ossi Louhivaaraa rikottiin läpiajossa. Louhivaaran rangaistuslaukaus jäi kuitenkin vaisuksi, eikä Jere Myllyniemellä ollut vaikeuksia torjua tilannetta.

Pelicansin puskeminen JYPin alueelle ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta, sillä Pelicansin hyökkäyspelaaminen oli mielikuvituksetonta. Miikka Männikkö onnistui tuomaan lahtelaiset kahden maalin päähän ylivoimalla vielä kolme minuuttia ennen loppua. Ottelun loppuhetkillä Max Wärn ja Hubacek kaunistelivat lukemat vielä 6-2:een.

− Kaksi erää oltiin hyvällä otteella pelissä mukana. Meillä oli omat mahdollisuudet, mutta tuli muutama iso virhe. Vastustaja rankaisi erittäin kovalla prosentilla. Uskoin että olisi pystytty laittamaan kolmannessa erässä JYP ahtaalle, mutta ei siinä onnistuttu viidellä puolustujalla, kommentoi Aravirta.

− Kolmannessa erässä oltiin erittäin sitoutuneita. Pelattiin tylysti ja lähdettiin tappamaan vastustajan peliä. Tiedettiin, että saadaan omat paikat vielä, kun Pelicans ei voinut muuta kuin ottaa riskejä, summasi Virtanen.

JYPin urakka jatkuu jo ensiviikolla European Trophy-lopputurnauksessa. Liigapelit jatkuvat molemmilla 27.12, kun JYP matkustaa Kärppien vieraaksi ja Pelicans isännöi HIFK:ta.