Jokerit murskasi TPS:n

Jokerifanit esittivät ennen peliä näyttävän tifon
Kuva © Matti Korpi
Kovalla intensiteetillä heti alusta asti liikkeelle lähtenyt Jokerit ratkaisi ottelun neljällä ensimmäisen erän maalilla. TPS ei pystynyt missään vaiheessa tarjoamaan vastusta liukkaasti liikkuneelle jokeripakalle.

Ennen ottelun alkua Jokereiden faniyhdistys järjesti koko Areenan eteläpäädyn laajuisen tifon ja nostatti tunnelman kattoon jo ennen alkuvihellystä. Kotiyleisö olikin kuin kuudes kenttäpelaaja Jokereille, joka ensimmäisestä aloituksesta lähtien oli potkun edellä vastustajaa.

Henri Heinon, Matti Lambergin ja Saku Salmisen muodostama neloskenttä esitti läpi ottelun loistavia otteita ja kentällinen vastasikin Jokereiden avausmaalista. Saku Salminen petasi tyhjän maalin Lambergille, joka viimeisteli liigauransa ensimmäisen osuman pelin viidennellä minuutilla.

Koko ensimmäisen erän TPS oli ottavana osapuolena ja Jokerit karkasikin erän aikana tavoittamattomaan neljän maalin johtoon.

TPS-käskijä Pekka Virta ruotikin kovin sanoin omiaan.

- Mietteliääksi tämä pistää. En kiistä, että kaveri oli varmasti terävä. Mutta jos katson ne maalit, niin ihan sukkasillamme olimme ja todella pelokkaan oloisia jostain syystä.

Jokereiden valmentaja Hannu Virran oli helpottunut ensimmäisen voiton jälkeen.

- Meillä oli teemana se, millaisen jäljen jätämme tänään yleisölle tästä joukkueesta. Satsasimme tunnepuoleen ja kyllähän pelaajat olivat latautuneita, sen näki.

Jokerit hallitsee ensimmäistä erää

Matti Lambergin johtomaalin jälkeen Jokerit paineli kovalla intensiteetillä koko ensimmäisen erän. Toinen maali syntyi noin minuutti avausmaalin jälkeen. Steve Moses riisti kiekon hyökkäyssinisellä ja pääsi nostamaan rystyllä läpiajon päätteeksi yläkulmaan.

Markus Nordlundin 3-0 osuma olikin sitten kaunista katseltavaa. Ylimpänä hyökkäyksessä mukana ollut Nordlund näytti teknistä osaamistaan ja pääsi hienojen harhautusten jälkeen vapaasti iskemään maalin edestä kiekon TPS:n verkkoon.

Neljäs maali oli jälleen neloskentällisen käsialaa. Toista miesten liigaotteluaan pelannut Saku Salminen siirsi maalinedustalta liigauransa avausmaalillaan Jokerit 4-0 -johtoon. Tämän jälkeen TPS:n maalinsuulla aloittanut Atte Engren sai tehdä tilaa Antero Niittymäelle.

Kaksi viimeistä erää pelkkää kosmetiikkaa

Toiseen erään Jokereiden vauhti tyrehtyi ja TPS pääsi enemmän peliin mukaan. Vierasjoukkue onnistui luomaan paikkoja Jokerit-pelaajien höntyillessä. Maalivahti Eero Kilpeläinen oli kuitenkin hereillä ja kerryttikin torjuntatilastoaan erässä 15 kappaleella.

Erän puolivälissä TPS onnistui tekemään ottelunsa ainoan maalin ylivoimalla. Maalista vastasi kaksikko Brian WillsieCorey Locke. Locke syötti alivoimaneliön keskelle vapaaseen paikkaan päässeelle Willsielle, jonka tulinen laukaus etuyläkulmaan jätti maalivahti Kilpeläisen vaille mahdollisuuksia.

TPS piti maalin jälkeen otteen itsellään loppuerän ajan. Joukkue sai useimmat paikkansa Teuvo Teräväisen kentällistä vastaan. Nuoren Teräväisen peli ei edelleenkään kulkenut toivotulla tavalla, mikä johti useisiin harhasyöttöihin ja kiekonmenetyksiin.

Kolmanteen erään kotijoukkue Jokerit tuli jälleen kovalla vauhdilla ja otti itselleen otteen pelistä. Joukkue esitti vahvaa kiekollista peliä ja saikin aikaan useita pitkiä hyökkäyksiä TPS:n päädyssä. Varsinkin kolmikko Lamberg, Heino ja Salminen pelasivat todella suurella itseluottamuksella, mikä johti lopulta erän ainoaan maaliin. Lamberg pelasi kiekon oikeaan laitaan Heinolle, joka väkisin tuli ohi TPS-puolustajista ja ujutti kiekon maaliin Niittymäen jalkojen välistä.

Katseet tulevassa

TPS:llä pelit jatkuvat jo huomenna, kun he kohtaavat kotonaan SaiPan.

Päävalmentaja Pekka Virta käänsikin katseet nopeasti huomiseen otteluun.

- Täytyy nollata tämä mahdollisimman nopeasti illan aikana ja lähteä huomenna pelaamaan isoista kolmesta pisteestä. Parin tunnin bussimatka aikaa ihmetellä ja ruotia asiaa. Tehdään vähän kirjallisia tehtäviä. Äijät voivat ruotia mitä tänään oikein tapahtu.

Jokerit pelaa seuraavan ottelunsa vasta tiistaina. Heitäkin vastaan asettuu SaiPa. Joukkue saa toivottuja apuja hyökkäykseen, kun Valtteri Filppula pukee jokeripaidan päälleen kyseisessä ottelussa