Tupsukorvat antautuivat ritareille

Tampereen Ilves oli täydellinen vastaantulija ottelussa HPK:ta vastaan. Vierailija pyöritti tupsukorvia mielin määrin ja latoi taululle tylyt 6-0 lukemat.

Ennen ottelua hallilla kuiskuteltiin siitä, onko Ilves antanut jo periksi tämän kauden osalta. David Nemirovskyn siirtyminen sarjaa johtavaan Jokeripakkaan kertoo karua kieltään Ilveksen tilanteesta. Katseet ovat kääntyneet jo ensi kauteen. Kysymys kuuluu, kuka lähtee seuraavana ?

Ottelun alussa Ilves pääsi ylivoimalle, kun HPK:n Jyrki Louhi otti typerän jäähyn. Kotijoukkue ei kuitenkaan saanut juuri minkäänlaista pyöritystä ja näin tilanne valui hukkaan.

Erän puolessa välissä Timo Peltomaa sai kyseenalaisen jäähyn korkeasta mailasta. HPK hyödynsi ylivoiman tehokkaasti. Aki Heino laukoi kiekon yläpesään, ja näin vierailija siirtyi ansaittuun johtoon.

Ilves meinasi tasoittaa pelin erän loppupuolella. Marko Luomala pääsi liruttamaan kiekon ohi HPK:n maalissa pelanneen Hannu Toivosen, mutta kiekko ei ylittänyt maaliviivaa.

HPK aloitti maalijuhlat

Toisessa erässä se nähtiin, HPK halusi voittaa. Toista erää oltiin ehditty pelata reilut seitsemän minuuttia, kun Tomas Kucharcik syötti kiekon Janne Laakkoselle. Laakkonen purjehti Ilvespuolustuksen läpi ja nosti kiekon ylänurkkaan.

Neljä minuutia myöhemmin Eero Somervuoren laukaus pomppi ohi Tuomas Nissisen. Näin tilanne oli toisen erän
jälkeen jo 0-3.

Ilveksen ahdinko näkyy jo lehtereillä. Siitä sai osansa lehdistökatsomossa istunut journalistikin, joka teki lentävän lähdön paikaltaan kolmannen erän alussa. Ottelussa johon oli vaivautunut laskutavasta riippuen noin 3000 tai 3863 henkilöä. Uusi paikka kuitenkin löytyi, ja näin päästiin takaisin työn touhuun.

Kolmannen erän seitsemännellä minuutilla Tuomas Eskelinen nousi siniviivalta b-pisteen kaarelle. Tarkka laukaus etukulmaan ja vierailija siirtyi jo neljän maalin johtoon.

Petr Vala ryntäili kahden minuutin jäähyn arvoisesti erän puolessa välissä. Ilves kesti alivoimansa lähes loppuun asti kunnes parivaljakko Antti Miettinen-Tommi Santala pelasivat kiekon Marko Tuulolalle, jonka laukaus lipui ohi Nissisen.

Ilves pääsi kokeilemaan ylivoimaa, kun Jyrki Louhi otti typerän kostojäähyn. Vierailijan alivoima kesti kuitenkin loppuun asti.

Ottelun viimeinen sinetti tuli ajassa 59.58. HPK voitti aloituksen Ilveksen päädyssä, ja Marko Tuulola pääsi nakkaamaan kiekon Ilvesmaaliin.

Onnistujia ja epäonnistujia

18-vuotias Hannu Toivonen pelasi HPK:n maalilla uransa ensimmäisen nollapelin torjuen 18 laukausta. Puolustajista kunnostautui erityisesti kokenut Marko Tuulola kahdella maalillaan. Hyökkääjistä Tommi Santala keräsi tehot 0+3.

Kotijoukkueesta ei sen sijaan onnistujia juuri löytynyt. Kiekko ei pysynyt lavassa eikä edes maalivahtipeli ollut kunnossa. Tuomas Nissinen tarvitsee tuuraajan, aika näyttää onko Tommi Satosaaresta tähän.

David Nemirovskyn lähdettyä menestyksen perässä Helsinkiin, ei Ilveksellä ole enää edes sitä vähäistä hyökkäystehoa. Jesse Niinimäki väläytteli pari kertaa, mutta ilman tulosta.

- Jotenkin tuntuu, että meille tulee maaleja helpolla ja me saamme vääntää ilman tulosta. En tiedä mistä se johtuu. Olihan meilläkin mahdollisuuksia tehdä maaleja, mutta kun ei mene, niin mene, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Teijo Räsänen.