HPK:lle pisteet Somervuoren johdolla tiukassa väännössä

LIIGA / Raportti
Eero Somervuori oli illan ainoa maalintekijä.
Kuva © C More
KalPa lähti ottelun alussa heiluttamaan tahtipuikkoa. HPK heräsi ottelun mittaan ja otti vastustajan jäähyillessä ottelun avaimet itselleen. Ottelun lopun tasoitustaistelu kaatui lopulta joukkuerangaistukseen.

KalPa lähti otteluun selvästi kotijoukkuetta terävämmin. HPK:n väreihin maskinsa maalauttanut Samu Perhonen pääsi ottamaan vastuuta useaan otteeseen ottelun alussa.

KalPan päävalmentaja Pekka Virta ei lähtenyt selittelemään omiensa heikkoa esitystä.

− En minä nähnyt meidän peliin tulossa mitään virhettä. Hyvää puolustamista ja syöttöpeliä, mutta hyökkäyspään peli jäi vajaaksi tänään.

− Nopeiden ja hyvien hyökkäysten päätteeksi löysimme itsemme yhtä nopeasti omasta päästä. Oli väkinäistä tekemistä ja luovuus jäi puuttumaan. Parempi voitti ja pulinat pois, Virta totesi.

Pelin voimasuhteet tasoittuivat kuitenkin ottelun edetessä, kun kotijoukkuekin sai hierottua unihiekat silmistään. Kiekko ei yrityksistä huolimatta suostunut menemään maalirautoja lähemmäksi määränpäätään.

KalPan Patrick Davis esitti ottelun tuoksinassa komean avojääpommin. Jyrän alle jäänyt Valtteri Hopponen nousi nopeasti ylös tällin jälkeen ja luisteli vaihtoaitioon.

HPK pääsi pelaamaan ylivoimaa, kun Christopher Bengtssonin maila osui Vojtech Polakin kasvoihin. Erikoistilanne tuotti maalipaikkoja tasaisesti molemmille joukkueille HPK:n sortuessa omalla pelialueellaan lepsuiluun.

HPK otti hallinnan ottelusta

Toisen erän alku oli vauhdikasta kiekkoa, jossa ei pelikatkoja liiemmin nähty. KalPan Joni Nikko oli mukana joukkueen kannalta hyvässä ja pahassa.

Otto Paajasen jäähyn aikana Nikko pääsi yrittämään ratkaisua aivan Perhosen nenän edestä, mutta veto suuntautui maalin ohi.

Tasakentällisin pelatessa Nikko löi Miro Ruokosen mailan poikki KalPan maalin edessä, ja seuranneen jäähyn aikana Eero Somervuori vei HPK:n ottelussa johtoon.

HPK hallitsi ottelun toista erää selvästi, mutta lukuisat laukaukset suuntautuivat kotijoukkueen kannalta harmillisesti maalin ohi.

KalPa yritti tasoitusta ottelun lopussa kuudella kenttäpelaajalla, mutta yritys tyrehtyi, kun laskuvirheen seurauksena kentälle lipsahti seitsemäskin pelaaja.

Hämeenlinnalaisluotsi Olli Salo oli syystä tyytyväinen valmentajahaastattelussa.

− Todella tyytyväinen peli-ilmeeseen ja ennen kaikkea puolustuspelaamiseen. Lisäksi onnistuimme suunnanmuutoksissa. Hyökättiin ja saatiin käännettyä peliä vastustajan päätyyn. Loistava yleisö ja tunnelma oli hallissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo