Sportille tarjolla välitön kalavelkojen maksu

LIIGA / Ennakko
Eilinen kamppailu päättyi pieneen torikokoukseen. Toistuuko sama perjantaina?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sport ja Kärpät kohtaavat toisensa runkosarjan viimeisen kerran Vaasassa. Edellisissä otteluissa kotijoukkue on ollut parempi, joten perjantai-ilta näyttää murtuuko vai toistuuko kaava.

Edelliset ottelut

Vaikka tiistai-ilta ei ollut oululaisille se kaikista mukavin, se ei lannistanut Kärppien taistelutahtoa. Huonohkon alun jälkeen Sportin avausosuman synnyttyä hallitsevat mestarit heräsivät kamppailuun ja onnistuivat nappaamaan täydet pisteet yhden maalin erolla. 

Lokakuisena sunnuntai-iltana Sport ja Kärpät ottelivat viimeksi Vaasassa. Sport oli edellisenä pelipäivänään kärsinyt rökäletappion Lukolle, joka ponnisti joukkuetta yllättävänkin hyvin. Kärpät ei juuri onnistunut omassa pelissään, mikä lopulta toi Sportille 4-1-voiton oululaisvieraista.

Vaikka vääntö on toisinaan raakaa ja toisinaan sohellusta, Sport ja Kärpät ovat erittäin viihdyttävä taistelupari. Viime kaudella kotkapaidoilla ei ollut juurikaan rahkeita vastata Kärppien pelityyliin, mutta tällä kaudella oululaiset eivät ole saaneet himmata hetkeäkään. Molempien joukkueiden päävalmentajatkin sanoivat nauttivansa toistensa kohtaamisissa eilisen taiston jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Ratkaisukohdat

Sportin heikkoudet Oulussa olivat maalinedustan puhtaanapidossa ja oman alueen syöttelyissä. Kärpät pääsi useamman kerran katkaisemaan Sportin hyökkäykseenlähdön ennen aikojaan, luoden monta vaaratilannetta vaasalaisille. Niko Peltola-Mike Brennan -parivaljakolla ei ollut kyseessä mukavin ottelu: huonosta pakilta pakille -syötöstä maalin takana Kärpät pääsivät ottelussa tasoihin, ja Juuso Ikosen voittomaalissa Kärpät-hyökkääjä onnistui tekemään itsensä vapaaksi Brennanista.

Kärppien vaisu aloitus oli kostautua torstaina Raksilassa, ja näin kävi myös viimeksi Kuparisaaressa.  

Seuraa Heitä

Juuso Ikonen #14 |

Laitahyökkääjä

Ikonen onnistui maalinteossa edellisellä kerralla Vaasassa ja merkkautti itselleen myös torstaina voittomaalin.

Ari Gröndahl #17 | KooKoo

Puolustaja

Tappiosta huolimatta Gröndahlin suoritukset Oulussa olivat hyviä. Maali ja syöttöpiste samassa ottelussa ovat Liiga-tasolla vaasalaispuolustajalle harvinaista herkkua.

» Lähetä palautetta toimitukselle